FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  BAIA MARE - STEAUA 1-1 / 1-4 DP.

EXCLUSIV Momente incredibile la Baia Mare - Steaua » "Puneţi furtunul cu apă pe ei dacă se opun!". UPDATE Primele reacții

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 10:31

Preşedintele FCM Baia Mare, Cristian Span a comentat evenimentele de ieri pe pagina oficială de Facebook a clubului: "Ne cerem scuze în faţa suporterilor pentru lacunele pe care le-am avut în organizarea acestui meci, dar îi asigurăm pe toţi de intenţiile noastre bune. Am avut cîteva săptămîni extrem de grele, în care am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru a aduce Steaua în Baia Mare. Nu am prevazut toate problemele care ar fi putut să apară din lipsa de experienţă, pentru care, încă o dată, ne cerem scuze"

UPDATE 11:20
UPDATE 11:00

Ciprian Anton, observatorul meciului de la Baia Mare şi-a expus punctul de vedere după dezvăluirile GSP.ro:

"Din punct de vedere organizatoric clubul din Baia Mare a fost depăşit de situaţie. La şedinţa tehnică au anunţat că sînt 7.800 de persoane în tribună, iar la ora 20:00 cînd am ieşit pe gazon erau peste 12.000! Eu unul nu aş fi dat drumul la meci la ora 20:30, dar cel care a intervenit a fost Prefectul, cel care are autoritatea superioară în luarea unor astfel de decizii. Domnul prefect este cel care şi-a asumat că fanii pot intra într-un sector interzis şi ca meciul să pornească la ora stabilită.

Este adevărat că am comunicat celor jucătorilor că vom amîna startul partidei pentru că nu erau îndeplinite condiţiile de siguranţă! S-a făcut un acces excesiv la peluza nord, care nu îndeplina condiţii de securitate şi am ordonat jandarmeriei să intervină pentru a nu se întîmpla vreo nenorocire. Nu am pronunţat niciodată să se pună tunurile cu apă pe spectatori, dar le-am cerut pompierilor prezenţi la stadion să intervină dacă situaţia degenerează". 

Știrea inițială

Cu 15 minute înainte de startul ultimului meci din optimile de finală ale Cupei României dintre FCM Baia Mare și Steaua,  un insider al Gazetei aflat în zona vestiarelor a fost martorul unor evenimente incredibile!

Cu mai bine de o oră pînă să înceapă meciul, pe stadionul " Viorel Mateianu" se aflau peste 8.000 de spectatori. Situaţia a degenerat cu un sfert de oră înaintea primului fluier al arbitrului.

Mii de oameni au luat cu asalt porţile de acces şi-au pătruns în stadion, acolo unde accesul le era restricţionat. Jandarmeria Baia Mare a suplimentat imediat numărul forţelor de ordine pentru ca situaţia să nu scape de sub control.

Chiar şi aşa, observatorul de joc, Ciprian Anton, a avut un discurs de neexplicat! "Jandarmii să intre rapid în dispozitiv şi să evacueze în cel mai scurt timp spectatorii care se află în zona interzisă. Vă ordon să puneţi furtul cu apă pe ei dacă nu vor să iasă afară din stadion!", a fost mesajul incredibil al lui Anton, printre altele preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.

"Domnule observator, nu putem să facem aşa ceva. Acolo sînt femei şi foarte mulţi copii. Abia atunci s-a putea produce o tragedie dacă intervenim în forţă", a venit răspunsul reprezentantului Jandarmeriei.

Anton nici n-a vrut să audă şi-a intrat în cabina arbitrului Florin Marcu şi l-a ameninţat şi pe acesta. "Nu dai drumul la joc pînă nu-ţi spun eu! E haos pe stadion, nu începe meciul ăsta aşa niciodată", ar fi spus Anton, conform martorilor oculari.

"Într-un exces de zel incredibil, a intrat în vestiarul celor două echipe şi a anunţat că meciul se poate amîna cu 30 de minute din cauza problemelor organizatorice!", continuă dezvăluirile.

Aflat în cabina arbitrilor, Zoltan Szekely, observatorul delegat de CCA la acest meci, a replicat imediat: "Nu poţi domnule să inflamezi spiritele într-un aşa fel. Excesul ăsta de zel al dumitale nu ajută la nimic. O să rezolvăm imediat problemele".

Cu 3 minute înainte de startul partidei, fostul asistent Szekely a luat-o la fugă de la vestiare şi a ajuns la dispozitivul de jandarmi de la peluză, acolo unde a avut o discuţie cu reprezentantul Jandarmeriei Baia Mare şi a primit asigurări că jocul poate să înceapă în condiţii maxime de securitate şi că nu se va întîmpla nici un fel de incident.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
1082330851786829
Sasaran David  •  31 Octombrie 2015, 19:55

observatorul Anton se cred in epoca pietrei cum sa dai cu tunurile cu apa? erau copii femei erau prieteni nostri asta e au gresit organizatori dar noi am fost si ramanem un public civilizat domnule Anton sunt din Maramures ai uitat de ospitalitatea noastra? numai de bine

fangigi
fangigi  •  31 Octombrie 2015, 10:41
Postat de ionu_c pe 30 Octombrie 2015, 16:48

aveau bilete. Sau vandut se pare peste limita, tinand cont ca erau si abonamente ...

Abonamente la baia mare? Cate? 20-30? Sa fim sobri totusi! Oricum, mai mereu apare cate un idiot ca Anton ce vrea sa se evidentieze neaparat, chiar si prin prostie!

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  30 Octombrie 2015, 19:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează