FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - CFR 3-0

Eșecul CFR-ului aruncă în aer play-off-ul » Ce se întâmplă cu locul 3 în lupta pentru cupele europene

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-0, și s-a calificat în finala Cupei României. Rezultatul aruncă în aer și lupta din play-off-ul Ligii 1: doar primele două clasate sunt sigure că vor merge în cupele europene.
Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-0, și s-a calificat în finala Cupei României. Rezultatul aruncă în aer și lupta din play-off-ul Ligii 1: doar primele două clasate sunt sigure că vor merge în cupele europene.

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 21:22 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 23:35

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-0, și s-a calificat în finala Cupei României. Rezultatul aruncă în aer și lupta din play-off-ul Ligii 1: locul 3 mai are șanse infime să asigure calificarea directă în cupele europene.

  • În cealaltă semifinală a Cupei României se vor înfrunta U Cluj și UTA, joi, de la ora 19:00.

Sepsi Sf. Gheorghe e la un meci distanță de a-și apăra trofeul cucerit anul trecut în Cupa României. Finala va avea o miză dublă pentru covăsneni. Cu șanse pur matematice de a se clasa pe podium în play-off, trupa lui Bergodi poate obține astfel calificarea în preliminariile Conference League.

Lupta pentru cupele europene, dinamitată

Lupta din play-off-ul Ligii 1 a luat foc în urma acestui rezultat. Cum CFR Cluj are șanse mari să termine pe podium, câștigarea Cupei ar fi permis și locului 3 să meargă direct în Conference League, fie că era vorba de ardeleni, fie de o echipă care profita de clasarea lor pe primele două locuri. Acum, doar locurile 1 și 2 din play-off sunt sigure de prezența în cupele europene:

  • campioana merge în turul I preliminar al Ligii Campionilor;
  • câștigătoarea Cupei se califică în turul II preliminar al Conference League;
  • locul 2 duce în turul II preliminar al Conference League
  • câștigătoarea barajul pentru Europa intră în turul II preliminar al Conference League.

Ocupanta locului 3 nu mai este sigură de nimic. Va intra la barajul pentru ultimul loc de Conference League împotriva câștigătoarei duelului dintre locurile 1 și 2 din play-out.

U Cluj poate trimite locul 3 în Conference League

Singura șansă pentru ca locul 3 să mai asigure calificarea directă în Conference League este ca U Cluj să câștige Cupa României. Cum „șepcile roșii” nu au aplicat pentru licența UEFA, câștigarea Cupei nu i-ar califica în cupele europene. 

Acest scenariu n-ar ajuta nici cealaltă finalistă a Cupei, întrucât locul european ar reveni echipei de pe locul 3 din play-off, iar locul 4 din play-off ar juca barajul contra unei formații din play-out. Ardelenii ar trebui însă să treacă de UTA Arad în semifinale și s-o învingă pe Sepsi, specialista Cupei, cu 3 finale și un trofeu în ultimii 4 ani.

Farul, CFR, FCSB și CSU Craiova luptă pentru primele două locuri

Sepsi e scoasă din calcule pentru o clasare pe podium, iar Rapid are șanse mici, la 6 puncte în spatele celor de la FCSB. Urmează o bătălie incendiară pentru cupele europene.

Campioana CFR Cluj, dependentă financiar de banii de la UEFA, poate trăi o dramă. Momentan ocupă poziția secundă, dar avansul e minim: două puncte peste FCSB și trei peste CS Universitatea Craiova.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Gigi Becali pune 3 condiții pentru a se întâlni cu Răzvan Burleanu: „Trebuie să-l dea afară, își bate joc de noi!”

Dan Șucu așteaptă măsuri împotriva lui Gigi Becali » Gestul care l-a deranjat: „E o anormalitate! Sunt curios ce face FRF”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (36)
johny2003
johny2003  •  27 Aprilie 2023, 20:06
Postat de Catalynn.._. pe 27 Aprilie 2023, 08:40

Mult succes CSU in meciul din acest weekend! :-)))

Iar ai mincat fasole stricata la cazan, la popota lui talpan?!

parpalache
parpalache  •  27 Aprilie 2023, 19:15
Postat de bengossss pe 27 Aprilie 2023, 14:34

Un alt blat ordinar, plata pentru cele 6 puncte virate de Sepsi in playoff catre cancerul fotbalului romanesc, CFR. Traiasca Pyunic! La mai mare. Vom fi cu totii ciuca batailor. Ca asa vrea maestru Dancu, papusarul campionatului. Cu largul concurs al presei "independente"

Stai liniștit!CFR-e o parodie de echipa-sabotata din interior și de„bursuc”-care a auzit ca„nea GG”n-are antrenor!Iar cooperativa s-a mobilizat și daca pe echipa„perlelor”(false), iar ii mai„masacreaza”vreun adversar(adica nu se da la o parte),macar titlul sa ramâna in cooperativa,sa-l ia Hagi!Așa ca,acum- dupa ce l-au porcait pe Vassaras (sa nu se mai amestece in delegarile lui Deaconu)-vor ramâne tot ei la butoane și vor avea numai arbitri„baieți buni”-avizați de tovarașul MM personal,ca sa„arbitreze”cum trebuie!

parpalache
parpalache  •  27 Aprilie 2023, 19:02
Postat de bl0catu pe 27 Aprilie 2023, 18:49

e amuzant, pentru ca Bergodi a zis ca va baga echipa a doua cu Farul! ma rog, jucatori care au jucat mai putin! daca va face asa si bate Farul, unde este trocul intre cfr si pepsi? ca daca Farul bate la pepsi, e clar unde merge titlul!

Asta cu „trasul”„la rupere”era poezia livrata de MM-pentru„elevii”lui de la GSP și de la DIGI- atunci când Sepsi nu voia deloc ***- la echipa de„perle”(false)!Era in sezoanele trecute,când antrenor era Grozavu!Iar tu te faci ca nu știi ca atunci Sepsi i-a batut și pe CFR(la Cluj Napoca),in play off!Dar acum-ca nu mai e Grozavu și nea GG il curteaza grațios pe Dioszegy(ca sa-l bage și pe el in cooperativa)-Sepsi a luat bataie de la toata lumea!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează