FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - CEAHLĂUL 3-1

Herea s-a dus, trăiască Herea! » Fratele fostului rapidist a fost MVP-ul meciului Rapid - Ceahlăul: 3-1

Herea a pasat decisiv la primele două goluri.
Herea a pasat decisiv la primele două goluri.

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2013 10:42

Rapidul a trecut fără emoţii de Ceahlăul, după ce la pauză a condus cu 3-0, Claudiu, fratele fostului "decar" giuleştean, pasînd decisiv la primele două reuşite.

Sorţii i-au scos-o Rapidului în cale pe Ceahlăul, adică exact formaţia care i-a fost adversară la ultimul meci în Liga 1, o victorie a giuleştenilor cu 2-0.

De data asta, tinerii lui Viorel Moldovan nu au mai fost favoriţi, însă în Giuleşti e greu ca oaspeţii să se simtă superiori indiferent de numele rapidiştilor aflaţi pe teren.

Omul cu "assistul"
La cei 36 de ani ai săi, Pancone nu mai poate evolua din trei în trei zile, iar Moldovan l-a menajat. Aşa se face că, aseară, veteran printre giuleşteni a fost Voicu, 29 de ani. Ovidiu Herea e la Sion, dar şi-a lăsat moştenitor în Grant, fratele Claudiu. Acesta l-a găsit perfect pe Martin, care a deschis scorul (14).

Tot Herea a fost aproape să şi înscrie, însă Ciolacu, alt fotbalist sub comanda lui Moldovan, a împins mingea în plasă (26). La pauză, conturile păreau închise, după ce Doman a marcat şi el, în urma unei acţiuni a lui Ioniţă (35). Putea fi chiar 4-0, însă şutul lui Ciolacu a şters vinclul.

3-1, în loc de 4-0
În partea a doua, alb-vişiniii au trecut la spectacol, Ioniţă a driblat tot ce i-a ieşit în cale, iar Doman a început să centreze pe la spate. Miriuţă şi-a chemat jucătorii la margine pentru punguţele energizante. Degeaba, tot Rapidul a rămas la conducerea jocului, iar Ioniţă a înscris după o acţiune personală de toată frumuseţea.

Rapidiştii se bucurau, dar arbitrul a anulat reuşita deoarce Ciolacu se afla pe direcţia mingii. Cu poarta goală, E.Dică a redus din handicap (70). Cu zece minute înainte de final, Herea a văzut "roşu", iar Vio a cerut retragerea. Moldovenii n-au reuşit să se mai apropie de poartă, iar Rapidul merge în "optimi".

Omagiu pentru Maria Tănase
Galeria Rapidului a afişat la meciul de aseară un mesaj în memoria celei care a fost Maria Tănase: "Un secol de legendă, o privighetoare! Un nume care pentru noi nu moare! Maria Tănase 1913-2013". Miercuri s-au împlinit 100 de ani de la naşterea celebrei cîntăreţe de muzică populară.

Rapid - Ceahlăul 3-1 (3-0)
(Martin 14, Ciolacu 26, Doman 35 / E. Dică 70)

Rapid: Drăghia - I. Voicu, Tinc, D. Lung, N. Vasile - Al. Iacob - Martin (Obed, 75), Doman, Al. Ioniţă (V. Negru, 87), Cl. Herea - Ciolacu (Lukanovici, 90). Antrenor: Viorel Moldovan

Ceahlăul: Jicha - Tepeş (Popadiuc, 65), A. Marc, Al. Ichim (Ad. Gheorghiu, 46), M. Rusu - E. Dică, Hasani (Tabacariu, 46) - C. Ştefănescu, Velici, Chitoşcă - M. Constantinescu. Antrenor: Vasile Miriuţă

Cartonaş roşu: Cl. Herea (81)
Galbene: I. Voicu (13), Al. Ioniţă (56), Al. Iacob (74), Doman (90) / M. Constantinescu (20), M. Rusu (40), E. Dică (59), Velici (83)

CE AU FĂCUT OŢELUL ŞI ASTRA:

Scorul zilei
OŢELUL - CHIAJNA 6-2. Formaţia gălăţeană s-a impus fără drept de apel în faţa echipei antrenate de Ionuţ Chirilă. MVP-ul moldovenilor a fost brazilianul Marquinhos, 21 de ani, care a marcat de două ori, dar a şi ratat un penalty.

La formaţia ilfoveană a debutat şi ultimul venit, grecul Emmanouil Papasterianos, 26 de ani, în timp ce vîrful Liviu Ganea, împrumutat de la CFR Cluj, a fost rezervă neutilizată.

Oţelul - Chiajna 6-2
Au marcat: I. Filip (5), Sîrghi (43), Melinte (47, autogol), Marquinhos (55, 77), Astafei (62) / Welington (50), Serediuc (82)

Oţelul: Simaitis - Cojoc, Sîrghi (Mişelăricu, 70), Sg. Costin, Murgoci - G. Giurgiu, I. Filip, Gavrilă - Marquinhos, Henrique (Astafei, 63), L. Iorga (Pungă, 66). Antrenor: Ionuţ Badea.

Chiajna: Rîmniceanu - V. Creţu (Onduku, 46), Leca, Melinte, Bambara - M. Neagu (Serediuc, 52), Papasterianos, Coşereanu (Dima, 46), Purece - A. Zaharia, Welington. Antrenor: Ionuţ Chirilă

Şi-a amintit să marcheze
ASTRA - ACS BERCENI 4-1. Elevii lui Daniel Isăilă au trecut lejer de divizionara secundă ACS Berceni. Deşi Fatai a plecat de la echipă, şi în locul său a venit Yazalde, folosit titular în partida de ieri, omul de gol a fost Budescu, la fel ca în startul campionatului.

Vîrful de 24 de ani a evoluat 90 de minute şi a marcat o "dublă", după o prestaţie excelentă. Acesta nu mai marcase din 11 august, de la victoria din campionat împotriva celor de la U Cluj, scor 3-1. (Bogdan Vladu)

Astra - ACS Berceni (II) 4-1
Au marcat: Bukari (14), Budescu (31, 90+3-pen), M. Cristescu (83) / Al. Stan (33)

Astra: S. Lung - Măţel, V. Găman, A. Mureşan, Bărboianu (Al. Giurgiu, 46) - Takayuki, Yahaya - Asante (M. Cristescu, 59), Budescu, Bukari - Yazalde (Ivanovski, 71). Antrenor: Daniel Isăilă

ACS Berceni: L. Marin - Trestenicu (B. Aldea, 59), C. Sandu, Ghinea (Pazon, 76), G. Mihai - T. Fatai, V. Ştefan, Al. Stan (A. Roman, 89), A. Pătraşcu - Voican, Pivniceru. Antrenor: Marin Dragnea

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
daemmon
daemmon  •  27 Septembrie 2013, 13:19

si ionita a jucat bine, si o cam face de cateva meciuri incoace, eu cred ca totul se trage de la moldovan, am vazut scheme de joc, am vazut o echipa omogena, au alergat copii astia intr-un meci cat n-au facut-o in tot campionatul trecut. pe aparare stam slabut deocamdata, dar na avem un an intreg sa le punem la punct

daemmon
daemmon  •  27 Septembrie 2013, 13:11
Postat de mosh_vishiniu pe 27 Septembrie 2013, 12:19

Eu zic ca NVP a fost Doman,Hera a gresit totusi cand a lasat echipa in 10.A mai invatat ceva,probabil,din asta,dar tebuie sa fie cu ochii in 14 pt ca asemeneagreseli ne pot costa.In rest am numai cuvinte de lauda pentru toata echipa cu o mentiune speciala pt Draghia care este cel putin portarul momentului in toate ligile.A scos senzational si cu Bacaul,victoria aia e a lui,si acum a avut cateva interventii salutare.Bravo Andrei!

are probleme grave la cornere sau la centrari, e in forma ce-i drept, da sa nu ne-mbatam cu apa rece

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  27 Septembrie 2013, 12:19

Eu zic ca NVP a fost Doman,Hera a gresit totusi cand a lasat echipa in 10.A mai invatat ceva,probabil,din asta,dar tebuie sa fie cu ochii in 14 pt ca asemeneagreseli ne pot costa.In rest am numai cuvinte de lauda pentru toata echipa cu o mentiune speciala pt Draghia care este cel putin portarul momentului in toate ligile.A scos senzational si cu Bacaul,victoria aia e a lui,si acum a avut cateva interventii salutare.Bravo Andrei!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează