FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - PETROLUL, AZI, ORA 20:45, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

E competiţia Stelei! » Trupa lui Reghe are un palmares favorabil în Supercupă

Steaua a cîștigat ultima oară trofeul în 2006 după o finală cu Rapid (1-0 gol Oprița)
Steaua a cîștigat ultima oară trofeul în 2006 după o finală cu Rapid (1-0 gol Oprița)

Articol de , - Publicat miercuri, 10 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2013 01:54

Supercupa e la a 15-a ediţie şi roş-albaştrii au participat la mai mult de jumătate dintre finale.

Steaua are cele mai multe titluri de campioană dintre toate cluburile româneşti, 24, dar trupa din Ghencea nu a dominat nici o altă competiţie aşa cum a marcat Supercupa. Practic, în istoria trofeului, sînt rare situaţiile fără Steaua implicată. Azi se va juca a 15-a ediţie şi "militarii" participă la a 9-a. Au cîştigat deja de cinci ori trofeul.

Pentru Petrolul, istoria Supercupei nu e grozavă: "lupii galbeni" au participat o singură dată la meciul care opune în mod tradiţional deţinătoarea titlului de campioană şi cîştigătoarea Cupei, în 1994, an în care au pierdut tocmai contra Stelei!

A fost 2-0 pentru campioni atunci, goluri Damian Militaru şi Ion Vlădoiu. Roş-albaştrilor le-a înmînat trofeul Hrebenciuc! Asta nu a fost singura scenă stranie din istoria competiţiei. Alte cazuri surprinzătoare:

- Dinamo e cea mai ghinionistă formaţie dintre toate cîte au participat: "cîinii" au jucat cu Supercupa pe marginea terenului de şase ori şi au cîştigat-o doar în două ocazii;

- în 1997, Steaua făcuse eventul şi conform regulamentului ar fi trebuit să joace împotriva finalistei Cupei. Dar formaţia din Ghencea a motivat că se pregăteşte de Champions League şi partida nu s-a mai disputat;

- Rapid a distrus-o pe Steaua în 1999, 5-0 în Supercupă, marcatori Sergiu Radu, de trei ori, şi Măldărăşanu, de două ori. Vişiniii cu Mircea Lucescu pe bancă au fost favorizaţi şi de faptul că adversarii veniseră cu multe rezerve. A uimit portarul Hotoboc: s-a dat cu capul de transversală înaintea jocului, un ritual care ar fi trebuit să-i poarte noroc, după cum credea el.

ECHIPELE PROBABILE

Steaua:
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - M. Costea

Petrolul:
Pecanha - Alcenat, Manasse, Neag, Guilherme - Mustivar, Hoban - Boudjemaa, Grozav, Ad. Cristea - Hamza

4 Supercupe a cîştigat Rapid din totalul de 6 la care a participat. Giuleştenii sînt pe locul al doilea după Steaua în topul celor mai bune echipe din istoria competiţiei

3 echipe nu au cîştigat Supercupa niciodată deşi au jucat măcar o dată meciul decisiv: Urziceni, învinsă de două ori, Petrolul şi Bistriţa, fiecare pierzătoare cîte o dată

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (29)
dreamer123
dreamer123  •  10 Iulie 2013, 17:39

in astfel de meciuri nu conteaza statistica

rapid87
rapid87  •  10 Iulie 2013, 10:39
Postat de rad1cal pe 10 Iulie 2013, 10:15

Lasa tu supercupele, vezi ca trebuie sa te pregatesti pentru barajul inventat de Dragomir ca sa bage Echipa Sistemului 2013 in prima liga.

tu nu esti boschetarul ala din tribuna, pe care l-a batut mm stoica??????:))))))

rad1cal
rad1cal  •  10 Iulie 2013, 10:15
Postat de rapid87 pe 10 Iulie 2013, 09:55

2-0 pt petrolul..dupa meci, ovinele vor spune ca nu i-a interesat niciodata supercupa :)))))), tipic taranilor din ghencea!

Lasa tu supercupele, vezi ca trebuie sa te pregatesti pentru barajul inventat de Dragomir ca sa bage Echipa Sistemului 2013 in prima liga.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează