FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SĂNĂTATEA CLUJ - VIITORUL 1-0

SĂNĂTATEA CLUJ - VIITORUL 1-0 // FOTO Cronică Justin Gafiuc: „Ce virus în grădiniță! Unii jucători și-ar dori să nu dea ochii cu Hagi pentru 5 vieți”

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 20:34

Sănătatea Cluj (L3) a eliminat-o pe Viitorul din șaisprezecimile Cupei României, după ce a învins-o cu scorul de 1-0.

Deținătoarea Cupei a suferit în această seară cea mai mare rușine din istoria clubului. Rus a marcat golul prin care „pensionarii” ardeleni i-au pus la respect pe învățăceii „Regelui”.

Trupa „virușilor" din Cluj e tradițional una dintre prezențele exotice ale Cupei României, competiție în care au ajuns chiar până în optimile de finală în 2008, după ce trecuseră de Gaz Metan, Unirea Alba Iulia sau UTA. 

Cu un dur 4-0, doar Dinamo i-a oprit atunci pe ardeleni din parcursul istoric al micului club de pe Someș. Iar astăzi, alb-verzii au revenit la porțile aceleiași performanțe din urmă cu 11 ani, reușind să dea lovitura miraculos chiar în fața deținătoarei trofeului, Viitorul. 

+1 FOTO

AICI sunt toate rezultatele din „16-imile” Cupei României

Blocați în pădurea de picioare 

Fără Hagi pe bancă, suspendat, și fără filonul de bază al echipei, lăsat să mai respire la mijloc de săptămână, oaspeții au luat la preț de matineu un adversar arțăgos, ambițios și hotărât să dea de furcă adversarului cu mijloacele unei echipe mici: apărare pe trei linii, specularea fazelor fixe, un pic de curaj în ofensivă și niscaiva șansă de la Cel de Sus. 

Plus bagajul de experiență al unor oameni tociți și pe terenurile primei divizii, cazul lui Rada, D. Matei, L. Rus sau Ciupe, dar și al rezervei Tilincă, golgeterul legendar al lui CFR din vremurile în care „frânarii" abia se inventau în fotbalul mare. 

Iar rețeta-standard a băieților din L3 a funcționat teribil de bine încă din primele minute, când Laurențiu Rus, de lângă bombeul lui Țâru, a pus 1-0 pe tabelă după un circuit simplu al Sănătății, centrare-recentrare, la care fundașii lui Hagi s-au pierdut inexplicabil prin propriul careu.

Degeaba s-au zbătut apoi constănțenii să desfacă labirintul de picioare adverse din jumătatea clujeană. 

„Eu sunt principalul vinovat pentru această rușine. Am intrat pe vârfuri, iar asta ne-a costat. Trebuie să ne trezim, pentru că așa nu se poate să mergem înainte" 

Cătălin Anghel, secund Viitorul 

Rezistență eroică

Jocul Viitorului s-a blocat constant în rețeaua invizibilă de lasere întinsă de Rada și compania, în care jucători care visează la gloria națională și externă și la contracte grase după plecarea de la "Rege" s-au împotmolit în fața unor „pensionari" simpatici, capabili să anuleze ditamai favorita doar din plasament și devotament. 

Nu s-a schimbat, practic, nimic până la fluierul final, Sănătatea a rezistat pur și simplu eroic în fața asalturilor inutile ale Viitorului, care tocmai s-a trezit pe cap cu una dintre cele mai mari rușini din istoria clubului. Iar unii dintre băieții aflați ieri în trupa absentului Hagi și-ar dori, probabil, să nu mai dea ochii cu "Regele" în următoarele cinci vieți! 

„Aș compara acest succes cu emoțiile pe care le-am trăit în cupele europene. Este o zi minunată și vreau să visez cât mai departe în această competiție. Nu mă interesează viitorul adversar. Acum trebuie doar să ne bucurăm" 

Ionuț Rada, fundaș Sănătatea 

N-au avut șampanie! 

După joc, fiesta s-a declanșat în vestiarul Sănătății. „Să vină Real Madrid!" și „Pregătiți biletele pentru Europa League!" au fost doar câteva dintre scandările de bucurie ale performerilor clujeni. Iar patronul echipei și-a cerut scuze în fața echipei că n-a adus șampanie la cabine. „N-ai avut încredere în noi!", l-au taxat în glumă jucătorii, care au mutat apoi petrecerea la restaurantul „Roata Făget" din Cluj. 

VEZI ȘI:

DINAMO // Ante Puljic, încă o declarație de dragoste pentru fani: „Pentru mine, e cel mai mare club din România” » De ce a refuzat FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ares2024
ares2024  •  27 Septembrie 2019, 10:40

Echipa”fabricantului de torturi”a capotat !!!!!

1489665504403941
David Müller  •  26 Septembrie 2019, 23:31

Nu a mai tinut cu Blaturile ,aici se vede valoarea ,,Academiei de blaruri,,Hagi Regele blaturilor.!

sexilian
sexilian  •  26 Septembrie 2019, 21:37

cum sa-si bata nepotii bunicii daca nu-i macar un fluierici cu ei,stie si hagi............

Vezi toate comentariile (5)
Comentează