FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RIPENSIA - DINAMO 0-1

Deian Sorescu nu e mulțumit » Ce problemă a găsit în jocul lui Dinamo

Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Deian Sorescu vrea ca echipa lui să marcheze mai mult în viitor. +24   FOTO
Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Deian Sorescu vrea ca echipa lui să marcheze mai mult în viitor.

Articol de GSP - Publicat joi, 23 septembrie 2021 21:10 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 21:10

Dinamo a învins-o pe Ripensia Timișoara, scor 1-0, în „16-imile” de finală ale Cupei României. Deian Sorescu vrea ca echipa lui să marcheze mai mult în viitor.

Programul complet din „șaisprezecimile” Cupei

„În primul rând, m-am bucurat că m-am întors acasă, la Timișoara. A trecut mult timp de când n-am mai jucat pe acest stadion pe care am crescut. 

Am venit foarte concentrați, aici, aveam nevoie de o victorie. Am venit aici cu moral, cu ambiție foarte mare. Niciun meci nu e ușor. A fost și un teren greu, dar n-avem scuze. Trebuie să învățăm să marcăm mai mult în viitor. 

Sper să fim mai bine fizic, avem jucători care au confirmat în Liga 1, în străinătate, la națională”, a declarat Sorescu.

Îmi doresc să ne deblocheze această victorie. Am făcut un meci bun și cu Botoșani, plus victoria de azi... Sper să ne ajute să ieșim din această pasă proastă. E dificil în aceste meciuri pentru echipele din Liga 1. Ați văzut că UTA a fost eliminată de o formație din Liga 3. Ambiția e foarte mare, terenurile și mingea sunt mai proaste, au fost meciuri grele de fiecare dată
Mihai Eșanu, portar Dinamo

Dinamo, în „optimile” Cupei României după 1-0 cu Ripensia Timișoara

  • Emmanuel Ernest a ratat prima ocazie a partidei. Jucătorul din Liberia a trecut de Răzvan Popa, dar a finalizat modest (5). A urmat o șansă mare irosită de Moldoveanu - transversală (12)!
  • În continuare, Dinamo a dominat prima repriză. Itu n-a prins poarta cu o lovitură de cap de la 10 metri (30). A făcut-o însă Matei. Decisiv.
  • „Decarul” alb-roșilor a semnat singurul gol al întâlnirii: „cap de unde vine” din dreptul punctului cu var (36). 
  • Previzibil, timișorenii au forțat în partea secundă. ErnestVidrăsan și Coulibaly au pus pe rând în pericol poarta lui Eșanu, care a scăpat în cele din urmă fără gol primit.
  • Dinamo, dominată copios în repriza a doua de locul 12 din Liga 2, bifează totuși prima victorie după 6 eșecuri la rând în Liga 1 și merge mai departe în Cupa României.

Ripensia Timișoara - Dinamo: echipele de start

Ripensia Timișoara: I. Rus - Gladun, Țieranu, A. Macrițchii, Fridrich – Stoi, Taras - V. Macrițchii, Piftor, Mitrov - Ernest
Rezerve; Mosoarcă, Morariu, lalic, Coulibaly, Vidrasan, Stoica, Szimionas, Ion Mihai, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Dinamo: Eșanu - Sorescu, Popa, Grigore, Radu - Matei, Răuță, Itu - Moldoveanu, Țîră, Bani
Rezerve: Iliev, Stan, Dudea, Neicuțescu, Giafer, Borcea, Măgureanu, Crețu, Amzar
Antrenor: Sorin Colceag

Stadion: Dan Păltinişanu (Timişoara - Timiş), deschis la 30% din capacitate
Arbitru: Flueran Viorel Nicusor (Craiova - Dolj) A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia - Alba), A2: Necula Mihaita (Bucureşti - Bucureşti)

Dinamo a pierdut doi oameni de bază, chiar în ziua premergătoare meciului cu Ripensia

Dinamoviștii Gabriel Torje (31 de ani) și Mirko Ivanovski (31 de ani) s-au accidentat și au devenit indisponibili pentru meciul cu Ripensia Timișoara, din „șaisprezecimile” Cupei României.

Antrenorul Sorin Colceag s-a confruntat cu mai multe probleme de lot, câțiva dintre jucători resimțind diverse accidentări după ultima rundă, eșecul 1-2 cu FC Botoșani. De fapt, toți cei nou-sosiți în Ștefan cel Mare au un decalaj de pregătire față de restul lotului, de aceea sunt expuși la probleme medicale.

Doi dintre oamenii în formă la ultima etapă, Mirko Ivanovski și Gabriel Torje, au fost menajați pentru confruntarea din Cupa României. Conform surselor GSP.ro, atacantul a suferit o inflamație în zona pulpei, în timp Torje, autorul golului din partida cu Botoșani, a ieșit din antrenament, după ce a resimțit dureri. Colceag dorește să-i aibă apți pentru etapa cu CSU Craiova de luni.

Citește mai multe știri din Cupa României:

I-au pus gând rău FCSB-ului: „Vrem să jucăm cu ei, să umplem stadionul!”

Cere luarea de măsuri dure la FCSB: „Să-i amendeze pentru ce s-a întâmplat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  24 Septembrie 2021, 14:32
Postat de Costel Pisleaga pe 24 Septembrie 2021, 10:47

ILIEV - NICA , PINTO , EHMANN , A.RADU - DUDEA , S. FILIP - MIHAIU , C. MATEI , SORESCU - IVANOVSKI !!!

Costele, Nica e accidentat si chiar daca va fi la un moment dat apt de joc, nu stim la ce nivel e si daca face fata! Mihaiu accidentat si el, altfel un jucator sters. Unde-s Torje, Itu? De ce Dudea?? Cu ce te-a impresionat pana acum?

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  24 Septembrie 2021, 10:47

ILIEV - NICA , PINTO , EHMANN , A.RADU - DUDEA , S. FILIP - MIHAIU , C. MATEI , SORESCU - IVANOVSKI !!!

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  24 Septembrie 2021, 10:47

ILIEV - NICA , PINTO , EHMANN , A.RADU - DUDEA , S. FILIP - MIHAIU , C. MATEI , SORESCU - IVANOVSKI !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează