FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DECIZIE

EXCLUSIV Adio „Ion Oblemenco”?! FRF, decizii în privința Cupei României: cum arată planul pentru semifinale și finală

Finala Cupei României se poate juca pe 15 sau 18 iulie
Finala Cupei României se poate juca pe 15 sau 18 iulie

Articol de , , - Publicat sambata, 23 mai 2020 10:48

GSP.RO publică în exclusitivate planurile FRF și LPF pentru finalul acestui sezon și cum vor să rezolve cele mai importante dileme din această perioadă.

Pe lângă ce se întâmplă cu Liga 1, Liga 2, barajul pentru promovare în Liga 1 și sezonul 2020-21, Federația Română de Fotbal a decis cum va arăta Cupa României în acest sezon. Cel mai probabil, finala Cupei nu se va mai juca la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, stadionul urmând a fi ales în funcție de finaliste.

Planul FRF pentru Cupa României: 

  • Semifinalele rămân în dublă manșă. FRF nu a renunțat la ideea de a disputa penultimul act în două jocuri, tur-retur.
  • Echipele calificate sunt FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași. Tragerea la sorți a semifinalelor va avea loc la începutul lunii iunie.
  • Gazda finala Cupei este Craiova. Ținând cont de faptul că oricum se va juca fără spectatori, pentru a reduce costurile, dar și pentru a nu pune anumite echipe să suporte o deplasare foarte lungă, spre exemplu Poli Iași dacă s-ar califica în finală, FRF ia în calcul varianta să mute locul de desfășurare. S-ar putea lua o decizie chiar înainte de finală, în funcție de numele calificatelor. Dacă ultimul act ar fi între FCSB și Dinamo, atunci aproape sigur se va alege o arenă din București. Acestea n-ar mai fi nevoite să meargă în alt oraș, practic ar veni din baza de cantonament direct la stadion, fără să se mai cazeze într-o altă locație.
  • Finala Cupei se va disputa fie la mijloc de săptămână, pe 15 iulie, fie în una din zilele din weekend-ul 18-19 iulie.
  • Vezi AICI parcursul de până acum din Cupa României!

 

VIDEO Situația la zi la cluburile din Liga 1

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Strigătul unui fotbalist abandonat de Gigi Becali: „Pe mine de ce nu m-ați chemat?”

5 dileme rezolvate! Gazeta a aflat planurile FRF și LPF pentru următoarele două luni + care e marele semn de întrebare

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
knxdan
knxdan  •  23 Mai 2020, 11:36

erata: cea mai mare satisfactie a echipelor romanesti participante in cupele europene este accederea in grupe. S-ar crea emulatie in randul echipelor din Liga 2 (sa nu zic Liga 3) prin participarea in Grupele Cupei Romaniei.

knxdan
knxdan  •  23 Mai 2020, 11:33

Finala Cupei Romaniei ar trebuie sa se dispute pe stadionul castigatoarei Cupei din sezonul precedent. Nu inteleg de ce nu se procedeaza asa. Ar reprezenta si un premiu pentru castigatoarea Cupei din sezonul precedent. Si as mai avea o sugestie: Cupa Romaniei sa se desfasoare exact in sistemul Champions League: tururi preliminare eliminatorii, grupe si semifinale ... totul pe baza de coeficienti, ca la UEFA. Eu zic ca ar fi mai atractiva pentru toata lumea. Un simplu exercitiu de imaginatie: o grupa cu Craiova, Gaz Metan, Rapid si Dunarea Calarasi. E doar o propunere, dar strig demult si probabil degeaba.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close