CUPA ROMANIEI  ·  REGULAMENT

FRF schimbă regulamentul după „cazul Vlad” » Ce noutăți sunt în privința cartonașelor galbene

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 09:08 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 09:21

Cum RD și ROAF se contraziceau, dând naștere anul trecut „scandalului Vlad", între Dinamo și FCSB, Comitetul Executiv FRF a decis să-și facă, în sfârșit, ordine și să-și armonizeze propriile regulamente.

Abia după scandalul din Cupa României, ediția 2019-2020, când Dinamo a contestat dreptul de joc al portarului Andrei Vlad, în prima manșă a semifinalelor, cu FCSB, conducerea FRF s-a prins de neconcordanța dintre Regulamentul Disciplinar și ROAF.

Câteva luni mai târziu, în Comitetul Executiv din 1 octombrie 2020, s-a decis armonizarea celor două. Iar deocamdată, Hotărârea CEx va reglementa acest gen de situații, până la implementarea ei în respectivele acte normative.

Avertismentele se anulează din „16-imi" și apoi și din „sferturi"

În Hotărârea Comitetului Executiv FRF sunt precizate aceleași modificări și pentru Regulamentul Disciplinar (RD), și pentru Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF). Iată cele mai importante precizări:

  • Cartonașele galbene încasate de un jucător în prima parte a competiției (până în faza „16-imilor", când intră și formațiile din Liga 1) nu vor fi luate în calcul în fazele superioare
  • Începând cu faza „16-imilor", un jucător care acumulează două „galbene" în două meciuri diferite va fi suspendat în următorul joc din Cupă
  • În cazul în care un jucător va avea doar un cartonaș galben încasat fie în „16-imi", fie în „optimi", acesta va fi anulat pentru "sferturi", fază din care se va ține o nouă evidență a avertismentelor

Astfel, din „sferturi", toată lumea pornește de la zero cu „galbenele". Dacă un jucător încasează câte un avertisment în „sferturi" și în semifinale, el va fi automat suspendat pentru ultimul act al Cupei.

RD și ROAF se băteau cap în cap

În ediția precedentă a Cupei, cele două regulamente FRF se contraziceau flagrant. ROAF prevedea că jucătorii care au acumulat două avertismente, după "16-imi", sunt suspendați la următorul joc, iar RD stipula că sunt anulate "galbenele" de până în „optimi" inclusiv. Andrei Vlad încasase două cartonașe, cu U Cluj (în "optimi") și cu Hermannstadt (în "sferturi"), dar a evoluat în prima manșă a semifinalei cu Dinamo. 

„Câinii" au sesizat FRF înaintea returului, susținând că portarul rivalilor a jucat în stare de suspendare, conform ROAF. Dar nu au avut câștig de cauză. Pentru că, la momentul respectiv, în RD se prevedea, la articolul 2.2 că: "În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament, există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF, vor fi aplicate cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar". 

Sferturile Cupei României 

  • Petrolul - Astra
  • Chindia - CS Universitatea Craiova
  • Dunărea Călărași - Dinamo
  • Viitorul Pandurii Tg. Jiu - U Clu
  • Partidele se joacă într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab cotate
  • Jocurile vor avea loc în zilele 2,3 și 4 martie cu începere de la ora 14:30, cu excepția celor televizate

VIDEO Justin Ștefan, speriat de declarațiile lui Burleanu: „Să nu cumva să ajungem să legăm redeschiderea stadioanelor de vaccinare!”

Citește mai multe știri din Liga 1: Una dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (1)
Mihai Dinu  •  23 Februarie 2021, 10:43

Eu stiu ca nu sa mai analizat contestarea pentru ca a fost facuta de un oficial al Federatiei ce nu ar fi trebuit! In felul acesta a pacalit - o pe Dinamo, a scos o ´basma curata´ pe FC FCSB si s-au scos si cei din federatie ca nu aveau regulamentele armonizate!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1