FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OŢELUL GALAŢI - FC VASLUI 2-3

Sînmărtean de semifinale » Vasluiul trece de Oţelul şi se califică în penultimul act al Cupei

Sînmărtean a fost cel mai bun jucător în meciul cu Oţelul.
Sînmărtean a fost cel mai bun jucător în meciul cu Oţelul.

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 00:44

Mijlocaşul Vasluiului a creat toate cele trei goluri ale moldovenilor şi a dus trupa lui Inacio pentru a treia oară în ultimii 4 ani în semifinalele Cupei.

Cu şanse mici să cîştige titlul în acest an, Dorinel Munteanu şi Augusto Inacio au folosit cele mai bune garnituri gîndindu-se că acest trofeu este mult mai accesibil. Deşi elevii lui Munti au controlat jocul şi au avut chiar o bară prin Iorga (3), Wesley, inexistent în primele 45 de minute, a marcat în prelungiri cu capul din centrarea perfectă a lui Sînmărtean.

De la cabine au ieşit alte echipe, decise să marcheze. După încă o fază de senzaţie marca Sînmărtean, şutul deviat al lui Wesley l-a păcălit din nou pe Grahovac şi se părea că Vasluiul va merge pentru a treia oară în ultimii 4 ani în semifinalele competiţiei (62). Nu a fost atît de uşor pentru că Antal, după o "foarfecă" fabuloasă de la 16 metri (65), şi Iorga, după penalty-ul acordat la un duel Didi-Milanov (67), au readus Galaţiul în cursa calificării.

Nu au fost prelungiri pentru că N'Doye, ajuns cine ştie cum în careul Oţelului, a şutat fără speranţe pentru Grahovac după o altă pasă a magicului Sînmărtean.

Arbitrul nu a văzut un penalty
Cea mai controversată fază a primei reprize a avut loc în minutul 24, cînd elevii lui Dorinel Munteanu trebuiau să primească o lovitură de pedeapsă după duelul dintre Gabi Paraschiv şi Paul Papp. Atacantul Oţelului a preluat pe piept în careul vasluian şi Papp l-a dărîmat, aruncîndu-se pur şi simplu asupra lui. "Centralul" Cătălin Popa l-a avertizat pe gălăţean pentru simulare. Arbitru nu a mai greşit în a doua repriză, cînd a acordat corect penalty la faultul lui Milanov asupra lui Didi.

Azi e tragerea la sorţi
Astăzi, de la ora 16:00, are loc tragerea la sorţi contînd pentru semifinalele Cupei României. Alături de Vaslui s-au mai calificat Dinamo, Rapid şi Gaz Metan, iar în această fază a competiţiei nu mai există capi de serie, astfel că Dinamo se poate întîlni cu Rapid. Duelurile se vor desfăşura în dublă manşă, turul fiind programat pe 28 martie, iar returul pe 11 aprilie, în timp ce finala va fi pe 23 mai, pe Naţional Arena.

"Diferenţa au făcut-o fotbaliştii. Antal a dat un gol senzaţional, însă Sînmărtean a dat clasă tuturor de pe teren şi a pasat pentru toate cele 3 goluri" (Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (18)
marius_nij
marius_nij  •  16 Martie 2012, 15:40
Postat de teopalls pe 16 Martie 2012, 04:49

Fara arbitrajele nesimtite de anul trecut Hotelul este 0 (ZERO) o echipa anonima

Cat de tare v-a durut.....si inca va mai doare vad!!!

lprep
lprep  •  16 Martie 2012, 13:30

primul cred ca a fost 75% penalty , dar cel care a fost dat nici 15%. jucatorii romani invata prima data cum sa cada si apoi cum sa joace fotbal. dar nu prea mai au timp . in rest comentatorii au fost jalnici. dupa al treilea gol al vasluliului au mutit ... si cind au vorbit au spus numai prostii

t0ni
t0ni  •  16 Martie 2012, 11:44
Postat de danytz pe 16 Martie 2012, 09:27

De ce nu spune nimeni cum s-a arbitrat ?De fapt se spune numai ca sa se faca raiting iar acum nu prea ar avea de unde ,pe cine intereseaza ca Vasluiul a avut arbitraj pro, exact cum ii place lui Porumboiu ,ma refer la acel penalty cand s-a dat simulare !

bai potaie, voi astia de la Dinamo si galati suferiti de un complex de inferioritate fata de moldovenii de la Vaslui!? Sincer acum, ce tot o bociti si mangliti zi de zi, ...sunteti patetici de acum, Vasluiul au jucator tata si nu cascadori de careu, tipic romanesc. :-))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează