FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SNAGOV - CRAIOVA 0-2

CUPA ROMÂNIEI // SNAGOV - CRAIOVA / CS U Craiova se impune lejer cu liderul din Liga a 2-a și intră în "optimi" » Gardoș a marcat și a ieșit accidentat!

FOTO Facebook CS U Craiova
FOTO Facebook CS U Craiova

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2018 20:43

Nu se poate bucura niciodată pe deplin. Florin Gardoș a fost eroul oltenilor în Cupa României, 2-0 cu liderul din liga secundă, Sportul Snagov. Dar a ieșit accidentat. 

Fundașul central a marcat cu o lovitură de cap după o lovitură liberă bătută de Cicâldău, în mare formă după meciurile echipei naționale U21. Câteva repere:

  • primul său gol după aproape 5 ani (ultimul îl marcase înainte să plece în Anglia, la Southampton, într-un FCSB - Astra 3-1 din decembrie 2013);
  • primul său gol în orice fel de competiție eliminatorie internă;
  • abia al 5-lea gol din carieră la seniori!

Obișnuit cu accidentările

Totuși, Gardoș n-a încheiat meciul în teren. A fost înlocuit de bulgarul Radoslav Dimitrov în minutul 65, după ce a acuzat dureri. Stoperul a fost absent timp de mai bine de un an și jumătate de la fosta sa echipă, Southampton din Premier League, după două accidentări grave, ruptură a ligamentelor încrucișate și o la genunchi. Markovici a făcut 2-0 în repriza secundă și a stabilit scorul calificării pentru olteni. 

54 de meciuri a ratat Gardoș doar în intervalul în care a fost accidentat, fără a lua în considerare perioada de recuperare

Dănălache, revedere după 9 ani

Cristian Dănălache a revenit în România după ce a părăsit Unirea Urziceni în 2010. Ultima sa amintire plăcută din Cupa României provenea de acum 9 ani, când, pe 23 septembrie 2009, a marcat un hattrick împotriva Sportului Studențesc. Între timp, fosta adversară nu mai există, iar vârful a schimbat 7 echipe din 4 țări diferite (Arabia Saudită, Israel, China și Coreea de Sud). El a fost fotbalistul anului și golgeterul campionatului chinez în anul 2012, când a încheiat pe 2 cu Jiangsu Sainty. 

Au fost aproape de 1-0 și egalare

Căpitanul Snagovului, Valentin Bărbulescu, putea da o cu totul altă turnură meciului jucat pe "Ion Oblemenco". În minutul 25, acesta a scăpat singur cu portarul Popescu, însă a optat pentru un șut la colțul lung în locul unui dribling în fața goalkeeperului căzut deja la pământ. Iar mingea a ocolit butul! Apoi, în repriza secundă, elevii lui "Giuszy" Balint au putut puncta pentru 1-1 în două rânduri, Hlistei (53) și Buia (62). 

A spart gheața

La 17 ani, una dintre marile speranțe ale oltenilor, vârful Jovan Markovici a marcat primul său gol la seniori. Acesta a făcut 2-0 după o pasă a căpitanului Mitriță, preluând cu singuranță și executându-l pe goalkeeperul Marinescu. Internațional de juniori, Markovici a jucat în 8 partide în acest sezon în toate competițiile, incluzând partida de aseară. 

Sportul Snagov - CS U Craiova 0-2 (meciul s-a jucat pe "Oblemenco")
Marcatori: Gardoș (36), Markovici (74)

Sportul Snagov: A. Marinescu - Şt. Vlădoiu (80 Ioan Șerban), Lică, Fl. Ilie, B. Stancu II - Valentin Bărbulescu (cpt.), L. Ion - Tazouti (78 Vlad Bărbulescu), D. Buia, Hlistei - C. Dănălache (68 Borțoneanu). Antrenor: Laszlo Balint

CS U Craiova: L. Popescu - Donkor, Gardoş (65 Dimitrov), Ferreira - Bărbuţ, Cicâldău (74 Mateiu), Fedele, Bancu - Nuno Rocha, Mitriţă (cpt.), A. Burlacu (60 Markovici). Antrenor: Devis Mangia

Stadion: "Ion Oblemenco". Spectatori: 10.000

Arbitru: Horia Mladinovici (București)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dansy
dansy  •  27 Septembrie 2018, 15:00

Bravo baieti! As vrea totusi sa fiti mai artagosi la Cluj.Acolo se va vedea unde sunteti si ce puteti in acest campionat.Binenteles,daca si arbitrajul va fi corect.Va trebuie mai multa determinare in jocul de acolo. Succes!

albalbastru72
albalbastru72  •  26 Septembrie 2018, 13:17

10.000 de spectatori la un meci cu o echipa no name intr-o seara friguroasa de marti,pe deasupra in 16-zecimi de cupa nimeni in Romania nu poate aduce la stadion.Poate doar Rapidul...

suporterucv
suporterucv  •  26 Septembrie 2018, 02:41

si au fost si 10 mii de spect...peste media fcsb-ului in campionat :))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează