FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - CFR 0-2 (ÎN TUR, 0-0)

Hora spre finală! » CFR se califică în ultimul act al Cupei după 2-0 cu Astra. Finala e pe 1 iunie, cu Petrolul!

Ioan Hora a fost eroul semifinalei retur cu Astra.
Ioan Hora a fost eroul semifinalei retur cu Astra.

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 22 mai 2013 22:52

CFR s-a calificat în ultimul act datorită golului marcat în prima repriză, dar mai ales prestaţiei formidabile a lui Felgueiras şi a unui noroc ieşit din comun.

Astra a început meciul de aseară apărînd acel 0-0 scos în tur, la Cluj, şi s-a trezit, încă din minutul 19, că are nevoie de două goluri pentru a-şi asigura calificarea în finală. În acel minut, Yahaya a deviat nefericit o minge, care s-a prelins prin faţa porţii, Silviu Lung a ezitat să iasă şi i-a oferit golul de 0-1 lui Hora. Între timp, avusese grijă şi asistentul Urzică s-o usture puţin pe Astra, semnalizînd aiurea ofsaid la o poziţie corectă a lui Bukari, singur în careul advers.

Din acel moment, Astra s-a trezit şi a început să joace fotbal. A creat presiune şi şi-a creat ocazii. Felgueiras a scos fenomenal şutul lui Bukari (31), după care tot s-a opus lui Budescu (33). Repriza s-a terminat cu un asediu la poarta ardelenilor, dar cu acelaşi scor pe tabelă. 0-1.

După pauză, Isăilă a schimbat şi a încercat să-şi împingă echipa spre gol, însă tot Felgueiras a fost garda de corp a CFR-ului şi a ferit-o de diverse leziuni. Atunci cînd nici portarul clujenilor n-a mai putut face nimic, a "rezolvat" Fatai. Singur pe 6 metri, a trimis peste şi alături de poartă, din poziţie perfectă de gol (64, 69).

Finalul a fost la fel. Cu situaţii multe de gol ale gazdelor, dar cu gol marcat tot în poarta lui Lung în minutul 90. CFR merge în finală, în ciuda faptului că aseară n-a jucat nimic, dar a avut două mari atuuri: portarul şi norocul, ultimul chiar cel mai bun "jucător" din echipa lui Trică.

"Astra a jucat bine, ne-a fost foarte greu, dar cred că am meritat calificarea în finală. Meciul cu Petrolul va fi ceva unic pentru mine, va fi primul meci din cariera mea disputat cu un trofeu pe masă" (Mario Felgueiras, portar CFR Cluj)

"CFR a jucat pragmatic, a avut multă şansă, însă acesta e fotbalul. Dacă Felgueiras a fost desemnat omul meciului asta spune totul" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

572613-cupa-romaniei-astra-cfr-0-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

CALCULE: Se complică lupta pentru Europa
Calificarea CFR-ului în finala Cupei României lasă încă deschisă discuţia pentru cele 3 locuri de Europa League. Practic, 4 echipe, Pandurii, Petrolul, Astra şi CFR, se bat pe 3 locuri europene. Dacă CFR va cîştiga Cupa, atunci locul 4 nu va mai merge în Europa League, în timp ce dacă Petrolul va triumfa, atunci cine se va clasa pe 4 va ajunge în urnele C2 de la Nyon.

Finala e pe 1 iunie, pe Arena Naţională
Ultimul act al Cupei României se va disputa sîmbăta viitoare. Pe 1 iunie, CFR şi Petrolul se vor întîlni într-un joc care va fi găzduit de Arena Naţională. Va fi pentru a doua oară cînd finala din a doua competiţie se va disputa pe cel mai mare şi mai luxos stadion al ţării, după ce în 2012 Dinamo a cîştigat trofeul, 1-0 în faţa Rapidului. Petrolul - CFR va fi în direct pe Pro TV.

S-a scandat numele lui Gigi
Pe parcursul reprizei secunde, suporterii Astrei din galerie au început să-i strige numele lui Gigi Becali, care a fost trimis în închisoare luni după o decizie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Scandările au fost însoţite de aplauze din partea tuturor celor 3.000 de spectatori care au umplut tribunele stadionului din Giurgiu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
stelistu.batran
stelistu.batran  •  29 Mai 2013, 14:36

HAI PETROLUL ! MOARTE LICHELELOR HORTHYSTE !!!!

albusibiu
albusibiu  •  23 Mai 2013, 23:14
Postat de movul29 pe 23 Mai 2013, 20:10

plurarul este brigăzile, deci rumunu a scris corect, dar ce sa sti tu hunguru(navalitorul, jefuitorul) din stepa

"ce sa sti". Bravo, dascalire placuta in continuare!

albusibiu
albusibiu  •  23 Mai 2013, 23:13
Postat de movul29 pe 23 Mai 2013, 20:13

Te inseli jalnic omule, chiar daca Hotegan a fluierat inainte de gol, nu trebuia sa fluiere, asta este ideea, era avantaj ptr. Astra, ptr. ca daca ai sa te uiti a fluierat inainte de sut deci trebuia sa lase avantaj...

Eu zic sa te mai uiti o data la stop-cadru si sa vezi ca desi picioarele erau pe linia trasata de televiziune, corpurile jucatorilor sunt pe cu totul alte zone.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează