FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  MINAUR (L3) - CSU CRAIOVA 0-4

VIDEO+FOTO Minaur (L3) - CSU Craiova 0-4, în optimile Cupei României. Cronica meciului: Plimbare de voie

Minaur (L3) - CSU Craiova 0-4 FOTO: facebook.com/UCVOficial +6   FOTO
Minaur (L3) - CSU Craiova 0-4 FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 19:53 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 20:10

Universitatea Craiova n-a avut niciun fel de emoții cu Minaur Baia Mare, 4-0, și devine marea favorită la un al doilea triumf în competiția preferată

  • Până acum, în sferturile de finală ale Cupei României s-au calificat FC Voluntari, CSO Filiași, Chindia Târgoviște, FC Argeș și CSU Craiova

Încurajați și de victoria în fața Iașului (3-1), în "16"-imi, băimărenii și-au dorit foarte mult un adversar de Liga 1. Voiau să atragă cât mai mulți fani la stadion și să facă și niște bani. Norocul le-a surâs, până la un punct. 

Tragerea "optimilor" le-a adus-o chiar pe deținătoarea trofeului, Universitatea Craiova, și-au închiriat și o instalație mobilă, ca să poată juca în nocturnă, însă restricțiile sanitare impuse de autorități le-au dat toate planurile peste cap. Iar în lipsa celui de-al 12-lea "jucător", n-au mai avut tupeul așteptat, pentru a le da emoții juveților.

De partea cealaltă, Laurențiu Reghecampf a insistat în mod repetat că-și respectă adversarul. Și așa a fost. E adevărat că n-a trimis în teren cea mai bună echipă. Dar e un fel de a spune, pentru că are la dispoziție două garnituri de play-off. 

A alcătuit o "combinată", însă cât se poate de competitivă. Și a rezolvat problema calificării în "sferturi" încă din primul sfert de oră, din două faze fixe. "Directa" lui Gustavo, o execuție spectaculoasă a brazilianului, și penalty-ul transformat de Marius Constantin, în urma unui fault comis de Neacșu asupra lui Koljici.

La reluare, în ciuda numeroaselor modificări operate de Reghe, Craiova și-a continuat plimbarea de voie. Iar Bălașa și Koljici au urcat scorul la un liniștitor 0-4, ce-i deschide drumul larg spre un al doilea trofeu consecutiv. În absența CFR-ului, eliminat chiar de olteni, și a FCSB-ului, tras pe margine de COVID-19, CSU nu pare să mai aibă o concurență serioasă, de care să se teamă cu adevărat. 

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial
+2 FOTO

FOTO: facebook.com/UCVOficial

MINAUR (D3) - CSU CRAIOVA 0-4

Au marcat: Gustavo (9), M. Constantin (13 pen.), Bălașa (54), Koljici (56)

MINAUR: Gudea - Duruș (59 Dunca), Oiță, Lazăr, Simion - Micaș (82 R. Rus), Donca (59 V. Giurgiu), Neacșu (46 D. Matei) - Ciocan, Cip. Stanciu, Văsălie (59 Chinde)
Antrenor: Ciprian Danciu

CSU CRAIOVA: Lazar - Bălașa, M. Constantin, Screciu, Vătăjelu - Gustavo (46 Vână), A. Crețu, A. Nistor (46 Ivanov) - Markovic (58 Vlădoiu), Koljic (58 M. Roman II), Baiaram (46 Fedele)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

A arbitrat Rareș George Vidican (Satu Mare)

2Cupe ale României are CSU Craiova în palmares, câștigate în 2018 și în 2021

21de luni erau de când Mihai Roman II nu mai disputase un meci oficial cu prima echipă a lui CSU, din cauza unor probleme la inimă (aritmie cardiacă)

Au pierdut 100.000 de euro

Gazdele partidei de azi și-au făcut socotelile, iar directorul tehnic Vasile Miriuță a declarat că, din cauza restricțiilor anti-COVID-19 impuse de autorități, au pierdut "în jurul a 100.000 de euro. Nocturna mobilă ne-a costat vreo 60.000 de euro și mizam pe patru, cinci mii de spectatori".

Clubul apucase să vândă 1.000 de bilete, iar acum va trebui să returneze banii suporterilor. "N-avem ce face, nu suntem la Liga 1, să le spui că intră la meciul următor", a comentat Miriuță. 

Șanțurile sunt de la irigații

Gazeta a scris despre terenul cu probleme de la Baia Mare, iar la televizor, cel mai mult au ieșit în evidență urmele unor șanțuri făcute pe lungimea suprafeței de joc. Vasile Miriuță, directorul tehnic al băimărenilor, a explicat că acestea datează de acum o lună, "de la montarea sistemului automat de irigații". La stadion, Reghecampf a vorbit și el despre gazon și l-a apreciat drept "acceptabil". 

Arbitrul, bătut în 2012

"Centralul" partidei de pe "Viorel Mateianu", Rareș George Vidican, i-a refuzat un penalty Craiovei, în minutul 90, în urma unui fault clar la Roman II, comis de portarul Gudea. Vidican a fost implicat într-un episod deloc plăcut în 2012. 

Pe vremea aceea oficia la liga a patra și într-un meci disputat la Borș a fost agresat fizic și verbal de oficialii lui Bayern Oradea. Două zile mai târziu, la ieșirea din sediul AJF Bihor, a primit o nouă corecție, și tot din partea unui oficial al amintitei echipe, după aflarea pedepselor dictate de Comisia de Disciplină. Ulterior, Bayern s-a retras din campionat. 

Marea provocare a lui Panduru la Universitatea Craiova: „Era un nimeni, și-au bătut joc de el!”

Antrenorul care a scris istorie la CSO Filiași a părăsit echipa: „Nu mă așteptam la așa ceva!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
jony_10
jony_10  •  28 Octombrie 2021, 17:40

Avanti Universitatea Craiova

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  27 Octombrie 2021, 23:27

Pacat ca nu au putut vedea baimarenii meciul, sa vedem cu cine picam in turul urmator.

875360749272795
Costi Corabu  •  27 Octombrie 2021, 20:18

Felicitări băieților și lui Reghe,care respectă această competiție. Îmi pare rău sincer,pentru Baia Mare,pentru eforturile cu nocturna și toate pregătirile pentru acest meci. Păcat ca au lipsit spectatorii. Suntem favoriți la cupa !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează