FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - STEAUA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Sorinaccio nu poate cu "militarii"! Statistica nu e de partea lui Sorin Cîrţu în meciurile cu Steaua

La 59 de ani, Cârțu e al treilea în topul celor mai experimentați antrenori din L1, după Mulțescu, 63 de ani, Florin Marin, 61
La 59 de ani, Cârțu e al treilea în topul celor mai experimentați antrenori din L1, după Mulțescu, 63 de ani, Florin Marin, 61

Articol de GSP - Publicat joi, 04 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 decembrie 2014 22:34

Cârţu s-a descurcat bine împotriva steliştilor doar în prima perioadă a carierei sale, cînd a avut echipă extraordinară la Universitatea.

Steaua îi poartă ghinion lui Sorin Cârţu. Antrenorul a lucrat în Ghencea, puţin timp, în 2011 şi a fost demis pentru a fi instalat Olăroiu, care avea să cîştige Cupa într-o finală cu Dinamo.

Nici ca adversar al roş-albaştrilor nu i-a mers mai bine tehnicianului poreclit Sorinaccio datorită fascinaţiei lui pentru fotbalul italian şi stilului său defensiv asemănător sistemului catenaccio inventat la Inter de faimosul Helenio Herrera.

Din ultimele 18 partide disputate împotriva steliştilor, echipele lui Cârţu au cîştigat una singură! A fost un 2-0 pentru Pandurii în aprilie 2009, la Tîrgu Jiu. Pe banca bucureştenilor se afla Lăcătuş.

Sorinaccio nu a putut să cîştige în restul de 17 jocuri, indiferent de clubul pe care l-a reprezentat: Electroputere, U Craiova, Oţelul, FC Argeş, Poli Timişoara, Mioveni.

Singurele momente foarte bune ale lui Cârţu împotriva roş-albaştrilor datează de la sfîrşitul anilor '80 şi începutul anilor '90. I-a învins pe stelişti de patru ori la începutul carierei sale de antrenor.

Fostul mare atacant beneficia la Universitatea de superjucători precum Craioveanu şi Ovidiu Stîngă. Sorin a cîştigat un event cu alb-albaştrii din Bănie în 1991. "Victimele" sale în acea perioadă au fost Iordănescu şi Piţurcă.

Umilit la Craiova în 1988
Debutul pe banca tehnică al lui Cîrţu contra Stelei a fost de coşmar: un 1-5 în 1988, pe "Central". Tot Iordănescu îi conducea pe "militari". Alibiul lui Sorinaccio îl constituie forţa impresionantă pe care trupa din Ghencea o avea în acea perioadă.

Condusă de Hagi, echipa includea şi alte nume formidabile din istoria fotbalului românesc: Lăcătuş, Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Rotariu. Formaţia care l-a umilit pe antrenorul Cârţu în 1988 avea să joace finala Cupei Campionilor Europeni în acel sezon, 0-4 cu Milan.

28 de meciuri a disputat Cârţu, ca tehnician, împotriva Stelei. A cîştigat doar 5 jocuri şi a pierdut de 14 ori

3 dintre jucătorii cei mai importanţi ai Stelei din ultimii ani au fost crescuţi şi promovaţi de către Cârţu: Tănase şi Stancu la FC Argeş şi Rădoi la Extensiv Craiova

Victoriile antrenorului Cârţu cu Steaua
Anul: Meciul Rezultatul
1989: Steaua-U Craiova 1-2
1990: U Craiova-Steaua 2-0
1992: U Craiova-Steaua 3-2
1992: U Craiova-Steaua 5-4
2009: Pandurii-Steaua 2-0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează