FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  AFC HERMANNSTADT - FCSB, MIERCURI, 18:30, DIGI, TELEKOM, PROX, GSP

FOTO UPDATE Imagini demne de anii '60 la Sibiu! Hermannstadt - FCSB se va juca pe un teren execrabil » Informație incredibilă din culise: de ce nu s-ar fi amânat partida. Reacția FRF

FOTO: Sportpictures.eu +2   FOTO
FOTO: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2018 09:39

AFC Hermannstadt, locul 2 în Liga a 2-a, și FCSB vor juca miercuri, de la 18:30, în sferturile Cupei României. Arena de la Sibiu e aproape în întregime sub zăpadă, iar instalaţia de iluminat e de fapt o construcţie improvizată.

update 13:00

Federația Română de Fotbal a reacționat după informația TV Telekom Sport, potrivit căreia Răzvan Burleanu nu ar fi vrut amânarea meciului AFC Hermannstadt - FCSB pentru a se răzbuna pe Becali, care îl susține pe Lupescu. 

"Referitor la articolul publicat azi, 27 februarie, pe site-ul www.gsp.ro, cu titlul: «FOTO Imagini demne de anii '60 la Sibiu! Hermannstadt - FCSB se va juca pe un teren execrabil! Informație incredibilă din culise: de ce nu s-ar fi amânat partida», articol care preia o știre de pe site-ul www.telekomsport.ro, vă transmitem următorul drept la replică:

Informația oferită cititorilor dumneavoastră este într-adevăr incredibilă tocmai pentru că nu este adevărată. FRF menține echidistanța față de membrii săi, fără a favoriza sau defavoriza pe vreunul dintre ei. Partida FC Botoșani - CSM Politehnica Iași a fost amânată pentru că la ora de disputare a meciului județul Botoșani se va afla sub cod portocaliu de ger. Este singurul meci care s-ar fi disputat în aceste condiții dintre cele patru din sferturile de finală ale Cupei României.

În județul Sibiu nu s-a anunțat cod portocaliu de ger, așa cum nici în județul Dolj nu va mai fi cod portocaliu de temperaturi scăzute la ora de disputare a partidei CS U Craiova – Dinamo București. Departamentul de Competiții poate amâna partidele doar în caz de forță majoră, iar în cazul celorlalte trei partide nu are nici un suport juridic să facă acest lucru. Decizia de a amâna partida de la Botoșani a fost motivată și pe site-ul oficial al FRF încă de aseară", se arată în comunicatul FRF.

Știrea inițială:

Sibiul se pregăteşte de un meci-sărbătoare. Confruntarea cu FCSB din sferturile de finală ale Cupei României, programată mâine, i-a determinat pe sibieni să facă eforturi disperate pentru a juca meciul pe teren propriu: au închiriat nocturnă de la o firmă din Italia! Imaginile de la arena din Sibiu însă sunt apocaliptice.
În primul rând, arena era ieri după-amiază aproape în totalitate sub zăpadă. Gazonul acoperit, tribunele la fel şi, în ciuda eforturilor organizatorilor, suprafaţa de joc a continuat să fie îngheţată din cauza temperaturilor extrem de scăzute şi a viscolului.

Apoi, montarea nocturnei a fost făcută în mare grabă, construcţia stâlpilor şi a schelelor de metal pe care au fost puse becurile e una improvizată şi pare demnă de anii '60-'70. S-au făcut chiar şi probe pentru noctură, însă stabilitatea structurii improvizate a instalaţiei părea în mare pericol la fiecare rafală de vânt. De asemenea, scheletul metalic pe care sunt așezate becurile va împiedica vizibilitatea spre gazon a celor care vor apuca să stea în spatele nocturnei. La fel s-a întâmplat cu nocturna mobilă de la Baia Mare, la meciul de Cupă al Stelei din 2015. 

Terenul era ieri complet acoperit cu zăpadă

Becurile s-au aprins, însă nu a fost verificat şi câţi lucşi dezvoltă nocturna
Organizatorii au avut dificultăţi mari în a monta becurile din cauza vântului puternic.

De ce nu s-ar fi amânat meciul

Partida FC Botoșani - CSM Poli Iași, progamată inițial azi, de la ora 18:30, a fost amânată, chiar dacă Moldova nu e sub cod portocaliu de viscol și ninsori. Luni seară, Comitetul de Urgență al FRF s-a reunit și a stabilit ca meciul respectiv să nu se joace.

Se pare că și cei de la FCSB și-ar fi dorit amânarea meciului cu AFC Hermannstadt, dar FRF nu ar fi fost de acord dintr-un motiv incredibil. TV Telekom Sport susține că Răzvan Burleanu ar fi refuzat cererea steliștilor din cauză că Gigi Becali e un susținător declarat al lui Ionuț Lupescu, la alegerile FRF. În contrast cu Becali, Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, este un susțintător al lui Răzvan Burleanu și asta l-ar fi ajutat să obțină amânarea meciului.

 

1927e anul în care a fost construit stadionul Municipal din Sibiu, deci are o vechime de 91 de ani

-5grade vor fi la ora meciului, mâine la Sibiu, însă temperatura resimţită va fi de -10 grade 

 "E un eveniment special. E primul joc în nocturnă din istoria Sibiului şi e şi în compania unui adversar de mare calibru. E ca o sărbătoare!" Teodor Birţ, preşedinte FC Hermannstadt

La Baia Mare a intervenit DNA

În 2015-2016, FC Baia Mare, pentru a putea juca acasă partida cu Steaua din Cupă, a adus nocturnă tot de la firma din Italia, numai că acea decizie a deschis chiar o anchetă penală. Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Chereş, a fost cercetat de DNA la vremerea respectivă, fiind acuzat de deturnare de fonduri. La vremea respectivă, printr-o hotărâre a Consiliului Local, s-a alocat 130.000 de lei, aproximativ 30.000 de euro, pentru închirierea nocturnei. 

A treia nocturnă pentru FCSB

Va fi al 3-lea an consecutiv în care o adversară a celor de la FCSB în Cupa României apelează la o instalaţie de iluminat improvizată pentru a disputa confruntarea cu roş-albaştrii pe teren propriu. Prima a fost FC Baia Mare, în 2015-2016, iar sezonul trecut a fost rândul celor de la Foresta Suceava. Ambele echipe au pierdut calificarea, dar FCSB a mers mai departe cu mari emoţii: la Baia Mare s-a impus la penalty-uri, iar la Suceava a câştigat cu 2-1! 

  • AFC Hermannstadt - FCSB va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Pro X, miercuri, de la ora 18:30

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (69)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  28 Februarie 2018, 09:10
Postat de Daniel Irimescu pe 27 Februarie 2018, 23:25

Sibiul un oras plin de moldoveni aciuti pe acolo si care se cred sasi !! In comune e si mai rau . Acolo sunt alta rasa .

Magherule, ia spune-ne si cum e pe la voi, cu orase pline de toate natiile aciuate pe acolo si care se cred americani...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  28 Februarie 2018, 09:08

Interesant este ca vajnicul moderator a lasat o mizerie ca ”Sibienii, "***" ”, dar a cenzurat din textul meu o parafraza la cuvintele inspectorului principal Ahab. In loc de ”cioban” - pianist, in loc de ”***” - caine. Si sunt unii care zic ca asta e ziar gigist, fecesebist sau mai stiu eu ce...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  27 Februarie 2018, 23:25

Sibiul un oras plin de moldoveni aciuti pe acolo si care se cred sasi !! In comune e si mai rau . Acolo sunt alta rasa .

Vezi toate comentariile (69)
Comentează