FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FRF

Modificare importantă de regulament în fotbalul românesc: FRF introduce a patra schimbare! Regula intră în vigoare din acest sezon!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 august 2017 11:45

În cadrul Comitetului de Urgență al FRF, s-a efectuat o schimbare importantă de regulament.

FRF a fost aleasă de FIFA să testeze sistemul cu a patra schimbare în meciurile oficiale organizate de Federație. Această modificare suplimentară se poate face doar în reprizele de prelungiri ale partidelor de Cupa României,  și numai dacă s-au efectuat cele 3 înlocuiri în primele 90 de minute.

Astfel, această regulă va fi implementată începând cu acest sezon al Cupei României, competiție organizată de FRF. Regula a fost introdusă de FIFA în 2016, la Campionatul Mondial al Cluburilor.

 

Este bună măsura cu a patra schimbare?

DA
NU

"În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federaţia Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, aşa cum şi în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiţii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croaţia" se arată pe site-ul FRF

Sistemul ABBA de la penalty-uri înseamnă că echipa A execută prima lovitură, urmată de două lovituri executate de echipa B. Prima echipă care a deschis seria va bate apoi tot de două ori consecutiv și tot așa, până la departajare. Regula inițială era ca fiecare echipă să execute alternativ câte un penalty.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
423677767987620
Vagabond Sentimente  •  09 August 2017, 14:40

O.modificare importanta era schimbarea conduceri frf..lpf..acele gasti care nu au legatura cu fenomenul fotbal...ci doar cu fenomenul infractional si ocazional cel fotbalistic

iosif.
iosif.  •  09 August 2017, 13:33
Postat de sadiku pe 09 August 2017, 13:01

Eu propun sa se faca schimbari si la arbitri in timpul meciului ( cand gresesc ) !!!! si sa fie mai multi arbitri pe teren ''decat jucatori '' :)))) ...este mai greu sa corupi mai multi arbitri

Hahahahahahaahaha :))))))))))) Disperarea e maxima printre slujitori :)))))) Numai talharii si arbitrii visati :)))))))))))))))))))

gizeh
gizeh  •  09 August 2017, 13:21

... dar schimbarea capilor lpf / frf ... când se introduce ?!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează