FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - ASTRA 1-2

Dunărea Călărași - Astra 1-2 // VIDEO Astra e în semifinalele Cupei României! Vahid Hambo, finlandezul comparat cu Zlatan Ibrahimovic, a reușit o „dublă” în doar 7 minute

Hambo, în stânga imaginii, după golul de 2-0 FOTO: Captură @TV Telekom Sport
Hambo, în stânga imaginii, după golul de 2-0 FOTO: Captură @TV Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 februarie 2019 18:56

Astra Giurgiu a învins cu 2-1 Dunărea Călărași (Hambo 4, 7 / V. Munteanu 90) și s-a calificat în semifinalele Cupei României. Meciul s-a jucat la Giurgiu pentru că Dunărea, considerată gazdă, nu și-a permis aducerea unei nocturne.

  • În semifinale s-au calificat până acum Viitorul și Astra;
  • Pentru celelalte două locuri se joacă azi Sepsi - CFR Cluj și mâine Miercurea Ciuc - CS U Craiova.

Dan Alexa și-a odihnit o parte dintre titulari pentru meciul cu Gaz Metan, din ultima etapă a sezonului regulat de Liga 1, iar consecințele s-au văzut încă din clipele de debut ale partidei de la Giurgiu.

Golurile calificării au fost marcat de atacantul finlandez Vahid Hambo (24 de ani), la primul meci ca titular pentru Astra. Cel supranumit „Ibrahimovic”, datorită execuțiilor acrobatice, a punctat de această dată simplu în minutul 5, din fața porții goale, după o pasă ideală venită de la Llullaku.  Nici golul de 2-0 nu a fost unul dificil, lobându-l elegant pe Straton din interioul careului de 6 metri.

Repriza secundă a fost una anostă. Astra s-a mulțumit cu un joc de posesie, ținând mingea sub control în 60 % din timp. Presiunea exercitată în ultimele 10 minute de Dunărea a dat roade. Valentin Munteanu a marcat în minutul 90, dintr-o lovitură liberă executată inteligent, la firul ierbii, pe lângă zid.

Minutele de prelungire nu au mai adus nimic spectaculos, iar Astra se alătura Viitorului în penultima fază a Cupei României. 

Dunărea Călărași - Astra 1-2 (Hambo 4, 7 / V. Munteanu 90)

Partida a fost liveTEXT AICI!

Vezi VIDEO cu golurile

Dunărea Călărași: Straton - Gligorov, Sârghi, Ben Djemia, S.Filip - Keita, Simion, Henderson - I.Stoica, Mapuku, G.Iancu
Antrenor: Dan Alexa

Astra: S.Oliveira - Belu, Erico, Cestor, Butean - Bicean, Mrzljak - Begue, Llullaku, Balure - V.Hambo 
Antrenor: Costel Enache

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu
Arbitru: Cătălin Popa / Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene / Rezervă: Cătălin Buși / Observator: Sorin Cojocaru

Dunărea Călărași și Astra Giurgiu s-au mai înfruntat de două ori în meciuri oficiale, în ediția actuală a Ligii 1. În tur, la Giurgiu, partida s-a terminat indecis, scor 1-1. Returul de la Călărași a fost câștigat de giurgiuveni, scor 2-1.

Celelalte „sferturi” 

  • Marți: Hermannstadt - Viitorul 2-3 (Detalii AICI)
  • Azi, ora 20:00: Sepsi OSK - CFR Cluj
  • Joi, ora 20:00: Miercurea Ciuc - CS U Craiova 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
caminero
caminero  •  27 Februarie 2019, 22:34

Vahid, prenume finlandez? păi pe bună dreptate e pus pe aceeași treaptă cu Ibrahimovici, singurul Vahid din fotbal de care am auzit este bosniacul Halilhodzici, destul de cunoscut la vremea lui. Hambo ăsta pare și el la fel de balcanic ...

lapusneanul
lapusneanul  •  27 Februarie 2019, 20:10
Postat de adook pe 27 Februarie 2019, 19:56

acum sa nu-mi spui ca ti-e mila de gigisti.

nu e vorba de mila, doar dadeam un exemplu cam cum se petrec lucrurile in fotbalul romanrsc...

581534618615543
Robert Ivan  •  27 Februarie 2019, 19:57

S.Filip pasiv la ambele goluri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează