FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - CFR CLUJ 1-0

Eroul finalei de Cupă vorbeşte despre mîndria de a fi "lup galben": "Golul e în sîngele meu!"

Bokila a cucerit inima Ploieştiului +1   FOTO
Bokila a cucerit inima Ploieştiului

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 22:29

Jeremy Bokila a primit după meci primele felicitări de la tatăl său, prezent în tribune: Ndingi Bokila Mandjombolo a fost în perioada 1980-1982 golgeterul lui Harelbeke, în liga secundă din Belgia.

Jeremy răspunde jovial întrebărilor şi maschează oboseala de după petrecere. Cuvîntul care îl repetă într-o franceză cu inflexiuni de Kinshaha, fie că e vorba de Contra, de colegi, de fani sau de Ploieşti: "mîndrie".

- Jeremy, acum, după euforie, ce înseamnă golul tău şi Cupa României?
- O reuşită care încheie un sezon foarte special pentru mine, iar trofeul e primul din carieră, nici n-am ce să comentez! Sînt copleşit, după un parcurs bun am primit recompensa.

"Am gîndit golul cîteva secunde"

- La faza din care ai înscris chiar ai gîndit să fentezi din preluare sau ai avut noroc?
- Chiar aşa am gîndit faza! Am văzut că Felgueiras nu e prea bine poziţionat şi că am doar un om în faţă. În acele secunde m-am gîndit să preiau neaşteptat şi să şutez cît pot de repede.

- Ai lucrat la Waregem cu Hugo Broos, un tehnician experimentat. Cum e Contra ca antrenor?
- Nu exagerez, un tip foarte special. Ştie să transmită un mesaj, să motiveze, să fie dur şi prietenos, să treacă din cuvinte în teren lucrurile necesare. Pentru mine e antrenorul perfect!

"Mîndru să fiu «lup» adevărat!"

- Tatăl tău a fost un marcator veritabil. E mîndru de tine acum?
- A fost în tribune la finală, iar după meci chiar asta mi-a spus: "Sînt mîndru de tine, dar şi de echipă!". Am moştenit de la tata sîngele de finalizator. Golul e în sîngele meu!

- Poţi spune cu siguranţă că ai ales bine cînd ai venit în România?
- Da, fără îndoială. Am ales ca să pot juca meci de meci şi mi-am propus un sezon extraordinar. Am început să mă simt repede mîndru de Ploieşti, de fani, de colegi. Mi-am confirmat valoarea, am căpătat încredere. Acum sînt mîndru că sînt un« lup» adevărat!

I-au furat medalia!
Pe lîngă bucuria golului şi a cîştigării trofeului, Bokila a avut parte şi de un moment neplăcut: a rămas fără medalia oferită învingătorilor! "Am pierdut-o, mi-a fost furată, dar o să găsesc eu alta!", a explicat atacantul "lupilor".

"Performanţa Petrolului nu ţine de noroc. La fel cum golul meu a fost gîndit şi trofeul reprezintă finalul meritat al unui sezon foarte bun" (Jeremy Bokila)

"Au fost nenumărate gesturi ale fanilor care m-au lăsat fără cuvinte: n-am văzut în viaţa mea asemenea dragoste şi dăruire. Sînt mîndru de voi!" (Jeremy Bokila)

6 goluri a reuşit Bokila în această ediţie de Cupă, devenind golgeterul competiţiei: a fost ales şi jucătorul finalei pe care a decis-o

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
lgfpp
lgfpp  •  03 Iunie 2013, 15:38

si noi suntem mandri de tine! doar PETROLUL!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează