George Ogăraru povesteşte cum a început acest proiect. "În februarie, Andreea, soţia mea, a premiat-o pe femeia anului 2013, Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. A fost impresionată şi, după gală, cînd s-a întors acasă, mi-a spus: «Trebuie să facem ceva pentru copiii cu sindrom Down»".

Şi visul se realizează vineri, 23 mai, pe Naţional Arena. Finala Cupei României din acest an, Steaua - Astra, va fi dedicată lor, celor care suferă de această gravă afecţiune genetică.

Înaintea meciului, 22 de puşti între 9 şi 17 ani vor păşi pe gazon alături de jucători, în timp ce pe ecranul stadionului va rula un scurt film de prezentare, pentru ca publicul să le descopere surprinzătoarele calităţi. În tribune, vor fi amplasate zece urne pentru donaţii, care pot fi făcute şi pe site-ul asociatiageorgeogararu.ro.

"Copiii cu sindrom Down iubesc sportul, adoră fotbalul, au nevoie de el pentru o bună dezvoltare a coordonării mişcărilor, pentru îmbunătăţirea percepţiei spaţiului ori, pur şi simplu, pentru relaxare şi bucurie. Căci fotbalul este o bucurie" ( Andreea Ogăraru)

Conturile unde pot fi făcute donaţii pentru copiii cu sindrom Down prin intermediul Asociaţiei pentru Cultură şi Sport George Ogăraru:
RO08RZBR0000060015171728 - cont curent RON
RO40RZBR0000060015171734 - cont curent EURȘeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea