FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ 2-2 (4-5 D.PEN.)

Traian Marc a dezvăluit pentru GSP ce l-a mânat în luptă în finala vieţii: "Mersi, Mircea Rednic, că m-ai înlăturat!"

Traian i-a dedicat trofeul de MVP al finalei soției sale, Oana:
Traian i-a dedicat trofeul de MVP al finalei soției sale, Oana: "Ea este mereu alături de mine, mă stimulează să fiu mereu mai bun"

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2016 00:00

Traian Marc, 33 de ani, a atins apogeul carierei sale marţi noaptea. A parat penalty-ul decisiv, blocând accesul la glorie unui prieten, Dorin Rotariu, goal-keeper-ul suflând trofeul tocmai echipei care s-a dispensat lesne de el vara trecută.

De fapt, cum a precizat chiar Traian, a fost răspunsul pe care portarul i l-a oferit lui Mircea Rednic. Un dialog sincer cu Marc, undeva în jurul orei 3:30 dimineaţa, după finală: "Nu pot să dorm, mi se derulează tot meciul în cap, stau la o masă şi revăd partida".

Cinci gânduri ale lui Marc post-finală

1. "Cred că Dumnezeu şi-a întors faţa către mine. Venirea la CFR Cluj a fost de bun augur, aşa că pot spune: "Merci, Mircea Rednic, pentru decizia de vara trecută!". În Ardeal am găsit oameni serioşi, cu care vom face performanţă în viitorul sezon"

2. "Trăiesc cel mai frumos moment al carierei mele, culmea!, împotriva echipei pe care am simpatizat-o şi la care am jucat cu sufletul, dar de la care am fost îndepărtat pe nedrept. Este o palmă împotriva unei singure persoane, Mircea Rednic!"

3. "Cum spune un prieten drag, "Nimic nu este întâmplător în viaţă!". Ştiu toţi cei implicaţi la ce mă refer. Mă bucur că am obţinut primul trofeu, chiar şi la 33 de ani, mulţumesc coechipierilor şi tuturor ce sunt alături de CFR Cluj, care poate face lucruri remarcabile în viitorul apropiat"

4. "Înainte de penalty-uri mă gândeam la ce colţuri au jucătorii pe care-i ştiam din perioada Dinamo. Cu Lăzărică, Alexe, Roti stăteam după antrenament la Săftica să facem jocuri. A fost o chestie de moment la Roti, am simţit că dă acolo, nici nu s-a uitat la mine, am ştiut că o voi apăra. Plus din poziţia corpului, am ştiut încotro va da. Oricum, e un fotbalist de mare viitor, sunt sigur că-şi va valorifica talentul".

5. "Pe mine, m-a motivat că am avut galeria lui Dinamo în spate. Serios, astfel de suporteri dau aripi şi dau sens vieţii de fotbalist, chiar dacă îmbracă tricoul alb-roşu sau al adversarilor. Dar şi fanii noştri au fost senzaţionali, le mulţumim din suflet pentru sacrificiile
făcute".

Traian i-a dedicat trofeul de MVP al finalei soției sale, Oana: "Ea este mereu alături de mine, mă stimulează să fiu mereu mai bun".

"Am sperat într-o revenire şi la 0-2 fiindcă ştim ce putem juca noi. CFR a arătat curaj ofensiv, peste ceea ce a arătat Dinamo. Noi chiar simţeam că avem putere să câştigăm şi-n ultimele minute din timpul regulamentar"
Traian Marc, portar CFR Cluj

"I-am văzut pe dinamovişti cu frică după ce le-am dat primul gol. Nu a fost vorba de cădere fizică a adversarului, a fost o chestie mentală, probabil, nu cauzată de drama lui Ekeng"
Traian Marc, portar CFR Cluj

"Mă bucur enorm pentru Alexe că a promovat cu Karabukspor în prima ligă turcă. Un fotbalist şi un om extraordinar, de la care am avut ce învăţa"
Traian Marc, portar CFR Cluj

Mesaje către Lazăr

Traian Marc a rămas apropiat de mulţi dintre foştii săi coechipieri din Ştefan cel Mare. După meci, a ţinut să-l motiveze nu doar pe Rotariu, căruia i-a parat lovitura decisivă de la 11 metri, ci şi pe Vali Lazăr, unul dintre amicii braşoveanului. "Chiar mă bucur că mi-ai dat gol! Ai fost bun. Capul sus!", i-a transmis Marc dinamovistului.

Antipatie veche Tiago Lopes - Rednic

În finala Cupei, Tiago Lopes a venit la margine şi i-a pus mâna în gât antrenorului dinamovist, care, în drum spre podiumul pentru medalii, l-a pălmuit, zeflemitor, pe jucătorul CFR-ului, de era să iasă un nou conflict. Între cei doi există un precedent. În toamnă, când clujenii au învins 2-0 în "Ştefan cel Mare", lusitanul s-a bucurat de victorie în faţa lui Rednic, existând şi atunci un moment tensionat. "Tiago a fost informat de către colegii mai vechi ce l-au prins pe Rednic la CFR că antrenorul are ceva împotriva portughezilor, astfel că au existat injurii între cei doi de atunci", au povestit cei ce-au asistat la ambele episoade.

Îi ia faţa lui Cerniauskas?

Prestaţia lui Marc din finală i-ar putea aduce şi un transfer cu un contract consistent în Cipru, la AEL Limassol. Emisarii clubului veniseră la meci pentru a-i spiona pe Camora şi pe Cerniauskas în vederea transferurilor. Doar că, mai nou, gruparea din Ţara Afroditei l-ar vrea pe Marc în detrimentul dinamovistului. Tratativele vor avea loc zilele acestea, trebuie să fie şi CFR de acord.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Mai 2016, 16:15
Postat de haideusicfr pe 19 Mai 2016, 14:38

Nu te teme,Paskany a mai fost audiat si nu s-a gasit nimic.Asta e o razbunare *marca* Dinamo.

nu e adevarat, Steaua e de vina, dinamo sunt prietenii clubului vostru......ai uitat? De vina MM, GG, Reghe, etc....astia sunt rai, ceilalti sunt baieti buni..

haideusicfr
haideusicfr  •  19 Mai 2016, 14:38

Nu te teme,Paskany a mai fost audiat si nu s-a gasit nimic.Asta e o razbunare *marca* Dinamo.

travka
travka  •  19 Mai 2016, 12:53

Haha ieri zicea n Ardeal am găsit oameni serioşi, cu care vom face performanţă în viitorul sezon" azi sunt aproape arestați haha

Vezi toate comentariile (7)
Comentează