FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  „SFERTURI”

Petrolul Ploiești - Sepsi Sf. Gheorghe 0-1 // VIDEO Calificare la ralanti: Sepsi e a doua semifinalistă a Cupei României! Meci cu incidente la Ploiești

FOTO: Captură @TV Telekom Sport +4   FOTO
FOTO: Captură @TV Telekom Sport

Articol de - Publicat miercuri, 04 martie 2020 17:30

Sepsi Sf. Gheorghe a învins Petrolul, scor 1-0, și s-a calificat în semifinalele Cupei României. 

Programul + rezultatele de până acum din Cupa României

Fără să forțeze, Sepsi și-a asigurat biletele pentru semifinalele Cupei după o victorie la limită în fața Petrolului, golul lui Dumiter aducând covăsnenilor cea mai mare performanță din istoria clubului în competiția KO.

La Ploiești, Petrolul, singura reprezentantă a eșalonului secund rămasă în cursă, a încercat în van să treacă în semifinalele competiției. Trupa prahoveană abia respiră spre promovare în L2, bătălia din Cupă a fost o piatră greu de dus în spinare în fața unui adversar care s-a încordat numai cât a fost nevoie pentru a-și asigura calificarea.

Chiar dacă "lupii" au bifat prima mare ocazie a jocului, cu un gol turcesc semnat de Șaim în minutul 14, Sepsi a fost, per total, la controlul partidei și a beneficiat și de șansa de a-și găsi marcatorul în urma unei schimbări forțate. Safranko s-a accidentat chiar în debutul partidei, Andrei Dumiter l-a înlocuit încă din primul sfert de ceas, devenind apoi eroul zilei. 

La al doilea său meci oficial la covăsneni, a izbutit să deschidă scorul (35) după o centrare de la Carnat, profitând și de marcajul relaxat al lui Bărboianu.

Hamza nu poate schimba destinul

De la ploieșteni, Șaim a fost singurul care a ieșit în evidență, cu apariții periculoase la finalizare, dar n-a găsit soluția fericită.

Costel Enache a căutat, după pauză, să schimbe balanța cu Hamza și Deac în locul lui Arnăutu și Marinescu, dar mișcarea n-a reușit. Sepsi și-a păstrat superioritatea, s-a aflat la un pas de un 2-0 relaxat la un lob al lui Ștefănescu (77), însă s-a mulțumit să temporizeze și să țină în final hățurile unei întâlniri care aduce cea mai mare performanță din Cupă pentru echipa din Sf. Gheorghe.

  • Dinamo și Sepsi sunt echipele care s-au calificat până acum în semifinalele Cupei României.
  • Pentru celelalte două locuri se luptă Poli Iași și Craiova & Hermannstadt și FCSB.

Scandările xenofobe au blocat meciul

Finalul partidei de la Ploiești a fost unul tensionat. "Centralul" Iulian Călin a oprit jocul aproape zece minute când se scurseseră deja 88 de minute din timpul regulamentar, motivul fiind repetatele scandări xenofobe din partea fanilor Petrolului. Arbitrul argeșean a trimis jucătorii la vestiare, le-a pus în vedere organizatorilor că va opri definitiv meciul dacă va continua atitudinea suporterilor prahoveni. Până la urmă, a dus jocul la bun sfârșit.

5.800de spectatori au asistat la meci

"Ne-am dorit să ajungem în semifinale, dar am avut în față un adversar care, după ce marchează, greu se mai desface. Păcat că a picat golul lui Dumiter, aș avea ce să-mi reproșez din moment ce a înscris de lângă mine. De-acum ne mutăm toată concentrarea pe campionat și pe lupta pentru promovare"
Ștefan Bărboianu, fundaș Petrolul

"Am făcut un pas important și, dacă tot am ajuns aici, ne propunem să cucerim trofeul. Mai avem un singur obstacol până la finală, unde se poate întâmpla orice. Istoria se scrie pentru câștigători, nu pentru cei care ajung în semifinale"
Leonard Grozavu, antrenor Sepsi

"Mă așteptam să fiu titular, apoi a fost o surpriză pentru mine să intru atât de repede. Visez să câștigăm Cupa, să-mi trec și eu un trofeu în palmares. Îmi pare rău că n-am reușit să intrăm și în play-off, s-a ridicat mult ștacheta, dar sper ca sezonul următor să fim acolo, în primele șase echipe"
Andrei Dumiter, atacant Sepsi

Petrolul - Sepsi 0-1

Vezi AICI statisticile meciului

Final de meci, 0-1, Sepsi se califică în semifinalele Cupei!

Partida a fost reluată după o pauză de aproximativ 10 minute.

min. 89: Arbitrul Iulian Călin trimite jucătorii celor două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor ploieșteni. 

min.76: Carnat centrează în fața porții, pe jos, dar un fundaș ploieștean respinge în corner.

min. 67: Saim șutează puternic de la 25 de metri. Mingea nu prinde spațiul porții.

min. 60: Costel Enache face o dublă schimbare. Hamza și Gabriel Deac intră în locul lui Arnăutu și Marinescu. 

A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 35, GOL SEPSI, 1-0: Dumiter, introdus pe teren în minutul 13 în locul lui Safranko, înscrie cu o lovitură de cap din 7 metri. 

min. 25: Istvan Fulop șutează spre colțul lung, de la 17 metri. Mingea trece puțin pe lângă poartă. 

min. 13: Petrolul are cea mai bună perioadă. Saim preia mingea în flancul drept, și-o face în interior, dar lovește doar bara. 

A început partida!

Petrolul - Sepsi, echipele de start

Petrolul: Lungu - Bărboianu, Răuță, Sîrghi, Țicu - Pierce, Marinescu, Roige - Meza Colli, Arnăutu, Saim
Antrenor: Costel Enache

Echipa de start Sepsi: Niczuly - Bouhenna, Celea, Tincu - Deaconu, Vașvari, L. Fulop, Fl. Ștefan - Ștefănescu, Safranko, Carnat
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești)
Arbitru: Călin Iulian // A1: Neacșu George-Florin, A2: Bîrdeș Romică Celea

VEZI ȘI: 

Totul despre adversarele României din Liga Națiunilor: Austria, Norvegia și Irlanda de Nord. Haaland, ultima mare senzație a fotbalului mondial, vine la București. Dar nu este singurul star cu care se vor duela tricolorii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
1436633326504518
Gabor Vizi  •  05 Martie 2020, 10:01

Cu ce am gresit ?Uimeste-ma !

1578362032478810
Tihamér Takó  •  05 Martie 2020, 09:22

NU rasismului !Incidentele au fost foarte grave! Sportul promoveaza respectul ,fair playul si nu rasismul sau xenofobia.Cum poti eticheta o echipa romaneasca ca fiind una de ***...cum poti invita jucatorii unei echipe romanesti,sa plece din tara...cum poti denigra o tara vecina ca Ungaria,care este din multe puncte de vedere,mai ales in sport,mult in fata noastra!Rusine Ploiesti !Si mai aruncati si pe teren cu intentia de accidentare a jucatorilor.Ce au gresit jucatorii covasneni? Ati luat pe drumul celor de la Dinamo...nu meritati sa va promovati ! Dumnezeul va bate..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  05 Martie 2020, 00:05

Du-te in siria habibi

Vezi toate comentariile (19)
Comentează