FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  URZICENI - RAPID 1-0

Rapid penibil

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2008 00:00

Unirea a făcut instrucţie cu deţinătoarei Cupei Timişoreana. Mara şi-a trimis echipa în semifinale


Giuleştenii au fost tupeişti la început. Trupa lui Rednic a ameninţat constant poarta lui Stelea la fiecare două minute, prin Griffiths (3), Boya (5) şi Joao Paolo (7).

Pe margine, Petrescu şi-a notat de zor. A mers! Dominarea alb-vişinie s-a stins chiar mai repede decît s-a aprins deunăzi răzvrătitul Burdujan, lăsînd loc şarjelor comandate de "Bursuc". Pancu a devenit anonim în faţă, iar în apărare Maftei a cedat primul. Luftul său dizgraţios l-a lăsat pe Dănălache singur cu Coman, dar vîrful s-a prăvălit subit înainte de a trage (9). De panica din careul bucureştenilor, din minutul 20, Burns şi acelaşi Dănălache nu au ştiut să profite. Punctul culminant al reprizei avea să-l revendice însă Galamaz. Stoperul şi-a bătut joc de un penalty şi l-a "încoronat" astfel pe Coman omul primului mitan.

"Cît zici că mai rezistă Rapidul?", se întrebau cei din tribune la mai puţin de un sfert de oră de la reluare, întrucît asaltul Unirii a continuat. Dănălache (48 şi 56), Brandan (55) şi Onofraş (59) s-au lovit însă de "zidul" Coman. Minutul 71. Brandan a centrat, iar Mara a pus capul. Degeaba s-a mai lungit Dani, Rapidul cedase. La fel şi suporterii giuleşteni. La finalul meciului, refrenul "Pleacă, Rednic!" a înlocuit "We are the champions" de anul trecut.

După 14 ani
Semifinale ale Cupei fără Steaua, Dinamo şi Rapid nu s-au mai întîmplat din sezonul 1993-'94. Atunci, în careul de aşi au pătruns U Craiova, FC Argeş, U Cluj şi Gloria Bistriţa, echipa lui Jean Pădureanu cucerind în acel an trofeul.

MM ironic
Preşedintele Unirii, Mihai Stoica, a comentat şi el situaţia în care a ajuns Rapidul: "N-am ce să le fac, s-au băgat singuri în şedinţă. Băieţii noştri au evoluat admirabil şi-i felicit pentru această victorie". Antrenorul Dan Petrescu a fost euforic: "I-am dominat clar din minutul 5 pînă în 90. Terenul prost nu e o scuză pentru giuleşteni, pentru că ambele formaţii au evoluat pe acelaşi gazon". (Cătălin Popescu)

Unirea a avut două penalty-uri!
Unirea a cerut un penalty în minutul 21 al primei reprize, atunci cînd Burns a şutat de la aproximativ 12 metri, iar mingea nu a mai ajuns la poartă din cauză că a atins mîna lui Ryan Griffiths. Ialomiţenii au protestat vehement, Dan Petrescu a luat foc pe margine, însă Cristi Balaj nu a dictat nimic. "E adevărat că l-a lovit în mînă, dar Griffiths s-a ferit, n-a avut intenţia de a lovi balonul cu mîna", le-a explicat arbitrul fotbaliştilor de la Unirea. Aceştia au mai reclamat o lovitură de la 11 metri în minutul 53, cînd Perjă a respins o centrare cu braţul drept. (Cătălin Popescu)

"Accidentarea lui Maftei pare gravă"
În minutul 42, căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei, a fost înlocuit de către Mircea Rednic cu Marius Constantin. "Mă doare foarte tare piciorul drept", a spus Maftei la ieşirea de pe gazon. Directorul tehnic Nicolae Manea a completat: "La prima vedere, pare a fi ceva foarte grav. Sperăm din tot sufletul să nu fie aşa. Ne vom lămuri în urma investigaţiilor ulterioare". (Cătălin Popescu)

Brandan trebuia eliminat
În minutul 30, la un corner în careul lui Coman, Brandan a scăpat de eliminare după ce l-a lovit în figură cu cotul pe Maftei. Arbitrul Balaj era cu spatele şi nu a văzut faza în care argentinianul l-a pocnit pe căpitanul rapidiştilor. (Cătălin Popescu)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
 •  29 Februarie 2008, 07:12

Bani pe net, foarte simplu, CAM 200 $ tot castigi lunar!CREDE-MA! Asta fac de 1 an si mereu CASTIG, NEFACAND MARE LUCRU! TOT ce trebuie sa faci ESTE sa accesezi LINK-ul: bux.to/?r=blu3sky SA ITI FACI CONT(dureaza 1 min.) SI APOI SA INTRI IN "Surf ads" SI SA ACCESEZI toate reclamele de acolo - 20 LA NUMAR (fiecare dureaza cate 30 sec.). Poti sa vezi live cati bani iti intra in cont, convinge cat mai multe persoane sa intre pe link-ul tau si astfel si accesarile lor iti vor aduce bani in cont. E f simplu. Foarte important, dupa ce va inregistrati dati click pe reclamele de la "Surf Ads" pentru a face bani!

 •  28 Februarie 2008, 20:02

ba voi sunteti prosti :) ce tot trageti asa ca..."daca catsigam cupa e cel mai scurt drum spre europa",ce rezolvati daca ajungeti...vai Doamne in finala cupei..si pe urma in europa...facetzi ca CFR anul trecut ? jucati un tur si out...cam asta prevad eu...asa ca nu mai facetzi atata gat nici voi,nici echipele care mai sunt in joc ca nu catsigatzi champions league daca ajungetzi in finala cupei...:)

 •  28 Februarie 2008, 18:30

sa v-o trag la muie de tigani jegosi!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează