FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - STEAUA

FOTO Muschetarii din Ştefan cel Mare » Ultrașii dinamoviști au impresionat prin coregrafia dedicată unui suporter bolnav de cancer

Suporterii +4   FOTO
Suporterii "cîinilor" au afişat un banner uriaş pentru a-l susţine pe Cătălin Zarian

Articol de - Publicat vineri, 04 martie 2016 00:00

Ultraşii dinamovişti au folosit de motto-ul celebru al celor trei muşchetari din opera lui Alexandre Dumas pentru a-l susţine pe un fan dinamovist grav bolnav.

Deşi în ultimii ani, ultraşii dinamovişti au avut cele mai impresionante coregrafii din România, probabil că refuzul Primăriei de a redeschide Arena Naţională şi-a spus cuvântul astfel că, aseară, PCH-ul s-a mulţumit să transmită un mesaj format din două bannere.

Deşi nu se poate compara cu coregrafiile 3D arborate de fanii "câinilor" pe Arena Naţională, şi tema de ieri a fost una impresionantă.

La baza Peluzei PCH a fost arborat în culorile "tricolorului" motto-ul celor trei muschetari din celebra operă a lui Alexandre Dumas: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi!". Mesajul i-a fost dedicat lui Cătălin Mihai Zarian, poreclit " Cătău".

Acesta este un suporter dinamovist care suferă de cancer pulmonar, iar fanii lui Dinamo au întreprins de mai multă vreme o campanie umanitară pentru a strânge 90 de mii de euro, bani necesari pentru tratamentul de ultimă oră care i-ar putea salva viaţa lui "Cătău".

În partea de sus a peluzei a fost rulat un banner roşu cu adresa paginii de facebook unde se licitează pentru diverse obiecte cu însemnele lui Dinamo, banii fiind donaţi lui Cătălin.

Cerniauskas, dirijor

Cu două ore înainte de startul Derbyului, Peluza PCH se umpluse deja pe trei sferturi. Dinamoviştii au pregătit special pentru acest meci şi sistemul de sonorizare pentru ca fanii roş-albi din celelalte sectoare ale stadionului să audă indicaţiile liderilor galeriei.

Cei veniţi la stadion mai devreme şi-au dres glasurile cum au putut, la trecerea timpului, asta până a ieşit la încălzire primul "erou" în alb-roşu, portarul Cerniauskas.

Apariţia pe gazon a goalkeeperului lituanian a unificat toate glasurile răzleţe într-un cor organizat care l-a chemat pe "Cerni" să scandeze împotriva Stelei. La semnalul acestuia, PCH-ul a erupt pentru prima oară aseară.

Atmosferă disco

Înainte de fluierul de start al partidei, pe tabela de marcaj a rulat un film special creat pentru Cătălin Zarian cu imagini cu golurile dinamoviştilor în poarta Stelei de-a lungul timpului şi mesajul: "Împreună cu suporterii adunăm victoriile, scădem eşecurile, înmulţim mentalitatea, împărţim trofeele! Toţi pentru unul şi unul pentru toţi! Victorie pentru Cătău!".

Mesajul a fost rostit pe bucăţi de jucătorii Sergiu Hanca, Steliano Filip, Paul Batin, Vali Lazăr, Eric Bicfalvi, dar şi de directorul sportiv Ionel Dănciulescu. Imediat după, toată Peluza PCH a fost luminată de nenumărate stroboscoape care au dat un aer disco zonei patronate de galeria dinamovistă.

Jucătorii lui Dinamo au donat suporterilor din PCH tricourile în care au evoluat aseară pentru ca acestea să fie puse la licitaţie tot pentru strângerea de fonduri pentru "Cătău".

Bourceanu e skinhead

Mijlocaşul Stelei, Alexandru Bourceanu, a venit aseară cu o nouă tunsoare, fiind ras în cap, aşa cum a fost în precedenta perioadă pe care a petrecut-o la Steaua. Atunci Alex a avut evoluţii foarte bun, e care i-au adus porecla de "Gladiatorul". Probabil, acesta a adoptat vechea sa tunsoare în speranţa că va "sparge" ghinionul din ultima perioadă, evoluţiile sale fiind foarte slabe.

Galerie multinaţională

Dinamo are fani de toate vârstele, dar mai nou şi de toate naţionalităţile. Aseară, la tribuna a doua a stadionului din Ştefan cel Mare a venit un grup de arabi, toţi îmbrăcaţi în roşu, cu însemnele lui Dinamo. Pe lângă aceştia a mai fost şi un grup de suporteri italieni care a cântat şi a scandat împotriva rivalilor din Ghencea.

Marica şi Tamaş, ţinte

Chiar dacă Ciprian Marica nu a prins lotul de 18 al Stelei pentru jocul de aseară, fanii dinamovişti nu au uitat că atacantul în vârstă de 30 de ani a început fotbalul la Dinamo şi i-au taxat trădarea. Ciprian a fost înjurat şi huiduit minute în şir. Nici celălalt ex-dinamovist, Tamaş, nu a scăpat de "tirul" fanilor, acesta fiind huiduit şi făcut beţiv.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
khal_37
khal_37  •  04 Martie 2016, 11:51

Si cand scandeaza lozinci rasiale, arunca cu obiecte, torte si petarde in jucatorii adversi si suportrii adversi cum sunt mai Vranceanule...tot muschetari?

calinescu_
calinescu_  •  04 Martie 2016, 10:57

RAR MI-A FOST DAT SA VAD UN FUNDAS DREAPTA MAI SLAB CA HANCA ....!!! BULEVARD ERA PE STANGA, ATAT PENTRU HAMRUN CAT SI PENTRU CHIPCIU SI ADI POPA!!! ANTON IN NOTA OBISNUITA , ADICA CATASTROFA NATIONALA ...!!!! BICFALVI E O RUINA ...!!! EVIDENTIERI PENTRU PULICI, MEVLIA , OLTEANU SI NEDELCEARU ...!!!

gannicus2014
gannicus2014  •  04 Martie 2016, 10:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează