FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

FOTO Fără sare, cu Pipera » Voluntari a învins Viitorul lui Hagi, 1-0, și a câștigat Supercupa României!

Foto: Ionuț Tabultoc +33   FOTO
Foto: Ionuț Tabultoc

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 22:51

Orașul celui mai bogat cartier al României a luat al doilea trofeu în două luni, Supercupa câștigată cu 1-0 împotriva unei campioane letargice și-n 11, și-n 10 jucători.

Nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Gheorghiu-Dej ca două echipe atât de proaspete să joace cu un trofeu pe masă. În 1951, Dinamo și CCA - Steaua se băteau până în ultima etapă la titlu, ultima, fondată în urmă cu doar 4 ani, cucerea campionatul.

Ieri, cele două FCV-uri, Viitorul și Voluntari, cu 8, respectiv 7 ani de istorie, s-au întâlnit la Botoșani pentru a lua Supercupa în premieră. Și a făcut-o, surprinzător, trupa din Ilfov.

Unii gol, alții "roșu"

Deși puștiul Mățan, introdus surprinzător alături de alt june, Cicâldău, a ratat prima mare ocazie pentru Viitorul. Șutul său pe lângă n-a mai contat când Deac a recuperat o minge ajunsă la Marinescu, iar fostul lider al Petrolului i-a lipit-o pe frunte, ca o bancnotă cu dedicație, lui Lazăr. Fostul rapidist a făcut ușor 1-0 pentru Voluntari în minutul 12!

Iar puștii lui Hagi, cu presiune de campioană și reprezentantă în Ligă, au tras de mâner cu picioarele pe trapă. Iar Vână a fost eliminat după 31 de minute, două "galbene" luate într-un sfert de oră!

A scos și singurul vârf

Letargia Viitorului le-a permis celor de la Voluntari să atace cu Marinescu vârf retras, Lazăr mult împins și un Deac interesant pentru viitorul sezon.

Mai mult, după pauză, Hagi a renunțat și la singurul vârf, Chițu, și a introdus un mijlocaș, Casap. Tinerețe boantă în albastru și în negru, cu o unică ocazie ratată de Dani Lopez, urcat în disperare într-un careu aglomerat, care nu s-a chinuit mult să-i facă față Viitorului.
Cu Țucudean rămas pe bancă tot meciul și debut pentru Ovidiu Herea!

Moromeții mutați în Ilfov

Benzar și compania au respirat doar cu un sfert de oră înainte de final. Când Balauru a respins în ultima clipă centrarea căpitanului intrat la pauză, iar Acsinte a respins în corner o minge ce zbura periculos.

În rest, ca-n Moromeții mutați cu două județe mai la est, timpul n-a mai avut răbdare cu Hagi, care a privit, neputincios, un final neașteptat la început și atât de așteptat după primele 30 de minute.
Iar Niculescu a reușit să câștige al doilea trofeu în doar două luni. Al doilea trofeu pentru o echipă fondată în 2010! 

Arbitraj perfect de la tușă

Partida de aseară a avut un arbitraj inedit. La cele două tușe au oficiat două femei, Petruța Iugulescu din Târgoviște și bucureșteanca Mihaela Țepușă. Cele două au avut un arbitraj perfect, fără greșeală. 

CIFRELE MECIULUI
POSESIE 62% 38%
CORNERE 7 3
ȘUTURI LA POARTĂ 9 9
ȘUTURI PE POARTĂ 4 3

 

2 trofee
a cucerit FC Voluntari în istoria sa: Cupa României, Supercupa României

Desfășurarea livetext a meciului

VIITORUL - VOLUNTARI 0-1
A marcat: Lazăr 12

FINAL DE MECI!
min. 90:
Viitorul atacă, dar fără rezultat!
min. 77: Benzar centrează în careu, dar portarul Voluntariului respinge balonul!
min. 72:
Cicâldău e deposedat în ultima clipă de Balaur și Viitorul obține doar un corner!
min. 62:
Maftei acuză crampe musculare și e luat cu targa de pe teren!
min. 49:
Cicâldău scoate din joc doi adversari și trage la poartă, însă o face slab și portarul reține!
A început repriza secundă!

PAUZĂ!
min. 43:
Ganea încearcă șutul de la 30 de metri, dar balonul trece peste poartă!
min. 32: Vînă vede al doilea cartonaș galben după un fault la mijlocul terenului și pleacă la cabine mai devreme! Viitorul rămâne în 10 oameni!
min. 31:
Viitorul continuă să se afle în jumătatea adversă, însă fără prea mare pericol pentru poarta adversă!
min. 23:
Țîru se trezește cu mingea în fața porții, dar își face preluarea greșit și ratează o bună ocazie de a egala!
min. 19:
Nedelcu trece de un adversare, pasează în dreapta la Dumitraș, iar acesta centrează în careu, dar apărarea ilfovenilor este la post și respinge!
min. 12: GOOOOL Voluntari! Costin Lazăr înscrie din interiorul careului cu capul, după centrarea de pe dreapta a lui Marinescu!
min. 8:
Mățan își încearcă norocul cu un șut de la 25 de metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.
A început meciul!

Echipele de start:

FC Viitorul: Rîmniceanu - Dumitraş, Țîru, Boli, Ganea - Lopez, Nedelcu, Vînă - Mățan, Chițu, Cicâldău
Rezerve: Buzbuchi - M. Constantin, Mladen, Benzar, Casap, Herea, Țucudean

FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte - Lazăr, Răuță - Deac, Marinescu, Olteanu - Bălan
Rezerve: Petrariu - Leasă, Tăbăcariu, Ivanovici, Căpățână, Pârcălabu, Popadiuc

Citește și: 5 recorduri pentru Supercupă » Viitorul o înfruntă azi pe FC Voluntari, liveTEXT pe GSP.RO

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (180)
vasy86le
vasy86le  •  11 Iulie 2017, 07:24
Postat de andrei.f pe 10 Iulie 2017, 12:46

Fotbalul românesv atinge noi culmi ale penibilului, peste trei zile TAS va stabili că FCSB este campioana şi supercupa trebuie rejucată !

Odata in viata, fiti ma si voi cinstiti, daca exista un regulament si ala spune ca Viitorul e campioana, de ce o intoarceti voi pe toate partile? Cand s-a inceput campionatul, toata lumea era convinsa ca doar rezultatele din Play-off conteaza, asa se vorbea peste tot, dar cand fcsb a pierdut sansa la titlu, gata, v-ati sucit, nu mai e bun regulamentul etc.Daca tas-ul va face o greseala si o va face pe fcsb campioana,inseamna ca nu s-a schimbat nimic dupa 89.

andrei.f
andrei.f  •  10 Iulie 2017, 12:46

Fotbalul românesv atinge noi culmi ale penibilului, peste trei zile TAS va stabili că FCSB este campioana şi supercupa trebuie rejucată !

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  10 Iulie 2017, 11:31

Cu exceptia ca a castigat echipa cu sansa a doua restul a fost previzibil. Spectatori anosti. Un fotbal de trei lei. Acesta este fotbalul romanesc!

Vezi toate comentariile (180)
Comentează