FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA CUPEI

VIDEO Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

Roland Niczuly, în centru // foto: Imago Images
Roland Niczuly, în centru // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 20 mai 2022 08:32 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 09:31

Roland Niczuly (26 de ani) a explicat că „așa a simțit” atunci când a fost întrebat de ce nu a dus mâna la inimă în timpul intonării imnului României înainte de finala Cupei României. Portarul celor de la Sepsi OSK și-a declarat indirect dezamăgirea că nu a fost convocat până acum la prima reprezentativă a României și avertizează că ar da curs unei convocări din partea Ungariei: „Nu aș refuza-o”.

  • CONTEXT: Dintre toți fotbaliștii români aliniați la imn în Sepsi - FC Voluntari, finala Cupei României, scor 2-1, doar Niczuly a ales să-și țină mâinile pe lângă corp.
  • Portarul lui Sepsi, originar din Târgu Secuiesc, județul Covasna, a fost și unul dintre jucătorii care n-au cântat „Deșteaptă-te, române!”.

După finala Cupei României, câștigată de Sepsi, Roland Niczuly a fost întrebat de ce nu a dus mâna la inimă în timpul intonării imnului României. Deși răspunsul a fost evaziv, „așa am simțit”, portarul în vârstă de 26 de ani a părut extrem de dezamăgit de faptul că nu a fost convocat până acum la prima reprezentativă a României.

Liviu Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”
Sepsi - Voluntari 2-1
Liviu Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”

Roland Niczuly: „Am făcut un sezon bun și nu am primit niciun semn de la naționala României”

„Așa am simțit în acel moment. Nu am de ce să fiu arătat cu degetul, consider că am făcut un sezon bun și nu am primit niciun semn de la naționala României. Nu am vrut să supăr pe nimeni, știți cum sunt și conducătorii noștri. Asta a fost decizia mea, mi-o asum.

Degeaba o spun eu (n.r. - că merită să fie convocat) dacă nu vede cine trebuie. Asta e, o să muncesc în continuare, sperăm să facem de această dată o figură frumoasă în Conference League. Poate după asta va veni și o convocare. Nu am avut o discuție cu nimeni, nu a existat acest subiect”, a spus Niczuly.

Întrebat dacă o eventuală convocare din partea naționalei Ungariei ar surprinde, portarul lui Sepsi a răspuns: „Nu știu. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Prima opțiune este România, dar dacă ar veni un semn din partea Ungariei, nu o voi refuza

E o onoare pentru fiecare jucător să joace la o națională, orice națională îți ridică cota. Dacă nu sunt dorit în țară, unde îmi doresc să ajung la națională, voi merge în altă parte, în caz că va veni un semn”. 

Selecționerul răspunde de ceea ce se întâmplă la echipa națională, trebuie să îi respectăm deciziile. Mă simt pregătit în acest moment, dar decizia nu este în mâna mea.

- Roland Niczuly, Sepsi 

Aș fi foarte mândru să avem jucători în naționala României. Dumitrescu este vizat, la fel Păun. Cred că și Ștefănescu, după ultimele meciuri, este acolo, bate la poartă. Iar portarul Niczuly a avut astăzi o intervenție extraordinară. Toată lumea vedea mingea în plasă, dar el a scos-o!

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi 

Roland Niczuly, despre Sepsi - FC Voluntari: 

De când a venit Mister am început să ne ridicăm și în campionat, să legăm victoriile. Ne-am pregătit foarte bine pentru această finală și am reușit să o câștigăm. În mare parte ne-a salvat sezonul. Vom juca în Conference League, ăsta a fost obiectivul de când nu am prins play-off-ul. Ne bucurăm că am reușit să obținem ceea ce ne-am propus.

Tot orașul s-a mobilizat, la fel primarul, patronul, toți din Sfântu Gheorghe. Ne așteptam să avem oameni mulți la această finală. Ne bucurăm că au venit în număr mare, le dedicăm victoria.

Din 2016 la Sepsi OSK, Roland Niczuly a apărat poarta covăsnenilor de 42 de ori în acest sezon. A primit un total de 33 de goluri, iar în 17 partide a păstrat poarta intactă. Postul de portar este unul problematic pentru selecționerul Edi Iordănescu, întrucât titularul obișnuit din ultimul an, Florin Niță, nu mai joacă deloc la Sparta Praga, iar Ciprian Tătărușanu a renunțat la „tricolor”. 

Mai multe știri din fotbalul românesc:

Tamaș, reacție vulgară după finala Cupei: „Mă doare direct în c*r! Ce voiați, să stăm capră cu FCSB?!”

Contrastul incredibil dintre FCSB și CFR Cluj la nivel european » Echipa lui Becali e cu spatele la zid, campioana într-o poziție extrem de avantajoasă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
Attila
Attila  •  21 Mai 2022, 13:38

Articol de 2 bani - se poate vedea nivelul de jurnalism al jurnalistilor de ls GSP!!!!

Attila
Attila  •  21 Mai 2022, 13:36
Postat de gicab pe 20 Mai 2022, 10:33

Despre meciul cu Argentina am vrea un articol amplu de ce Miodrag Belodedici și tibor Selymes nu au dus mana la inima

Unul este sarb celalalt maghiar....

Attila
Attila  •  21 Mai 2022, 13:34
Postat de gado pe 20 Mai 2022, 12:42

Cred ca acest portar incurca problemele ! Gestul de a duce mana la inima la intonarea imnului national, nu are de a face cu faptul ca nu a fost selectioant in lotul echipei nationale. Semnul de respect pentru culorile si imnul national, il faci pentru tara in care traiesti ! Este un portar bun, dar asta nu inseamna ca este si un bun roman. Sa inteleg ca in cazul in care este convocat la nationala, va canta cu patos imnul national al Romaniei ? Nu crezi, domnule Niczuli, ca ar fi trebui sa te mai gandesti inainte de a pronunta cuvinte pe care probabil le regreti acum ? Iesi din bula etnica in care sunt prinsi jucatorii romani de etinie maghiara.

Nu trebuie sa fie "bun roman"... Este nascut ungur, traieste ca ungur si va muri ca ungur... Pt. ca RO a primit Ardealul dupa 1918 - nu inseamna ca maghiarii trebuie sa devina romani... Daca nu simte ca un roman - nu trebuie sa tina mina la inima la imnul Romaniei...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează