FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  UNIREA BRÎNCENI - ASTRA 0-5

FOTO Fotbal în comuna lui Bucă și Desculțu » Unirea Brînceni a strîns la 0-5 cu Astra tot atîția spectatori cîți a avut Steaua cu Chiajna pe Arena Națională

Portarul gazdelor, Iosif Cristică, a zburat din bară-n bară // Foto: Alex Nicodim +8   FOTO
Portarul gazdelor, Iosif Cristică, a zburat din bară-n bară // Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Sorții au făcut ca liderul Ligii 1 să meargă în 16-imile Cupei României la Brînceni, acolo unde echipa Unirea evoluează în al patrulea eșalon, ocupînd locul 5.

Astfel, ieri, Brînceniul, comună situată la 100 de kilometri de București, a devenit capitala fotbalistică a județului Teleorman. Localitatea aflată la 10 minute de mers cu mașina din reședința de județ Alexandria a devenit Mecca pentru microbiștii teleormăneni.

Astra a propus ca meciul să se joace la Giurgiu, iar încasările le-ar fi revenit celor de la Brînceni, dar au fost refuzați de patronii formației de "județ". La fel s-a întîmplat și cu propunerea de a evolua la Alexandria.

"E meritul nostru, lumea din comună merită un astfel de eveniment", au explicat cei de la Unirea. Decizia i-a costat pentru că au fost nevoiți să investească pentru a asigura condițiile optime desfășurării partidei. Însă a meritat!

Fotbalul la țară are farmecul lui, unul cu totul aparte față de cel jucat la cel mai înalt nivel. Copiii se strîng în gașcă și merg împreună "la teren", căci aici nu e un stadion propriu-zis, mamaie le-a copt semințe, iar mama se bucură că-și poate face în liniște treburile gospodărești. Tata e plecat de ore bune, a mers cu vecinii să prindă un loc bun. E sărbătoare și asta se vede.

Cu un kilometru înainte de a ajunge la destinație, drumul e plin de mașini parcate, pe ambele părți. Oamenii veniți din Alexandria sau comunele din apropiere se grăbesc să ajungă la meci. E uimitor cum campioana României, Steaua, joacă pe Arena Națională, un stadion de 5 stele, cu 1.500 de spectatori, iar la Brînceni, un cătun de 2.800 de locuitori, se strîng tot atîția!

În vreme ce Chipciu cîștigă 30.000 de euro, aici cel mai bine plătit jucător are 400 de euro pe lună. Nu e vorba nici de dragoste pentru echipă sau pentru culori, e doar pasiune pentru fotbal și nimic mai mult. Chiar și cei ce ajung mai tîrziu sînt surprinși de cîtă lume este: "Așa ceva nu s-a mai văzut aici. O mai fi rămas careva acasă?".

"Tu 5 minute, eu 5"

Giurgiuvenii au venit cu galerie, localnicii vor să-i enerveze și scandează numele rivalei: "Steaua, Steaua!". Stau unii lîngă alții și se amuză, e totul o distracție, nu există rivalitate sau nervi. Oamenii stau pe garduri, pe mașini, pe clădiri sau în copaci.

Fără tribune, e greu să prinzi un loc bun pentru a vedea partida, se face cu rîndul: "Stai tu 5 minute, apoi eu". Surprinzător, gazonul e ok, puțin denivelat, dar iarba e deasă și verde. Chiar și Șumudică e mulțumit.

Partida începe cu golul lui Roșu, lumea începe să creadă că va fi un festival de goluri. Totuși, gazdele nu se lasă intimidate. La ele joacă Bucă, fost jucător la Dinamo, dar și Desculțu. Numele par porecle, ca ziarist trebuie să verifici dacă nu cumva ai primit o foaie de joc în glumă. Mai sînt cîțiva ce au evoluat, meteoric, prin "B" sau "C".

Deși oaspeții au mulți titulari pe teren, teleormănenii ies la joc, pasează, țin de minge și-și creează ocazii. Din păcate pentru ei, le ratează. Astra face 2-0 înainte de a se intra la vestiare.

Hore în pauză

În pauză, cei care au ajuns cu mașina mai aproape dau drumul la muzică populară, moment ce amintește de horele de demult de la țară din zilele de duminică. În partea a doua, Alibec a punctat și el, iar Roșu a închis tabela cu o "dublă", dar victoria cu 5-0 a Astrei nu i-a impresionat pe localnici: "Băi nene, noi n-avem echipă rea deloc! Păi, ăștia cu mii de euro pe lună trebuiau să ne bată rău de tot. Diferență n-a fost așa mare".

Meciul s-a terminat, lumea pleacă acasă fericită că a petrecut o după-amiază frumoasă la mijlocul săptămînii. Copiii se întorc acasă, tăticii merg la o bere să comenteze partida. Undeva, pe o bancă la poartă, o bătrînică trecută de 80 de ani privește la puhoiul de lume. Ai crede că nu știe ce se întîmplă, însă întrebarea ei te lovește năprasnic: "Cine bătu, maică? Ai noștri?".

"A fost frumos, dar era imposibil să batem Astra, care a jucat în Europa şi e lider în Liga 1. Sper să mai aducem echipe mari la Brînceni"
Iosif Cristică, portar Brînceni

"Giurgiuvenii au venit la distracţie, ce să ne opunem noi? Bine că nu ne-au dat mai multe, de la opt în sus!"
Dan Zamfir, fundaş Brînceni

"Au echipă de mare valoare, îmi pare rău doar că nu le-am dat şi noi un gol. A fost un spectacol pentru oamenii din comună. Şumudică e senzaţional, aş vrea să ajung şi eu ca el"
Cosmin Dana, antrenor-jucător Brînceni

"Unii spectatori mă rugau să le dau şapte goluri că au jucat pe la pariuri peste șase goluri. Oricum, am jucat pe bune, respectăm competiţia"
Marius Şumudică, antrenor Astra

Unirea Brînceni - Astra    0-5

Au marcat: I. Roșu (1, 89, 90+1), G. Enache (42), Alibec (72)

Unirea: Cristică - C. Dana, I. G rosu, G. Dinu, D. Zamfir (G. Popa, 80) - M. Mitran, S. Bucă - Al. Roman (Răuță, 46), Desculțu, Cr. Păun -  N. Bucă (G. Marin, 75). Antrenor: Cosmin Dana

Astra: Gavrilaș - Queiros (Lovin, 56), Geraldo, R. Alves, Al. Stan - Dandea, I. Roșu - G. Enache, D. Florea (Alibec, 56), Al. Ioniță II - Gourye (Moise, 34). Antrenor: Marius Șumudică

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  24 Septembrie 2015, 16:51

Steaua nu a avut niciun spectator in meciul cu Chiajna, căci nu nici nu a jucat acolo. Amatorii de la fcsb au jucat si au avut cativa sateni cumparati cu seminte si o cinzeaca :)))))))

zecs93
zecs93  •  24 Septembrie 2015, 15:13

hahahaha branceni egala la suporteri cu *** , de ce ar trebui sa ne mire ceva ?? aia vin la stadion doar daca le mai da recamieru *** 50 de lei altfel stau acasa sa injure pe forumuri ( bine putini adevarat pentru ca restu sunt clone iar restu sunt din mediu satesc in care nici lumina nu au) Deci ?? :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1444373975873507
Matteo Preda  •  24 Septembrie 2015, 14:43

de parca nu stiti problema cu suporteri....dar asa sa faceti si voi un subiect ca sa nu va dea astia afara:))) ca vin pe stadion sau ca nu vin...steua are peste 9 milioane de suporteri in tara! ASta inseamna sa fi un Club mare ..presa scrie si despre ce hartie iginenica folosesc jucatori:))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close