FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CS MIOVENI - DINAMO 1-0

Povestea impresionantă din spatele reuşitei care a scos-o pe Dinamo din Cupă: ”Pentru tine, tată, în Ceruri!”

Ayza este golgeterul all-time al Mioveniului, cu 29 de reușite în toate competițiile
Ayza este golgeterul all-time al Mioveniului, cu 29 de reușite în toate competițiile

Articol de - Publicat joi, 30 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 29 octombrie 2014 22:04

Roberto Ayza, 33 de ani, a fugit în Brazilia să-şi înmormînteze părintele, revenind la Mioveni cu doar cîteva zeci de ore înainte de victoria cu Dinamo, 1-0.

Atacantul Roberto Ayza a marcat unicul gol al meciului CS Mioveni - Dinamo şi a adus o calificare istorică pentru argeşeni în "sferturile" Cupei. Cei 10.000 de spectatori i-au scandat numele eroului, care avea ochii înlăcrimaţi după reuşită. Cu patru zile înainte de meci, sud-americanul îşi înmormînta tatăl în ţara natală, fugind apoi să prindă avionul spre România.

Drama
Helio Ayza avea 62 de ani şi s-a stins din viaţă săptămîna trecută în urma unui cancer ascuns ce s-a declanşat rapid şi în doar 15 zile l-a curăţat pe cel ce i-a îndrumat lui Roberto paşii către fotbal. "Ultima dată cînd am vorbit cu el mi-a zis că strînge bani să-şi cumpere bilete de avion să vină să mai vadă jucînd la Mioveni. Şi ca să-şi vadă nepoţelul", a povestit ieri fotbalistul, cu o voce stinsă.

Viitorul
"Dumnezeu şi tata m-au ajutat la gol. După ce-am marcat, am ridicat privirea spre cer şi-am strigat:«Asta e pentru tine, tată!». Am simţit că portarul şi fundaşul lui Dinamo vor greşi. Tata m-a dus la fotbal, la 10 ani, şi mi-a zis: «Vreau să ajungi mai mare decît am fost eu!»".

Roberto nu mai marcase nici un gol în actualul sezon, în 8 partide, 719 minute jucate, pînă la partida cu Dinamo. Visul său? Micuţul de doar două luni, Enzo Gabriel, băieţul său şi al voleibalistei piteştence Gabriela Niţu, să-i calce pe urme: "Tata, care a evoluat la nivel de amatori, a vrut ca eu să fiu mai bun ca el. Eu îmi doresc ca băiatul meu să mă întreacă".

3.000 de euro decontul
După ce şi-a îngropat tatăl, Roberto s-a grăbit să ajungă la Piteşti pentru meciul de marţi cu Dinamo. A plătit 3.000 de euro biletele de avion. Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a aflat despre necazul lui şi, după victoria cu roş-albii, i-a promis că şefii clubului îi vor deconta biletele de avion. "Îi mulţumesc din suflet domnului primar pentru gest", spune Ayza. Mai mulţi colegi de echipă ai brazilianululi l-au împrumutat pentru a putea pleca şi reveni la timp pentru partida cu Dinamo în care Ayza a fost eroul lor.

3 goluri în 58 de meciuri a reuşit Ayza în Liga 1 pentru Ceahlăul, Bistriţa şi Mioveni

2006 e anul în care Ayza a venit în România, la Cetatea Suceava

"Îţi mulţumesc, tatăl meu, trăieşti în Ceruri, dar continui să mă binecuvîntezi! Îţi mulţumesc că m-ai adus pe lume şi m-ai făcut persoana care sînt în ziua de azi! Îmi pare rău că nu eşti aici pentru a vedea cît sînt de fericit" (Roberto Ayza, mesaj pe Facebook)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 Octombrie 2014, 09:23
Postat de zidane92 pe 30 Octombrie 2014, 10:45

Bravo Ayza atunci,nu mai sunt suparat ca am pierdut! E un lucru mare sa poti sa dai un gol asa important in memoria parintelui tau decedat! Dumnezeu sa-l ierte!

si mai ales cu poarta goala, dupa un cadou memorabil si adorabil, nu ?

cainelup
cainelup  •  30 Octombrie 2014, 16:24

M-am lamurit acum, deci d-aia s-au deraiat unul pe celalalt tantalaii aia doi de la Dinamo, la gol. Se uita taticul brazilian din cer si l-a bulversat ( iar ) pe Barboianu, care era, oricum, ravasit, pentru ca are probleme nevasta-sa cu sarcina. Barboiene, pare ca intreg Universul comploteaza impotriva ta. Fugi unde vezi cu ochii !

zecs93
zecs93  •  30 Octombrie 2014, 14:58

dumnezeu sa-l ierte, mi-a placut acest Ayza !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează