FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

FCSB vs DINAMO. El este cel care a descoperit cu adevărat „cazul Andrei Vlad” » Cum s-a ajuns ca Dinamo să mai spere la finala Cupei României

El este cel care a descoperit cu adevărat „cazul Andrei Vlad”
El este cel care a descoperit cu adevărat „cazul Andrei Vlad”

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 08:27 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 09:51

Încă nu știm sută la sută cine va disputa finala Cupei, FCSB sau Dinamo. Miercuri seară, Comisia de Disciplină a amânat pentru vineri la prânz decizia în „cazul Andrei Vlad", portar care ar fi evoluat în stare de suspendare în turul semifinalei, scor 0-3. 

Aceasta întrucât roș-albii au reclamat folosirea lui, invocând articole din ROAF, în timp ce roș-albaștrii au mers pe Regulamentul Disciplinar. Mai mult, până la apariția celor 6 testați pozitiv cu coronavirus în lotul echipei, Dinamo îi amenința cu TAS pe cei din FRF!

Cum a apărut „cazul Andrei Vlad”

Astăzi, se va da un verdict, mai ales că finala Cupei României este programată pe 22 iulie, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Omul din „haită” care a descoperit „fisura” în regulamente și faptul că Vlad a luat cartonașe galbene în prelungirile partidelor cu U Cluj (optimi) și cu Hermannstadt (sferturi) este Ionel Culina, ofițerul de presă al grupării din Ștefan cel Mare în ultimele două decenii. Fostul jurnalist a sesizat o neconcordanță când a vrut să facă primul 11 al rivalilor pentru jucătorii antrenați la acea vreme de Adrian Mihalcea, care se pregăteau de manșa secundă a semifinalelor Cupei. 

A încrucișat toate sursele

A luat casetele de meci, a sesizat două cartonașe galbene în dreptul lui Andrei Vlad, a urmărit video-urile de pe site-urile de specialitate, apoi a intersectat informațiile cu un reprezentant al unui club din Liga 1, din play-off, și cu reprezentanții unor site-uri ce furnizează date în timp real pentru site-urile de statistică. După ce a elaborat dosarul, i l-a prezentat lui Bogdan Bălănescu și lui George Trandafir, care au început să se intereseze de modalitățile legale prin care să facă memoriu la FRF. 

FCSB vs DINAMO. El este cel care a descoperit cu adevărat „cazul Andrei Vlad” » Cum s-a ajuns ca Dinamo să mai spere la finala Cupei României
Ionel Culina

Federația a fost prinsă pe picior greșit de pandemie, de faptul că foaia de joc de la meciul dintre Hermannstadt și FCSB (când Vlad a luat avertisment în prelungiri) a fost scrisă de mână și-a fost băgată foarte târziu în baza de date, din cauza suspendării competițiilor interne! Culina este angajat la Dinamo de la finele anilor "90, este printre cei mai vechi oameni din club. A rezistat intemperiilor și schimbărilor din organigramă fiindcă nu s-a implicat în "jocurile de culise" ce-au fost periodic la gruparea fondată în 1948.

VIDEO. Cristi Pulhac nu înțelege demersul lui Dinamo: „Purceaua e moartă în coteț, iar ei vorbesc despre contestații”

Citește și alte știri despre Cupa României:

CS U Craiova a primit răspunsul! Când se va juca finala Cupei României

VIDEO EXCLUSIV Dumitru Dragomir a luat-o înaintea celor de la FRF! Verdictul în cazul Dinamo vs FCSB, scandalul din Cupa României

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  17 Iulie 2020, 15:47

Felicitari lui Culina, se pare ca mai si gandeste cineva pe acolo, dar din pacate, ce nustie Culina este ca traim in Romania iar regulile sunt facute sa fie incalcate si sa nu se respecte. Mai ales de catre gigistii de la FC FCSB , club infractional , cu conducere de puscariasi si organigrama medievala ( argati si supusi).

adriann_
adriann_  •  17 Iulie 2020, 14:13

Trebuie sa fi castigat 4-0 sau mai mult ca sa te califici daca pierzi una din manse 3-0 la masa verde.

adriann_
adriann_  •  17 Iulie 2020, 14:12
Postat de baddog26 pe 17 Iulie 2020, 14:01

Nu există așa ceva. La minunea de la Liberec, Dinamo s a impus cu 3 la 0 după ce pierduse la masa verde cu același scor la București. Dinamovist ii s au calificat după loviturile de departajare. Azi se va da un verdict sau nu, depinde de situație. Dacă ar fi sa înclin, mai ales în situația în care se afla dinamovistii, cred ca se va menține rezultatul înregistrat pe teren!

BA EXISTA MA :))) La Liberec se daduse 3-0 la masa verde INAINTE DE MECIUL RETUR deci s-a putut face departajarea pe teren. (prelungiri etc) Daca DEPARTAJAREA NU SE MAI POATE FACE PE TEREN atunci echipa care pierde 3-0 la masa verde este descalificata. https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Regulations/competitions/Regulations/01/79/68/69/1796869_DOWNLOAD.pdf

Vezi toate comentariile (76)
Comentează