FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FRF

Răzvan Burleanu, îngenuncheat: „«Cazul Vlad» e vina FRF!” » Dovada că șeful Federației a ignorat „cazul Fulop” la finala Cupei

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Articol de , , - Publicat vineri, 24 iulie 2020 16:32 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 17:09

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, a comentat cazurile Andrei Vlad și Istvan Fulop din Cupa României și a admis că instituția pe care o conduce are o problemă cu regulamentele.

  • CONTEXT: Înainte de finala Cupei României, dintre Sepsi și FCSB (scor 0-1), covănsenii au trimis către FRF o solicitare de clarificare a situației lui Istvan Fulop, fotbalist care a luat un cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Iașiul (manșa secundă a semifinalelor);
  • Sepsi a dorit să afle dacă mijlocașul poate fi folosit în finală, din moment ce regulamentele cu privire la suspendarea fotbaliștilor se bat cap în cap, însă în ciuda insistențelor, nu au primit un răspuns din partea Federației, astfel că Fulop a fost lăsat în afara lotului.

Istvan Fulop nu a jucat în finala Cupei României cu FCSB, dar mijlocașul lui Sepsi ar fi avut acest drept! Cel puțin așa susține Răzan Burleanu, care după două zile de la meciul de la Ploiești a vorbit pentru prima dată pe marginea acestui subiect. 

Referindu-se și la speța Andrei Vlad, folosit de FCSB în turul semifinalei, dar contestat de Dinamo din cauza faptului că regulamentul din ROAF nu prevede același lucru cu cel din regulamentul disciplinar.

Burleanu, prins cu minciuna în „cazul Fulop”

"În cazul Fulop pot să vă confirm că am primit o solicitare de clarificare în ziua finalei. Înainte de toate trebuie să vă spun că este o greșeală a noastră, a Federației Române de Fotbal, că avem două norme contradictorii în două regulamente. Mă refer la ROAF și la Regulamentul Disciplinar. În același timp, departamentul de competiții nu consideră și nu a considerat că regulamentul a fost încălcat", a spus ieri Burleanu. 

GSP.RO a aflat însă că solicitarea celor de la Sepsi n-a fost făcută în ziua finalei, așa cum susține șeful FRF, ci cu o zi mai devreme, la ora 13:26! Federația n-a oferit un răspuns nici măcar în ziua finalei.

Cred că e tardiv să discutăm speța, e normal să ne apărăm. Adresa oficială a fost trimisă cu o zi înaintea jocului. Chiar mai mult de 24 de ore. Am așteptat un răspuns până la ora meciului. Într-adevăr, eu am discutat cu domnul președinte în ziua finalei, la telefon, și poate de aici confuzia, însă solicitarea a fost făcută cu o zi înainte. Oricum nu mai are rost să discutăm. Jocul a trecut, acum gândurile noastre sunt către campionat. 
Cornel Sfaițer, manager general Sepsi

Răzvan Burleanu, îngenuncheat: „«Cazul Vlad» e vina FRF!” » Dovada că șeful Federației a ignorat „cazul Fulop” la finala Cupei

Burleanu a continuat pe marginea subiectului: "De aceea Comisia de Disciplină nu a fost sesizată de către departamentul de competiții. Fiindcă principiul de la care s-a plecat a fost umătorul: când ai două norme contradictorii se va aplica norma mai favorabilă celui care urmează să fie sancționat. Referitor la solicitarea secretarului general trebuie să menționez că Dinamo în mod express a solicitat secretarului general al Federației Române de Fotbal să sesizeze Comisia de Disciplină".

Este ceva incredibil, revoltător. Cu o zi înainte de finală am trimis vreo 10 e-mail-uri la FRF, la LPF, nimeni nu a oferit niciun răspuns. Nimeni nu își asumă, nimeni nu știe regulamentul. Trebuie să râd pentru că suntem într-o situație incredibilă.
Attila Hadnagy

Cristi Balaj: „Nu mi-am imaginat așa ceva!”

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj, în prezent președintele ANAD, a comentat la TelekomSport situația regulamentelor. „Sepsi te întreabă ceva, iar tu ca Federație care trebuie să asiguri suportul echipelor, suporterul competiției, trebuie să veghezi să se respecte regulamentele. Atenție mare!, ROAF-ul în face Federația. ROAF respectat de LPF la Liga 1, dar mai ales în Cupa României. 

Cum să nu răspunzi cu da sau nu, în termen? Cum să nu dai ocazia unui jucător de la o echipă, care vrea să joace finala, să joace?! Nu mi-am imaginat că o să trăiesc vremuri cu o decizie mai absurdă luată de Federație! Ei au încălcat regulamentul, au încălcat ROAF-ul, biblia fotbalului românesc. Este impardonabil ce s-a întâmplat!", a spus Balaj.

Citește mai multe știri despre fotbalul românesc:

Exemplul Cehiei pentru finalul Ligii 1 » Dinamo propune o variantă deja aplicată în Europa

Cine va fi campioană în România? Răzvan Burleanu, îngrijorat de situația din Liga 1: „Asta am solicitat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
859397060764553
Marin Mihai  •  25 Iulie 2020, 00:40

Pai normal ca nu s-a raspuns in timp, daca era aranjat ca ciobanu sa castige cupa. Hotii incerca acum sa se scoata, *** Lasa ca dumnezeu nu doarme si toate echipele din Romania o sa piarda la masa verde cu 3-0. Doamne ajuta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  24 Iulie 2020, 22:52
Postat de cornelconasu pe 24 Iulie 2020, 18:48

Ce clică de nenorociți la FRF ! ROAF-ul pe care ei acum îl ignoră și care a fost APROBAT de Comitetul Executiv, forul suprem în fotbal, are o specificație clară care spune...că Orice alte regulamente sau dispoziții se ....abrogă odată cu aprobarea prezentului Regulament !!!!! DECI de ce se mai invoca alte chestii ?! Aaaa, si-au lăsat portițe ? Lasă că văd ei la TAS ! Abia aștept să îl văd pe mimi stoica că aduce înapoi cupa în brațe !!!!

Cu ocazia asta frf in frunte cu Burleanu si-au dovedit incredibila incompetenta. La asa conducatori amatori, ce pretentii sa avem de la un fotbal si asa bolnav?

liviuemil
liviuemil  •  24 Iulie 2020, 20:23

Cind ai doua legi contradictorii , una trebuie sa dispara. Asa e normal.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează