FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - ASTRA 2-3 (DUPĂ PRELUNGIRI)

Nebuni de legat » Rapidiştii au părăsit Cupa în prelungiri, după ce au fost conduşi cu 2-0 de Astra şi au egalat

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 03:06

"Vrem Cupa pentru a ne salva sezonul", spunea Herea înaintea meciului. E bine să vrei, dar mult mai important e să poţi. În plus, aseară, alb-vişiniii aveau o motivaţie în plus. În urmă cu mai puţin de o lună, Astra o umilea în Giuleşti pe Rapid (0-2), iar acum era timpul revanşei.

Elevii lui Marian Rada îi iau tare pe giurgiuveni şi Pancu poate deschide scorul în secunda 50, dar n-ajunge la centrarea lui Herea din corner. Elanul le este repede tăiat pentru că Budescu prinde un şut bun la firul ierbii, de la 20 de metri, şi, aşa cum e moda în acest sezon, rapidiştii se văd conduşi acasă (4). Herea are şansa să egaleze, însă preferă o pasă în faţa porţii în locul unui şut. Teixeira a trecut peste problemele medicale şi arată asta după ce îl ridiculizează pe Morais şi îi trimite lui Pancone, dar vîrsta începe să se vadă la căpitanul rapidist şi nu găseşte spaţiul porţii (11). Oaspeţii pasează bine, dar nu mai reuşesc să ajungă la poarta lui Albuţ. Pancu ţipă la ai lui şi Herea îl găseşte bine în careu pe Grigorie, dar Lung se arcuieşte şi scoate mingea din vinclu (39).

Partea a doua începe cu încă un şut al lui Budescu, dar Albuţ respinge. Trei minute mai tîrziu n-a mai putut face însă nimic cînd Fatai i-a luat faţa lui Abrudan şi a dus scorul la 2-0 pentru Astra. Imediat, nigerianul putea închide meciul, dar a trimis peste din 3 metri (52)! În sfîrşit, Rada renunţă la un închizător, Grigore, şi forţează cu Ioniţă, iese şi Teixeira, înlocuit de Roman. Acesta din urmă centrează din corner şi Oros reduce din handicap (65). Trei minute mai tîrziu, Ioniţă are şansa egalării, dar Lung respinge în corner.

Final interzis cardiacilor
Portarul Astrei e învins în minutul 75 chiar de Bărboianu, colegul său, şi Giuleştiul explodează! 2-2 şi un sfert de oră la dispoziţie pentru golul calificării! Ioniţă îl caută, Lung i-l refuză (80), iar Pancu nu-l găseşte (83). Pe contraatac, Ivanovski întîrzie şi-l iartă pe Albuţ (86) şi urmează prelungirile.

Nebunia continuă, Distefano zguduie transversala, Ivanovski urmăreşte şi marchează, dar asistentul Artene îl vede în ofsaid (97). Agonie şi extaz pentru fanii giuleşteni. Rada o mai încearcă o dată şi renunţă şi la al doilea închizător, Pavlovici, înlocuit de Surdu, "omul minunilor", artizanul victoriilor cu CFR (3-2) şi Gaz Metan (2-1). Numai că Mureşan, scos din ofsaid de Bozovici, se trezeşte singur în careu şi-l învinge pe Albuţ (110)! Rapidul nu mai are forţa să mai revină, alb-vişiniii mai ratează un obiectiv şi Cupa României va ajunge în provincie.

Penultimul act al Cupei se dispută în două manşe: turul pe 12 decembrie 2012, returul pe 17 aprilie 2013. Semifinalele sînt: Petrolul - Oţelul şi CFR - Astra

A revenit Duarte
Rui Duarte a fost aseară din nou titular, pentru prima oară de cînd s-a accidentat, în urmă cu aproape 4 luni, pe 9 august, la returul cu Heerenveen (1-0). Fundaşul dreapta mai evoluase 25 de minute în runda trecută, la Piatra-Neamţ (0-0). Portughezul a avut o ruptură de cartilaj la genunchiul drept. (Victor Vrînceanu)

Albuţ, iertat de "roşu"
Aseară, în minutul 25, Fatai a scăpat singur cu Albuţ. Portarul giuleştean a ieşit în întîmpinarea lui la 25 de metri. Încercînd să-l depăşească, atacantul nigerian a trimis mingea în mîna goalkeeperului. Haţeganu a dictat henţ, însă i-a acordat rapidistului doar cartonaş galben, deşi ar fi trebuit să-l elimine. În minutul 40, "centralul" s-a revanşat faţă de giurgiuveni, cînd n-a dat penalty la un duel Găman - Grigorie. (Victor Vrînceanu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  05 Decembrie 2012, 11:23

Astra a jucat mai slab doar in a 2-a repriza, cand a si egalat Rapidul, dar sa spui ca merita Rapidul sa se califice, e deja nèsimtire!

sheamus.
sheamus.  •  30 Noiembrie 2012, 19:56

rapid merita sa se califice...90 de minute rapid a jucat mult mai bine , iar astra a jucat mai bine in prelungiri... 30 de minute adica

andystar
andystar  •  30 Noiembrie 2012, 19:22

cred ca se va desfinta desi ar fi pacat, dar nu mi-ar parea rau sa joace in b sa mai stea vreo 10 ani pe acolo cum au ma i stat si apoi sa vina in a si iar sa stiti voi lu steaua ! asa e frumos ! DUmnezeu nu doarme cand te bucuri de rau altuia ! loc 8 campionat out cupa ,out cupe europene ! va paste desfintarea !

Vezi toate comentariile (39)
Comentează