FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  INTERVIU

EXCLUSIV A antrenat-o pe Csikszereda și spune toate secretele adversarei lui Dinamo din Cupă: "80% dintre jucători trebuie să fie maghiari"

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 octombrie 2018 14:18

Laszlo Balint (39 de ani) a antrenat-o anul trecut pe Csikszereda Miercurea Ciuc și analizează adversarul pe care Dinamo îl întâlnește săptămâna viitoare în „optimile” Cupei.

- Domnule Balint, cum vedeți meciul cu Dinamo?
- Csikszereda pleacă sigur cu a doua șansă, e normal, totuși e o diferență de două divizii între cele două. Dar trebuie să ne gândim că în Cupă mereu au apărut surprize. Chiar dacă Dinamo e favorită certă, eu cred că gazdele au și ele șansa lor să treacă mai departe. Vor fi foarte motivați jucătorii și vor lupta pentru orice minge. Totuși, eu cred că pentru Miercurea Ciuc mai importantă e promovarea în Liga a 2-a decât să treacă de Dinamo.

- Acolo e o academie de fotbal bine dezvoltată...
- Așa este! Am rămas plăcut impresionat de ceea ce se face la Csikszereda. Au pus mare accent pe infrastructura sportivă. Nu-ți lipsește nimic. E un internat unde jucătorii din Academie au toate condițiile, o sală de forță utilată impecabil, au medic, fizioterapeut. Nu mai vorbesc de terenuri de antrenament, echipamente. Au absolut tot! Iar asta e piatra de temelie pentru orice club care se respectă.

"Dacă promovează în Liga a 2-a, se va investi masiv"

- La ce nivel se află față de condițiile de la Hagi sau de la FCSB?
- Dacă ar fi să compar, eu cred că se apropie ca nivel de cele două. Investițiile continuă însă, chiar dacă au fost puțin condiționate de promovarea echipei de seniori. După o eventuală promovare, vor urma niște investiții serioase la stadion, vor pune instalație de nocturnă, dar și încălzire pentru gazon, fiindcă acolo iarna e lungă și grea. E clar că se dorește promovarea.

- În ce măsură este adevărat faptul că acolo nu se dorea aducerea unor jucători români?
- Nu e o interdicție pentru jucătorii români. Am discutat cu președintele de acolo și am aflat că în contractul de finanțare este o anumită clauză care specifică faptul că la lotul echipei de seniori 80% dintre jucători trebuie să fie de etnie maghiară.

- Contractul de finanțare e cu guvernul maghiar?
- Probabil! Se urmărește promovarea jucătorilor din propria academie, pentru că acolo este o academie mare, cu jucători interesanți, mulți dintre ei ajunși la loturile naționale din Ungaria și România. E adevărat că această interdicție sau îngrădirea asta a criteriilor de selecție limitează accesul spre performanță. Dar asta e strategia clubului și când semnezi contractul nu ți se ascunde acest lucru.

- Revenind la meciul cu Dinamo, cum credeți că se va termina?
- Aștept multe de la Csikszereda, însă probabil că Dinamo se va califica. Vorbim totuși despre o echipă de primă ligă, cu mare tradiție în Cupă, care nu-și permite un pas greșit. Totuși, nu cred că va trece la pas. Voi urmări cu plăcere acest meci.

1904este anul în care s-a fondat clubul de fotbal FK Csikszereda 

Ce include baza formației din Liga a 3-a:
- stadion cu 1.000 de locuri (lojă VIP Ă minibar)
- alte 3 terenuri sintetice (2 mai mici și unul mare, care poate fi împărțit în două)
- un cămin cu 200 de locuri
- 50 dintre ele sunt pentru fotbaliști, restul de 150 pentru elevi
- cele 150 de locuri sunt ocupate doar de fotbaliștii din provincie, care fac școala în Miercurea Ciuc și au rezultate notabile
- Academia are profesori specializați care țin cursuri de limba română, matematică, engleză și psihologie
- o sală de forță
- cabinet de fizioterapie Ă doctor specializat
- cabinet medical Ă psihologic
- bibliotecă Ă sală de lectură
- cantină cu două săli de mese (una pentru juniori și alta pentru cei 150 de elevi din cămin)
- spălătorie

9.000.000 € este investiția care s-a făcut în baza de pregătire până anul trecut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ucv1948
ucv1948  •  26 Octombrie 2018, 19:26
Postat de Kiss Péter pe 26 Octombrie 2018, 18:16

Im primul rand politizati sportul !! A doua problema,daca investeste cineva,da si criteriile,deci daca cei din Ungaria dau banii,este normal se ceara faptul,ca majoritatea jucatorilor sa fie maghiari,mai ales,ca zona este locuita 90 % de maghiari !! Si ce este rau in acest lucru...nimic !! Fotbal vrem sau compozitie internationala ?? In secuime,majoritatea sint maghiari,deci este logic,ca majoritatea participantilor sa fie maghiari.Doar nu vin bucurestenii sa invete fotbal in M.Ciuc ,cu toate ca ar putea venii,fiindca si la Sfantu Gheorghe si la Miercurea Ciuc este o scoala superba de fotbal,vedeti si rezultatele in campionatul national.In fiecare ani au dat jucatori superbi la diferite nationale cei din Transilvania,ca pe Szatmári(Satmareanu),Crisan(Krizsan),Boloni (Bölöni),Selymesi,Barátky,Bálint,Bodola,Pecsovszki,Dembrovszki, Dobay.Zombory...etc.Deci fotbalul este fotbal si nu lingvistica dar mai putin politica.Respectati pe sportivii indiferent de nationalitatea lor,daca fac cinste tarii,indiferent ca se numesc Szabó Katalin, Balázs Jolán sau Hadnagy Attila !!

Superb ! Nota 10 !!

2264101893823582
Kiss Péter  •  26 Octombrie 2018, 18:19
Postat de George Adrian Popescu pe 26 Octombrie 2018, 15:56

Cum este posibil ca un club din Romania sa aiba astfel de interdictii pentru romani? Alo, tovarasul Dragnea, matale mai esti roman?

Da este posibil:cine plateste,acel om comanda ! Aduceti bani in zona,si voi dati criteriile de selectie !!Nu platesti,taci din gura !!

2264101893823582
Kiss Péter  •  26 Octombrie 2018, 18:18
Postat de pandemic pe 26 Octombrie 2018, 16:31

Cum si Athletic Bilbao nu legitimeaza decat jucatori din Tara Bastilor.

Da este posibil:cine plateste,acel om comanda ! Aduceti bani in zona,si voi dati criteriile de selectie !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează