FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC VOLUNTARI - ASTRA, AZI, 20:45, DOLCE 1, DIGI 2, GSP.RO

Pierde Astra locul european? Giurgiuvenii riscă totul în finala Cupei României cu Voluntari: echipele probabile

Săpunaru și Curelea se luptă trofeul cu numărul 79 din istoria Cupei României // FOTO Cristi Preda
Săpunaru și Curelea se luptă trofeul cu numărul 79 din istoria Cupei României // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 00:00

Voluntari speră să ia Cupa și să capete în ultima clipă licența pentru Europa League. Într-un asemenea scenariu, campioana din 2016 ar rămâne pe dinafară.

FC Voluntari nu a făcut cerere pentru licența europeană până la 31 martie, termenul limită regulamentar, însă mai speră într-o schimbare acum, când e aproape de câștigarea Cupei României.

Formația din Ilfov s-a răzgândit, vrea licența în ultima clipă. Conform unor surse din FRF, șansele ar fi mici.

Argumentul vișiniilor e că în locul lor s-ar fi putut afla o excepție: "Dacă o echipă din liga a doua ar fi câștigat Cupa, acea formație ar fi cerut licența de Europa cu luni de zile înaintea finalei? Ar fi avut încredere c-o să câștige competiția?".

Demersul Voluntariului crește mult miza finalei, dacă va avea succes. O victorie a ilfovenilor ar schimba configurația de Europa League a românilor. Care sunt variantele:

  • Formația lui Niculescu ar scoate-o de pe lista europeană tocmai pe Astra, întrucât giurgiuvenii au ocupat locul al 6-lea în play-off. Celelalte două calificate, Dinamo și Craiova, au biletele asigurate.
  • Dinamo va intra în turul 3 preliminar al UEL. În aceeași fază va debuta Craiova, dacă Voluntari ia Cupa și nu primește licența de Europa.
  • Cu ilfovenii câștigători ai trofeului și posesori de licență, ei intră în turul al 3-lea preliminar, iar Craiova pică în turul 2. Dacă Astra ia Cupa, oltenii au parte de același scenariu, vor intra primii în competiție. Și beneficiază giurgiuvenii de locul mai bun.

Drumul e mai ușor pentru Astra

Pentru Voluntari, participarea în UEL ar fi o miză ca imagine, întrucât ar constitui debutul în competițiile continentale. Șansele de calificare în grupe sunt mici pentru toate reprezentantele României, cu excepția Astrei, care are șanse să fie cap de serie datorită rezultatelor bune din sezoanele precedente.

Dinamo, Craiova sau Voluntari vor fi outsideri. Adversare posibile în turul al treilea preliminar: Zenit, Milan, PSV, Everton, Marseille, Dinamo Zagreb. Dintre formațiile deja calificate în acea fază și care vor fi sigur capi de serie, Maritimo Funchal sună accesibil pentru români.

"Am înțeles de la conducere că se mai poate cere și acum licența pentru Europa. Eu și echipa suntem preocupați să câștigăm trofeul, nu ne gândim la licență"
Claudiu Niculescu, antrenor FC Voluntari

Cifrele finalei:

  • 15 lei constă cel mai ieftin bilet pentru meciul de diseară. Fanii pot să-și cumpere tichete începând cu ora 12:00 de la Ploiești, Giurgiu sau Voluntari
  • 1,67 e cota oferită de casele de pariuri pentru ca Astra să câștige trofeul în timp regulamentar. Cota pentru ca FC Voluntari să se impună este 5,50
  • 14 orașe din România au câștigat până acum Cupa României. Lider e Bucureștiul, cu 49 de trofee adjudecate de Steaua, Rapid, Dinamo și Progresul
  • 2,75 e cota pe care Budescu o are pentru a înscrie diseară, fiind cel mai probabil marcator al finalei. Cota pentru o eventuală "dublă" a "astralului" e 11,50
  • 35 de interpreți din fanfara Jandarmeriei Române vor interpreta imnul naţional în deschiderea finalei sub conducerea dirijorului George Dan Preda
  • 17:00 e ora de start a finalei Cupei României Under 19, între UTA Bătrâna Doamnă și Viitorul. Meciul este găzduit tot de arena "Ilie Oană" din Ploiești

voluntari astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
blatistu12
blatistu12  •  27 Mai 2017, 20:43

Oare sa ma uit la Arsenal- chelsea?? Sau la cel mai tare meci din Romania de dupa 1990???:)))))))))))). Da sigur plec la stadion sa vad fotbal meserias. :))))) Oare mai sunt bilete?? Bisnitarii au bilete?? Poate ma duc de pomana si nu gasesc si eu un bilet.

blatistu49
blatistu49  •  27 Mai 2017, 15:15
Postat de manutd.steaua pe 27 Mai 2017, 10:29

Si ce propui,sa joaca doar echipele de traditie,care nu mai au valore,doar pt ca sunt de traditie???? :)))

ha ba esti depasit sa vezi tribune goale cu tata mama si bunica si 5 animale de companie sa vezi pe Voluntari de dragul de a a cheltui pe ceva banii publici o sa se faca de ris cu tribune goale

477545062422834
Petru Ciurescu  •  27 Mai 2017, 14:32

Pă stil vechi,dac'ar avea baba roate ar fi tramvai. La sapă ,frate-miu!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează