FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SFERTURI // HERMANNSTADT - VIITORUL 2-3

HERMANNSTADT - VIITORUL 2-3 // Eric „The King” : Viitorul e în semifinalele Cupei după 3-2 cu Hermannstadt

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2019 21:55

Viitorul este în sferturile Cupei României, după o victorie dramatică cu Hermannstadt, 3-2. Elevii lui Hagi au avut 2-0 la pauză, dar sibienii au egalat după pauză. Golul victoriei a venit în minutul 78, fiind marcat de Eric. La prima apariție de la întoarcerea la Viitorul, brazilianul i-a adus ”Regelui” Hagi o calificare în semifinale pusă în pericol de gafele lui Vlad Achim și Andrei Artean.

Hermannstadt - Viitorul 2-3
AU MARCAT: Achim 65'(autogol), Tsoumou 71'/Achim 6'-pen., Rivaldinho 41', Eric 78'

Click AICI pentru liveTEXT

Vezi AICI VIDEO

Hermannstadt și Viitorul au abordat "sfertul" din Cupă cu gândul mai degrabă la ultima etapă din sezonul regulat. Miriuță a lăsat acasă 4 jucători importanți, Gică Hagi, chiar opt. Pentru oaspeți a fost însă mai simplu, pentru că într-un sistem 4-3-3 predat la Academia de la Ovidiu încă de la copii și juniori, după modelul "Ajax", fiecare știe unde-i e locul și ce are de făcut pe teren.

Nu-i mai puțin adevărat că pe constănțeni i-a ajutat și Feșnic. "Centralul" a inventat un penalty la pătrunderea în careu a lui Calcan, urmată de-o cădere artistică, dintre Acsinte și Stoica, ce merita sancționată cu un "galben" mare cât el. L-a transformat Vlad Achim, nu fără emoții, și Viitorul a încheiat astfel o serie de 7 partide consecutive pe sec, toate în campionat.

Golul a șocat-o pe Hermannstadt, fără reacție până la pauză, și le-a dat parcă aripi "mânjilor" lui Hagi. Casap l-a întins pe Niga, cu un șut-centrare sub "transversală", iar Rivaldinho a dublat avantajul negru-albaștrilor cu o reluare din întoarcere, de care marele Rivaldo, tatăl său, ar fi mândru.

La reluare, același tablou. Fotbal pur, pigmentat cu realizări tehnice de excepție, al puștilor lui Hagi, conduși de șeful de gașcă Mățan. Și un Hermannstadt ce n-a amintit o clipă de echipa care anul trecut elimina patru divizionare A și juca finala competiției, contra Craiovei (0-2).
Însă tocmai Viitorul i-a readus pe sibieni în joc.

După bara nou intratului Offenbacher, Vlad Achim și-a dat autogol, apoi Artean a făcut un 11 metri, transformat de Tsmoumou: 2-2. Cine ar fi crezut?

Însă constănțenii au avut puterea să treacă repede peste șocul psihologic. Iar Eric a găsit o finalizare demnă de brazilianul care încânta în sezonul câștigării titlului (2016-2017), pentru 2-3 și o calificare în premieră în semifinalele Cupei. 

8 meciuri fără victorie, 3 remize și 5 eșecuri, e seria neagră pe care Viitorul a încheiat-o aseară, la Pitești  

Echipe de start:

FC Hermannstadt: Niga - Serediuc, Mijuskovic, Dandea, Stoica, Acsinte (Sg. Popovici 46') - Dumitru (Offenbacher 60'), Jazvic, Pamfile - Lendric (Abdurahimi 46'), Tsoumou
Rezerve: Căbuz, Pîrvulescu, Tătar, Antonov
Antrenor: Vasile Miriuță

FC Viitorul: Tordai - Ciobanu, Artean, Kuipers, Boboc (Ghiță 80')- Achim, Casap, Iacob - Mățan (Tîrcoveanu 63'), Rivaldinho (Eric 46'), Calcan
Rezerve: Cojocaru, Munteanu, Leca, Pitu
Antrenor: Gică Hagi

 
 

Meciurile din sferturile Cupei României se dispută într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab cotate.

PROGRAM SFERTURI CUPA ROMÂNIEI:

Hermannstadt - Viitorul : 2-3
Miercuri, 17:00: Dunărea Călărași - Astra Giurgiu
Miercuri, 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj
Joi, 20:00: Csikszereda - CS U Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
pihus.magnificus.
pihus.magnificus.  •  27 Februarie 2019, 21:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  27 Februarie 2019, 00:07
Postat de Costel Tudor pe 26 Februarie 2019, 23:35

A lipsit PRINȚIȘORUL și Viitorul a câștigat !!! Ce concluzie se poate trage ?

Au lipsit multi jucatori titulari, multe rezerve care au evoluat azi ar merita sa joace titulari cu Botosani pentru ca multi titulari sunt total iesiti din forma...dar sa nu uitam ca la Hermannstadt este cel mai slab antrenor din liga 1, Miriuta...si asta a contat foarte mult...

485809194904413
Costel Tudor  •  26 Februarie 2019, 23:35

A lipsit PRINȚIȘORUL și Viitorul a câștigat !!! Ce concluzie se poate trage ?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close