FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - PETROLUL 3-0

Szukala a luat lecţii de la Chelsea » Reuşita stoperului e asemănătoare cu golul marcat de Terry împotriva Stelei

Execuția lui Szukala a semănat ca două picături de apă cu cea a lui Terry (foto 2) +1   FOTO
Execuția lui Szukala a semănat ca două picături de apă cu cea a lui Terry (foto 2)

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 12 iulie 2013 09:50

Steaua a stopat suspansul din Supercupă în momentul în care Szukala a făcut 2-0 dintr-o schemă identică celei din care Terry le-a înscris roş-albaştrilor la Londra.

Trupa lui Reghecampf n-a fost capabilă să marcheze din penalty, ratat de către Bourceanu, dar a punctat după doar două minute în urma unei faze nu foarte ofertante.

Bourceanu a executat o lovitură liberă din dreapta, aproape de tuşă, a trimis mingea spre marginea careului, unde Szukala a apărut din direcţia opusă şi a prelungit balonul cu capul perfect, imparabil pentru Pecanha, goalkeeperul despre care Contra crede că "mi-a ţinut echipa în joc cu paradele sale".

Execuţia lui Bourceanu şi comportamentul lui Szukala, diferit de cel pe care-l are în mod obişnuit un jucător foarte înalt cum este polonezul, tentat în general să aştepte mingile înalte în careu, în apropierea porţii, unde îşi poate impune avantajul taliei, s-au mai petrecut recent.

La Londra, unde Steaua a pierdut cu 1-3 şi a fost eliminată din Europa League, roş-albaştrii egalaseră şi păreau într-o postură favorabilă lor, doar că John Terry a făcut 2-1 şi i-a încurajat pe ai lui să forţeze calificarea.

Terry a punctat dintr-o fază aproape identică celei din care a înscris Szukala miercuri. Juan Mata a centrat a centrat atunci, ce-i drept, mingea din partea stîngă, dar poziţia loviturii libere şi mişcarea stoperului care marchează sînt aproape identice cu cele ale cuplului Bourceanu-Szukala.

2,8 milioane de telespectatori au urmărit Steaua-Petrolul, transmis în direct pe ProTV. Aceasta este audienţa medie a meciului la nivel naţional

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Două zile libere
După ce-au venit din cel de-al doilea cantonament din Anglia, steliştii au avut cîteva ore libere înaintea partidei din Supercupa României. Laurenţiu Reghecampf a decis, după victoria în faţa Petrolului cu 3-0, să lea dea jucătorilor campioanei două zile libere. Aceştia vor reveni sîmbătă dimineaţă la antrenamente la stadionul din Ghencea, pentru a începe pregătirile pentru turul cu Vardar Skopje, de marţea viitoare, partidă din turul 2 al preliminariilor Ligii Campionilor.

Nikolici criticat
Chiar dacă a marcat un gol în partida cu Petrolul şi a scos un penalty ratat de Bourceanu, Stefan Nikolici a fost criticat la finalul jocului de Anghel Iordănescu: "Steaua a meritat victoria, a fost mai bună. Bourceanu, Pintilii şi Szukala au fost remarcaţii mei. Nikolici trebuie să mai înveţe şi cu mingea, iar asta ar însemna încă 10 ani de muncă! Doar că la Steaua n-are timp. Aici e nevoie de cu totul şi cu totul altceva".

Un nou record pentru Reghe
Steaua a cîştigat cea de-a şasea Supercupă din istoria clubului, devenind clubul cu cele mai multe astfel de trofee din România. În plus, Reghecampf a devenit primul om din istoria fotbalului românesc care a cucerit trofeul atît ca jucător, cît şi ca antrenor. Ca jucător a cîştigat în 1998, atunci Steaua a învins Rapidul lui Mircea Lucescu, scor 4-0. Performanţa lui Reghe vine după ce în acest an a devenit primul antrenor din istoria Stelei care a cucerit campionatul din primul an şi ca jucător, şi ca antrenor.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
submarina
submarina  •  12 Iulie 2013, 09:18

Olaroiu lucra foarte bine fazele fixe, nimeni nu pune la indoiala acest lucru, insa pentru a fructifica o faza fixa mai e nevoie si de executori pe masura. Olaroiu a avut noroc sa-l aiba pe Victoras Iacob si Dorin Goian, doi jucatori formidabili in jocul aerian. Marele castig pentru Steaua lui Reghecampf este Szukala, incontestabil cel mai bun din Liga 1 la jocul de cap.

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  12 Iulie 2013, 07:52
Postat de dreamer123 pe 12 Iulie 2013, 03:04

chiar l a meditat ? :)))))))))) ce funny sunteti...cate goluri sunt asemanatoare pe lumea asta ? f multe...

Tu esti penibil din cate se pare... Cate goluri cu capul din coltul scurt ai vazut tu in care sa traverseze mingea vreo 15-20 m in diagonala ai vazut ? Este o diferenta intre al lui Szukala si al lui Terry pe care ziaristii nu prea o observa. Szucala a marcat pe coltul lung..ceea ce necesita o forta mai mare. Terry ne-a dat-o la coltul scurt.

plischi
plischi  •  12 Iulie 2013, 06:20

schema este clasica, poate ca golul lui terry a fost cel mai raspandit datorita numelui.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close