FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

EXCLUSIV Radiografie dură făcută după încă un obiectiv ratat: "Fanii n-au de ce să mai vină! Ce să vadă? Jucători blazați, fără valoare și atitudine"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 martie 2018 12:28

Tibor Selymes (47 de ani) a jucat 3 ani la Dinamo și a câștigat titlul în sezonul 1991-1992. A vorbit despre echipa de acum, care ieri a ratat și calificarea în semifinalele Cupei României după 0-1 la Craiova, după ce în urmă cu două săptămâni a ieșit din play-off.

Fostul internațional român nu s-a ferit să critice dur ceea ce se întâmplă la formația din "Ștefan cel Mare". Îi taxează nu doar pe jucători, ci și strategia adoptată în ultimii ani. 

- Domnule Selymes, cum vi s-a părut Dinamo aseară?
- Prima repriză a fost foarte slabă, Craiova a dominat-o pe Dinamo de la cap la coadă. Nu cred că Dinamo a ajuns la poartă. În a doua repriză au fost momente și momente. În a doua parte a reprizei secunde parcă a mai mișcat puțin. Dar e foarte puțin pentru o echipă ca Dinamo. Nu poți avea pretenții să câștigi cu un asemenea joc.

- Nu vi se pare ciudat că atât la meciul cu Astra, unul decisiv, cât și ieri, un alt meci important, Dinamo a părut fără reacție?
- Nu știu ce reacție ar fi putut da. Aici vorbim despre valoare. Nu sunt jucători de clasă, din păcate. Un fotbalist valoros, atunci când are un meci important, păi dă totul și îl câștigă. O scoate la capăt! La Dinamo nu se vede asta.

- Să înțeleg că nu-l găsiți vinovat pe Bratu...
- Deloc, ce să facă Florin? Cea mai mare problemă de acolo e la selecție. Nu știu cine aduce acești jucători. Aici sunt mari probleme. Nu există nicio filosofie. Nu sunt criterii pe baza cărora se fac transferuri. Nu înțeleg ceva, ei ce vor de la echipa asta? Să se bată la titlu sau la retrogradare? La toate meciurile cu miză și presiune, jucătorii nu puteau alerga sau să dea o pasă. Erau blocați. E prea puțin!

- Dacă ați avea puterea de a decide, ce jucători ați păstra din actualul lot?
- Nimic! Nu știu dacă aș lua pe cineva. Chiar e greu de ales pe cineva. Dacă vrei să câștigi un campionat sau măcar să te lupti, nu poți cu acești jucători.

- Ce ați schimba acum, măcar pentru play-out?
- Nu știu ce planuri au pe mai departe. Dacă vor să continue cu Bratu și din sezonul viitor. Dacă tot l-au adus, să-l lase să construiască o echipă pentru sezonul viitor. Acum nu mai au niciun obiectiv, trebuie să muncescă pentru sezonul următor. Cu echipa de acum nu mai trebuie muncit, să o lase așa, că tot aici va ajunge. Mai mult de atât nu poate această echipă. Ăsta îi este locul.

- Deci locurile 7-8 sunt ținta pentru acest sezon...
- Stai să vedem! Dacă pierd două meciuri, iar echipele din spate, Sepsi și Gaz Metan vor câștiga, se complică treaba. Apoi ai meciuri directe cu ei, devine periculoasă treaba. Acum au 10 puncte, sunt liniștiți, dar să nu se culce pe o ureche. Fiind aceste 10 puncte, pot construi ceva, să tragă linie și să aleagă pe cine se bazează.

- E cel mai greu moment în care se află Dinamo?
- Poate, nu știu. Dar orice fan care ține la acest club nu se simte bine. Eu, de exemplu, nu mă simt bine văzând ceea ce joacă echipa. Dinamo, în loc să atragă suporterii, în alungă. Aici era și ea pe primul loc, dar se duc și fanii. Vor fi foarte puțini oameni în tribune și e normal. Au mai jucat ei cu 50-100 de oameni în tribune. De ce ar veni? Să fim sinceri, nici eu nu m-aș duce să văd o echipă fără atitudine, blazată. N-am ce să văd!

"La Dinamo e nevoie de un manager care să se priceapă, care poate aduce jucători de valoare" Tibor Selymes, fost fundaș al lui Dinamo

"S-au făcut greșeli mari în ultmii ani. Nu poți face o echipă când în fiecare pauză competițonală vinzi 4-5 jucători. Toți jucătorii care scot puțin capul sunt vânduți" Tibor Selymes

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
832340336969683
Nello Milano  •  07 Martie 2018, 18:22

negoitza CEL MAI MARE BUFON DIN FOTBALUL ROMANESC .NU MERITA SA-I SCRIIEM NUMELE CU LITERE MARI DEOARECE O " *** " *** SPER SA NU BANATI COMENTUL PENTRU CUVANTUL " *** " DEOARECE FACE PARTE DIN DEX-ul LIMBII ROMANE SI NU INTRA IN SECTIUNILE SPECIALE TIP CUVINTE DIVULGARE SUA ARHAICE , REGIONALISME ETC. EPITETUL " *** " *** ...AFACERILOR...SA MI UITE CA BLESTEMELE SUPORTERILOR DINAMOVISTI SU AJUNS PERSOANE MAI MULT CA POTENTE DECAT ACESTA. .*** ...PSD-ista *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1435646143209626
Vali Oancea  •  07 Martie 2018, 15:12

Alt..rin ist! Asta i problema..ca n a ajuns el sa antreneze Dinamo!?!? Problema e individul asta care nu are potential nic pt o echipa de div C..pe numele lui de..neghinita

1661261537422411
Mecanicacd Srl  •  07 Martie 2018, 14:37

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează