FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

Ganea bagă frica în stelişti. Top 5 întîmplări şocante cu fostul dinamovist!

Ionel Ganea
Ionel Ganea

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 septembrie 2011 13:55

Ionel Ganea revine în această seară pe terenul de fotbal, într-un meci oficial, după o pauză de 3 ani şi jumătate. Atacantul de 38 de ani a acceptat să evolueze pentru Sănătatea Cluj în partida contra Stelei, de diseară, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la PRO TV, în "şaisprezecimile" Cupei României.

Ionel Ganea revine în această seară pe terenul de fotbal, într-un meci oficial, după o pauză de 3 ani şi jumătate. Atacantul de 38 de ani a acceptat să evolueze pentru Sănătatea Cluj în partida contra Stelei, de diseară, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro şi în direct la PRO TV, în "şaisprezecimile" Cupei României.

Dacă nu stă foarte bine cu condiţia fizică, urmînd să evolueze maximum o repriză diseară, Ganea bagă frica în stelişti prin comportamentul său. Tip vulcanic şi agresiv, Ionel a şocat deseori de-a lungul carierei sale prin reacţiile la adresa colegilor, antrenorilor sau arbitrilor! Iată 5 întîmplări mai puţin ştiute cu Ganea:

1. Pe cînd era la Universitatea Craiova, Ionel Ganea s-a enervat pe Cornel Frăsineanu şi i-a aplicat o corecţie fizică. A povestit Ionuţ Luţu într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor: "Ganea i-a dat o dată un picior în gură lui Frăsineanu de a mîncat ăla cu paiul două săptămîni. A vrut să intervină Trică: «Băi Ionele, haide, mă...". Ganea s-a repezit şi la el: «Ce te bagi, mă? Te bat şi pe tine de te leşin!», aşa că Trică s-a răzgîndit. «Aaa, nu, frate, că eu nu am nici o problemă!».

2. În 2006, cînd juca la Dinamo, îi avea concurenţi pe Ionel Dănciulescu şi pe Claudiu Niculescu. Mircea Rednic, antrenorul "cîinilor" de atunci, obişnuia să-i rotească în avanposturi. Înaintea unui joc, la şedinţa tehnică, "Puriul" a dat ultimele indicaţii. "Ionele, tu cobori ca să creăm superioritate numerică la mijlocul terenului, iar Claudiu rămîne vîrf împins!". Ganea l-a fixat cu privirea pe antrenor şi a explodat: "Băi Mircea, dar de ce să nu se retragă Niculescu, că e mai tînăr? Zi, bă, Claudiu, ai ceva împotrivă să alergi mai mult?". "Nu, Găniţă, cum zici tu, nu e problemă. Rămîi tu avansat", a răspuns speriat Clau-gol.

3. Cristi Pulhac era printre "favoriţii" lui Ionel Ganea la Dinamo. Aflaţi în cantonament la Săftica, atacantul nu-l găsea pe colegul său, aşa că a pus mîna pe telefon. L-a sunat pe Pulhac, iar acesta îi respingea apelul de fiecare dată. Enervat, Ganea a plecat în căutarea lui şi l-a găsit jucînd rummy cu alţi colegi. A pus mîna pe o portocală şi a aruncat-o cu toată puterea în spatele lui Pulhac, ţipînd: "Bă, tu îţi baţi joc de mine şi-mi dai reject? De ce nu răspunzi la telefon?". Cristi, căruia i se oprise respiraţia de durere în urma loviturii, nu mai putea vorbi coerent! "S-a dus la el şi i-a mai dat două palme după ceafă, apoi l-a mîngîiat pe cap şi i-a zis că a glumit", au povestit colegii.

4. După o victorie a "cîinilor", Rednic le-a dat liber elevilor săi. Ganea, care nu reuşise să se facă plăcut printre colegi, i-a întrebat pe cîţiva dintre ei dacă ies în acea seară în oraş. Răspunsul a fost negativ, iar ce s-a întîmplat apoi povesteşte unul din jucători: "Ne suna, dar nu-i răspundeam. Noi ne dusesem cu toţii la hotelul Phoenicia să bem un pahar de vin, să mîncăm o friptură. Rîdeam, ne simţeam bine, cînd pe uşă a intrat Ganea cu soţia. Nu a spus nimic atunci, dar a doua zi ne-a luat pe fiecare în parte şi ne-a spus că dacă se mai întîmplă o singură dată, o încurcăm rău de tot cu el!".

5. Concurenţa din atacul dinamovist, unde îi avea adversari pe Niculescu şi Dănciulescu, în sezonul 2006 - 2007, a creat antipatii între Ganea şi cei doi. "I se părea că ambii îl lucrează, că nu îi pasează în poziţii favorabile de gol", povestesc dinamoviştii. Înaintea partidei de la Craiova, 4-0 pentru Dinamo, Ganea i-a luat deoparte pe cei doi şi i-a ameninţat că-i bate de-i snopeşte dacă vor mai fi individualişti! Contra Craiovei, Ganea a marcat de patru ori din pasele lui Dănciulescu şi Niculescu! Apoi, la ceva timp de la acest episod, s-a luat de Danciu pentru că nu a venit la ziua fetiţei lui: "Bă, tu ai ceva cu mine de mă eviţi! Trebuie să rezolvăm problema!".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (34)
bazileon
bazileon  •  23 Septembrie 2011, 11:16

Ganea era un tip dezagreabil (chiar mai mult decat Lacatus!) si ce i-a facut lui Kennedy e impardonabil. Dar a avut un tur bun la Dinamo si a facut greseala vietii cand s-a lasat amagit de cantecul de sirena (a lui Vasile Roaita) al lui Copos (mai dezagreabil decat Ganea!!) si a plecat la Rapid (cica-l facea mare impiegat!). Dupa care a juns la Timisoara, s-a incurcat (vorba vine!) cu Mudura si a sfrsit jalnic (episodul "Sanatatea" e ilustrativ). Cf. prov. "branza buna in burduf de caine", un mare roman!

pantisconstantin
pantisconstantin  •  22 Septembrie 2011, 22:42

eeee...cum de nu s-a potrivit el in echipa cu Radoi ..sau Ibrahimovic :))

dughy
dughy  •  22 Septembrie 2011, 22:10

De episodul cu Boloni la meciul cu Franta nu va mai amintiti? Cand la scos Boloni la incalzire si inca nu il bagase in teren. Ganea i-a zis: "Daca-ti dau doua-n gura mori!!!" Si se mai auzea ca l-a batut pe Stelea intr-un cantonament la Saftica.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează
Close