FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - DINAMO 5-2

FOTO I-au Pufilit! Steaua s-a jucat cu Dinamo şi are prima opţiune la calificarea în finală: 5-2

Golul meciului a venit de la fundașul Varela
Golul meciului a venit de la fundașul Varela

Articol de - Publicat vineri, 28 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 martie 2014 10:05

Steaua a făcut legea cu Dinamo. Pentru că este o echipă mai bună. Mai bine pregătită şi mai solidă tactic. Şi pentru că nu a mai repetat greşeala de a fi superficială, ca la întîlnirea din campionat. Dinamo şi-a arătat limitele nelimitate.

Mirosul petardelor care ard cu sfîrîit gazonul. Şi o imagine de pe cubul din acoperişul stadionului. Chipul trist al unui fotbalist dispărut, de care nu îşi mai amintea nimeni. Coco Deleanu, contemporanul lui Dinu şi Dumitrache, nu a mai apucat să împlinească 70 de ani.

Mai multe imagini!

Derbyul merge însă înainte. Îl poartă mai departe cei de acum. Steaua lui Gardoş, Pintilii şi Stanciu contra lui Dinamo. A cui? Poate a lui Rus, poate a lui Lazăr, poate a lui Rotariu. Certitudine contra incertitudine. Poate promisiune.

Pentru început, posesia
Promisiunea unui meci bun. Mereu amînată în ultimii ani. Steaua începe să îşi impună posesia. Apare prima lovitură liberă din preajma careului executată de Sînmărtean (12) şi respinsă de Bălgrădean.

Vine la rînd Stanciu (15), care trimite tare, puţin pe lîngă bara din dreapta portarului dinamovist... Din nou Stanciu (17) cu capul, mingea muşcă din transversală. Ocazie grea, cît o Cupă a României. Fază creată de Sînmărtean cu sprijinul centrului apărării dinamoviste, Grigore-Durimel.

Să rîdem cu Bălgrădean. Sau să plîngem?

Începe să semene a asediu. Dinamo respiră precipitat sub loviturile steliste. Este un val care loveşte din mai multe părţi. Stanciu, Chipciu, Adi Popa, Tănase, Sînmărtean. Vine şi lovitura decisivă aplicată de Latovlevici (22), care îl lobează pe Bălgrădean. Bălgrădean, bufonul regelui Lato. Pentru a doua oară. Lato cel criticat de Piţurcă doar cîteva ore mai devreme la Fotbal Club de pe DigiSport. Asta e, nea Piţi, se mai înşală oamenii!

Dinamo respiră. Nu foarte regulat
Steaua nu face pasul înapoi, dar înmoaie puţin ritmul. Este suficient ca Dinamo să treacă centrul terenului. Să ajungă în preajma careului roş-albastru. O centrare a lui Lazăr, o bîlbîială Varela-Pintilii. Din carambol, mingea ajunge la Rotariu, care loveşte tehnic, nu foarte spectaculos, dar suficient cît să-l învingă pe Tătăruşanu. Este minutul 32, este 1-1 şi meciul începe încă o dată. Alt meci decît cel pe care îl credeam înainte şi imediat după golul lui Latovlevici. Sau poate că nu.

Apărarea dinamovistă îşi începe recitalul şi o minge centrată în mijlocul suprafeţei de pedeapsă este întoarsă, exact ca o pedeapsă, de Rotariu, către poarta, apărată?!, de Bălgrădean, alias Pufi. Care este spectator (şi) la şutul lui Varela, flancat inutil de Grigore şi Durimel. 2-1, minutul 39.

Se face 3-1 în minutul 44 prin şutul lui Chipciu, din alergare, ceva în genul golului înscris de Matthaus în poarta Iugoslaviei, acum mulţi, mulţi ani. Să vă mai povestesc cum s-a aşezat pe un genunchi "Pufi", privind ghiduşul balon cum intră în plasă?

Execuţie înainte de pauză
Prelungiri de repriză. Cad pietre peste capul oştenilor nemîncaţi ai lui Flavius. Scorul urcă la 4-1 cu golul lui Tănase, care a pus latul la pasa lui Adi Popa, după un sprint demn de un atlet gata pentru Jocurile Olimpice.

Lazăr, fără avertisment. Degeaba
Stoican a efectuat o singură modificare la pauză, a intrat celălalt Adi Popa. Şi-o fi zis că sînt prea multe de schimbat, aşa că nu mai are rost. Steaua se linişteşte un pic, furia se transformă în dans ritualic în faţa adversarului ameţit. Nu îndeajuns, aşa că Lazăr (53) găseşte un şut frumos, din afara careului, care îi aduce şi golul. La 4-2 nu mai seamănă a corecţie, ci a cursă de urmărire.

Elton şi Boubacar încearcă să joace mai îngrijit, dar mingi utile pentru nou intratul Bilinski nu produce nimeni. La Steaua intră şi Keşeru, care se remarcă la o acţiune frontală în minutul 61. Meciul se stinge încet, încet pentru că Dinamo a simţit forţa Stelei, iar Steaua a simţit limitele lui Dinamo.

Tocmai de aceea Keşeru (76) mai înscrie o dată, după pasa lui Piovaccari şi cu ajutorul fundaşilor dinamovişti. 5-2, iar miroase a măcel. Şi a ruşine pentru cei care mai cred că Dinamo are viitor.

16 ani trecuseră de la ultimul derby în care Dinamo încasase cinci goluri. Steaua a învins în aprilie 1998 cu 5-0 în Ghencea, o partidă în urma căreia roş-albii l-au demis pe antrenorul Viorel Hizo

"Nu poţi să joci cu Bărboianu mijlocaş. Pe acest băiat l-au pus să jongleze cu mingea la prezentare şi la a doua atingere, balonul s-a dus în tramvaiul 4! Mă aşteptam la acest rezultat" (Cornel Dinu)

"Regretăm cu toţii că diferenţa nu a fost mai mare. Dinamo a marcat la singurele ocazii pe care le-a avut, aşa cum reuşeşte mai mereu în ultima vreme contra noastră. N-o să-i luăm în derîdere pe "cîini" în retur, deşi e exclus să pierdem" (Alexandru Chipciu, atacant Steaua)

"Mi-au plăcut toate golurile, dar bara lui Stanciu a fost cea mai frumoasă. Faţă de meciul din campionat, acum i-am luat în serios pe dinamovişti. Le dedic victoria celor care conduc clubul şi care nu sînt alături de noi" (Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua)

"Ăsta e fotbalul, uneori adversarii noştri joacă mai bine, de cele mai multe ori, noi. La scorul acesta mulţi pot spune că sîntem în finală, dar trebuie să fim atenţi în continuare" (Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

610853-steaua-dinamo-5-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Negoiţă a plecat la pauză
Finanţatorul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a rezistat pe Arena Naţională doar 45 de minute. Şeful din Ştefan cel Mare a plecat la finalul primei reprize, cînd tabela arăta 4-1 pentru roş-albaştri. "Mă bucur că jucătorii au luptat vitejeşte. La ora actuală Dinamo este o echipă în reconstrucţie. Am plecat la pauză deoarece am vrut să mă calmez. În plus de asta, eu nici nu am avut lîngă cine să stau la acest meci. Este dreptul nostru să visăm şi să luptăm în retur, chiar dacă am fi putut să fim mai atenţi în acest meci", a spus Negoiţă.

Pintilii vrea Astra
Căpitanul Stelei, Mihai Pintilii, a anunţat la finalul partidei ce adversar îşi doreşte în finala Cupei României. "Personal, aş vrea ca în ultimul act să întîlnim Astra, chiar dacă pare o formaţie mai în formă decît Petrolul. Eu îmi doresc să-mi iau revanşa în faţa lor pentru că în decembrie, la Giurgiu, n-am putut evolua. În acest sezon ne dorim eventul şi nimeni nu ne poate opri", a spus Pintilii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (137)
theplayerr
theplayerr  •  29 Martie 2014, 16:24
Postat de alexbibirica1 pe 28 Martie 2014, 19:35

asta e new dinam7 ? Bălgrădean - 26 ani / Tatarusanu 28 ani ____ L. Rus - 29 ani / Varela 26 ani ______ Durimel - 24 ani / Gardos 25 ani _______ D. Grigore - 27 ani / Szukala 30 ani _______ Grecu - 26 ani / Latovlevici 28 ani ______ Bărboianu - 26 ani / Pintili 30 ani ______ Boubacar - 26 ani / Sanmartean 34 ani __ Elton - 28 ani / Stanciu 21 ani _____ V. Lazăr - 25 ani / Popa 25 ani _____ Ţucudean - 23 ani / Tanase 28 ani _____ D. Rotariu - 18 ani / Chipciu 25 ani un mare fas ... acest proiect new cheap dinam7,fumigene aruncate suporterilor din stefan cel mare ,in ochi.la Steaua ,acum 2 etape a fost promovat un jucator de 16 ani care a si marcat la meciul de debut

Pai din cate vad e cam diferenta de varsta ...daca voi nu o vedeti e grav...ideea e ca la cati bani a bagat becali ar fi fost culmea sa nu aveti performante...cu bani putini suntem pe locul 4 si am ajuns in semifinale...si avem niste juniori deosebiti...

dlq1
dlq1  •  29 Martie 2014, 14:32
Postat de craz1est pe 29 Martie 2014, 00:18

Grecu ala e un rupt !, l-am urmarit tot meciul, nici nu stie sa mearga pe gazon, habar nu are ce se intampla cu el; la toate meciurile ca titular Dinamo a pierdut , ma gandeam chiar ca o sa lase si echipa in 10 oameni asa cum a facut la ultimul meci titular. Cand a trecut Adi Popa pe langa el la golul 4 sper ca a inteles ca fotbalul nu e pentru el .

E mai tare si la obiect comentariu la acest meci ! BRAVO ! DECI iata se poate comenta si asa , nu numai ...ue X sau Y si altele asemenea ! Traiectoria mingiei la primul gol n-o intuia nici Lev Iasin, sutul deviat ar fi insemnat gol in poarta a cel putin 75% dintre cei mai mari portari, la golurile lui Tanase si Varela cred ca nu se pune problema ca ar fi de portar (caci acela care ar pune asa problema poate sa se lase de comentat sport), poate doar la golul lui Keseru sa fi fost si 20% greseala lui Balgradean ! In rest apararea, varza cu carne si fara carne sau gust. Echipa totusi tanara si inca neexperimentata dar i-a folosit ca lectie acest meci si a crescut-o cu cel putin 10% !

spartanul
spartanul  •  29 Martie 2014, 08:51

umilinta ne a facut o pufi asta trebe sa stea mai des pe tusa nu poti avea incredere in el nu stiu de ce dar mie imi spune caci baeatu nu e de dinamo si bine ar face daca iar da drumul dute pufi dute hu hu

Vezi toate comentariile (137)
Comentează