FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI IAȘI - CRAIOVA 3-2

Opinie GSP: Papură a dat liber la relaxare! Motivul din spatele eliminării Craiovei din Cupa României

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 16:46

Trăgându-i pe margine pe căpitanul Nicușor Bancu (27 de ani, fundaș stânga) și pe Alexandru Mateiu (30, mijlocaș central), jucători esențiali în angrenajul CS Universității Craiova, antrenorul Corneliu Papură le-a transmis celorlalți mesajul greșit. Iar oltenii au ieșit din Cupă după 2-3 cu Poli Iași, tocmai când finala e pe „Oblemenco”.

Cea mai periculoasă formă de a sabota un obiectiv în sportul de performanță este relaxarea. Indiferent de momentul în care apare, așa cum a recunoscut-o și Corneliu Papură la finalul meciului din Cupă, de la Iași: „Așa este fotbalul, ne-am relaxat și ne-au taxat. Când te relaxezi poți plăti indiferent de minut, iar noi, în seara asta, am plătit cash". 

Pericolul era foarte mare să apară așa ceva de la bun început, în condițiile în care, nu cu mult timp în urmă, oltenii câștigaseră în Copou cu 5-2, în campionat. Antrenorul Craiovei a și avertizat înaintea plecării spre Moldova că „trebuie să rămânem concentrați", dar, paradoxal, tocmai el a dat liber la relaxare miercuri seară. 

Când a alcătuit primul unsprezece, și-a făcut socotelile și în funcție de meciul cu FCSB, și în funcție de problemele de personal din lot. Dintre incerți, Acka și Bărbuț au fost chiar titulari, Ivan a rămas în afara lotului. Surprinzător, însă, Papi i-a lăsat deoparte pe Mateiu și pe căpitanul Bancu, doi jucători cu greutate, care dictează ritmul în teren. 

Mesajul transmis astfel celorlalți a fost „e clar, Iașiul ne e la îndemână, Mister se concentrează pe duelul de duminică cu FCSB". Iar toată prima repriză, acolo unde s-a pierdut de fapt calificarea, Craiova a făcut figurație. 

Lucru recunoscut la final și de Vătăjelu: „Nu ne-am ridicat la ambiția Iașiului pentru că, valoric, dacă luăm jucător cu jucător, astăzi am fost foarte mult sub nivel, în special din punct de vedere al determinării. Ei au venit montați să se revanșeze pentru ce a fost în campionat, iar noi nu am fost pregătiți". 

Oltenii vor fi cu siguranță mult mai motivați pentru „șocul" cu FCSB. Însă problema cu care se vor confrunta e complexul pe care-l au în București, unde n-au câștigat niciodată în fața echipei lui Gigi Becali.

VEZI ȘI:

Edi Iordănescu l-a distrus pe Corneliu Papură: „E o plantă care crește la marginea mlaștinilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
jabs
jabs  •  06 Martie 2020, 09:42
Postat de gago747 pe 06 Martie 2020, 09:01

Cam ofsaid, ce-i drept. Era pe direcția mingii și a influențat clar faza. Dacă Habibou ar fi ajuns la minge, dădea în ea 100%.

Campioni au fost candva. Dar acum sunt niste penibili...

jabs
jabs  •  06 Martie 2020, 09:41
Postat de lake1001 pe 06 Martie 2020, 01:26

Se putea sa fie un articol fară să vorbim de fcfcsb? Chiar nu aţi văzut reactia poporului ia Sibiu? Nu e suficient?

Poporul ala de la Sibiu e doar o parte din galeria ,,in pampersi" a lui hermanstadt...ciobani din Marginimea Sibiului + valcenii azilanti

gago747
gago747  •  06 Martie 2020, 09:01
Postat de lionforever pe 05 Martie 2020, 20:03

Carti si marcel popescu chiar au fost cândva campioni, iar in privinta furtului cu arbitrii aseara la golul 3 al iașului nu cumva se dădea offside la habibou?

Cam ofsaid, ce-i drept. Era pe direcția mingii și a influențat clar faza. Dacă Habibou ar fi ajuns la minge, dădea în ea 100%.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează