FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ - CFR CLUJ 0-0, 4-2 LA PENALTY-URI

Tusea bate junghiul » N-a mai marcat de anul trecut, dar U Cluj va juca cu trofeul pe masă finala Cupei României

Veselovsky a dus-o pe U Cluj în finala Cupei, care se va disputa pe 31 mai +2   FOTO
Veselovsky a dus-o pe U Cluj în finala Cupei, care se va disputa pe 31 mai

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2015 00:00 / Actualizat joi, 02 aprilie 2015 00:49

U Cluj a reuşit să se califice în finala Cupei României, la loviturile de departajare, după un meci modest, fără ocazii mari de gol. Veselovsky a fost erou, parînd două penaltyuri.

Nici U Cluj şi nici CFR nu are dreptul de a participa în cupele europene în sezonul viitor. Altădată un "must" pentru CFR şi un vis frumos pentru U, acum e ultima grijă a celor două.

Mult mai importantă e salvarea de la retrogradare, căci în acest moment ambele formaţii sînt sub linie. Cu toate acestea, o calificare în finala Cupei României însemna salvarea unui sezon dezastruos pentru oricare din cele două formaţii.

După 0-0 în tur, nici pe Cluj Arena cele două echipe nu s-au deschis. Gazdele au încercat mai mult, însă fără prea multă imaginaţie. CFR-ul a mizat pe cartea contraatacului, dar e greu să dai lovitura cînd adversarul rămîne tot timpul pe poziţii, cu fundaşii laterali pe linie cu stoperii.

Astfel, prima repriză n-a adus nici o ocazie clară, doar cîteva şuturi de la distanţă, nici unul periculos. Ceppelini şi Gravenberch, de o parte, şi Dore şi Tade, de cealaltă, n-au reuşit să pună în pericol buturile adverse.

După pauză, CFR-ul a prins mai mult curaj şi a trecut la conducerea jocului, însă la fel ca U Cluj în prima parte, fără a risca nimic în defensivă. Prima şansă mai clară de gol le-a aparţinut oaspeţilor, dar Păun a şutat cu sete, dar peste poartă dintr-o poziţie bună (65). Ar fi fost primul jucător dintre cei 22 de pe gazon care ar fi marcat în 2015!

Tot Păun şi-a încercat norocul şi de la distanţă, dar Veselovsky a fost la post (76). Trică a forţat atacul şi l-a aruncat în teren pe Chanturia, autorul unicului gol al CFR-ului în acest an, în meciul cu Viitorul, însă U Cluj a fost cea care putea da lovitura, dar Gravenberch a trimis în plasa laterală (80).

Şi-au venit prelungirile şi o dată cu ele acelaşi joc încîlcit, fără creativitate şi fără ritm. Prima repriză de "extra time" n-a adus nimic. Cea de-a doua, o ocazie bună a lui Mengolo, al cărui şut s-a dus puţin pe lîngă poartă (108). În rest, nimic!

Totul s-a decis la loteria loviturilor de pedeapsă, dar niciodată penalty-urile n-au părut o idee mai bună de departajare decît asaeră. Cele două formaţii au părut că pot juca pînă la Paşte şi plasa tot nu s-ar fi zguduit.

50 de ani au trecut de cînd U Cluj a jucat ultima oară finala Cupei României. S-a întîmplat în 1965, cînd a cîştigat-o în faţa Ştiinţei Piteşti, 2-1

"Sper ca această calificare să ne ridice moralul şi să începem să facem puncte în Liga 1. Fotbalul e despre bani, aşa e, însă pe teren nu te gîndeşti la partea financiară. E frustrant să te califici în finală şi să nu poţi evolua în Europa" (Rober Veselovsky, portar U Cluj)

"Norocul a făcut diferenţa. U Cluj l-a avut, noi, nu. La penaltyuri e o loterie. Noi am dat totul pe teren pentru a ne califica. Sîntem trişti că n-am reuşit" (Mario Camora, fundaş CFR Cluj)

"Indiferent ce se întîmplă acum cu noi, CFR-ul rămîne o echipă puternică şi va renaşte cît de curînd. În tur am fost pe locul 2, apoi din cauza unor probleme ce nu ţin de noi, jucătorii, am ajuns în situaţia asta" (Davide Petrucci, mijlocaş CFR)

"Regret că nu ne-am calificat, voiam să i-o dedic soţiei mele, care azi a împlinit 37 de ani. Am controlat jocul, dar n-am reuşit să marcăm. Băieţii au plîns în vestiar, n-am ce să le reproşez" (Eugen Trică, antrenor CFR)

657294-u-cluj-cfr-0-0-4-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Start amînat
Meciul de aseară a început cu o întîrziere de 10 minute. Fanii lui U Cluj au onorat derby-ul şi au creat o atmosferă incendiară înainte ca arbitrul Marius Avram să fluiere startul partidei. "Centralul" a fost nevoit să amîne startul pentru că vizibilitatea era redusă din cauza fumigenelor aprinse de "şepcile roşii". De asemenea, s-a ţinut şi un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Rainea, fostul mare arbitru român care a decedat ieri dimineaţă.

Deac n-a putut
Eugen Trică a fost nevoit să facă o modificare de ultimă oară în primul unsprezece. Ciprian Deac a fost trecut pe foaia de joc ca titular, însă la încălzire a simţit dureri la genunchi şi nu a mai putut evolua. Mijlocaşul dreapta s-a accidentat în partida cu Petrolul, din Liga 1. Atunci a părăsit gazonul în lacrimi crezînd că e vorba de o afecţiune a ligamentelor, aşa cum a mai păţit în două rînduri, dar RMN-ul a arătat că a fost doar o contuzie.

"Îmi pare rău că nu l-am demis mai repede"
Preşedintele Vlad Munteanu a declarat că regretă faptul că George Ogăraru nu a părăsit-o pe U mai repede. "Îmi pare rău că nu l-am demis pe Ogăraru după partida cu Oţelul. Şi rezultatul de la Piatra Neamţ ne-a păcălit. Ogăraru e un antrenor care poate creşte, dar nu era ancorat în realitatea fotbalului românesc", a declarat oficialul pentru stiridesport.ro. Ogăraru a răspuns: "Sînt surprins de acest atac. Va fi vreme şi pentru dreptul la replică, cu siguranţă. Momentan este important meciul contra CFR-ului. Haide U!", a declarat tehnicianul pentru sursa citată.

Au scăpat de Săpunaru
U va juca sîmbătă un meci crucial cu Rapid în campionat. Giuleştenii vor veni la Cluj fără căpitanul Cristian Săpunaru, care a suferit o ruptură musculară în duelul cu Astra, scor 0-2. El va reveni pe teren de-abia la partida cu Dinamo, programată pe 11 aprilie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează