FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - FCM TG. MUREŞ 3-1

Un show păcătos » Costea a marcat o dublă la primul meci după ce s-a despărţit de Cruduţa

Costea se află la primele sale reușite din acest sezon. El mai jucase cinci meciuri în toate competițiile fără să înscrie
Costea se află la primele sale reușite din acest sezon. El mai jucase cinci meciuri în toate competițiile fără să înscrie

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 28 septembrie 2012 00:12

Cu Mihai Costea în seară de graţie, experimentala Steaua a trecut de FCM Tîrgu-Mureş, chiar dacă nu atît de uşor pe cît o arată scorul.

Cluburile Armatei au rămas o amintire, duelurile, uneori, frăţeşti, la fel, acum era un singur loc pentru următoarea fază. Steaua a început furtunos, ca în finalul derby-ului cu Rapid, iar Mihai Costea (12) a înscris spectaculos de la 11 metri, o "scăriţă" ce i-ar fi şters lacrimile de tristeţe Cruduţei. Prepeliţă a scos penalty-ul. Şi atît.

Roş-albaştrii au intrat într-un joc de uzură, de automulţumire, Gardoş, cu capul în nori, şi-a lăsat echipa-n inferioritate, iar mureşenii au arătat că n-au venit să facă turul muzeului din Ghencea. Apărarea incoerentă a Stelei, cu apărători îmbrăţişaţi şi cu Stanca pe post de Tătăruşanu în serile lui negre, a încasat gol din fază fixă, marea durere a lui Reghe.

Oamenii lui Capatos
Reuşita lui Dîlbea i-a trezit pe roş-albaştri. Machado, supraponderal şi greoi, a lăsat loc nervosului Nikolici. Scăpat de eliminare, muntenegreanul a înscris la prima ocazie, din pasa lui "Nilă" Costea. Olteanul l-a determinat pe Gigi Becali, sedus de dansul din teren al vîrfului său, să se bucure ca fotbaliştii, la golul din minutul 50, patronul făcînd, din degete, celebrul semn cu inima. E bine pentru Steaua, e rău pentru Daniela! Iar Mădălina Pamfile probabil că a zîmbit amar cînd a văzut că "fostul" ei Gabi Matei mai ştie ceva fotbal.

După cele două goluri ce-au făcut diferenţa şi cu Szukala, care s-a rupt în minutul 76, elevii lui Reghe, cu doi oameni în minus faţă de adversar, au preferat să joace la trecerea vremii. Şi cu gîndul la bătăliile ce vor urma de duminică încolo. Proxima destinaţie: Ploieşti, Petrolul.

"Am jucat cu o echipă diferită total faţă de cea cu Rapid şi am dominat tot jocul. Şi cu formaţia din partida cu FCM şi tot luăm titlul! Lui Costea îi merge bine că i-a dat papucii Danielei Crudu" (Gigi Becali, patron Steaua)

"De acum înainte o să jucăm şi cu Chipciu, şi cu Tănase, şi cu Adi Popa. Nu că aşa vreau eu, aşa mi-a spus Reghecampf" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Le mulţumesc colegilor că au reuşit să compenseze eliminarea mea şi să se califice. Avem puterea să luptăm pe toate fronturile. Am început greu sezonul, singurul lucru care-mi lipseşte e să am continuitate. Îmi aştept iar şansa" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Se putea obţine mai mult, avînd în vedere că Steaua era cu doi oameni în minus, dar ai mei păreau ei mai puţini pe teren. Am ieşit alţi oameni după pauză, nu pricep! Nu le-am spus eu jucătorilor mei să joace dur, îmi cer scuze" (Daniel Isăilă, antrenor Tîrgu-Mureş)

"Paul este lovit foarte rău, la fel şi Szukala, au jucat dur. Avem un lot numeros şi valoros, ne vom lupta pe trei fronturi. Vrem Cupa, la fel de mult cum vrem titlul şi primăvara europeană" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)

"E o victorie foarte importantă, dar avem un gust amar. Szukala pare să fi suferit o accidentare destul de gravă. Sînt trist pentru că am pierdut un jucător foarte important" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Steaua - FCM Tîrgu-Mureş 3-1
Au marcat: M. Costea (12-pen, 50), Nikolici (48) / Dîlbea (40)

Steaua: Stanca - G. Matei (Szukala 64), Martinovici, Dumitraş, Pîrvulescu - Gardoş, L. Filip - Prepeliţă, T. Bălan (Ad. Popa 69), M. Costea - Machado (Nikolici 46). Antrenor Laurenţiu Reghecampf

FCM Tîrgu-Mureş: Abraham - Vagner (Bunea 69), Pascariu, E. Nicu, Szilagy - Precup (Hanca 53), Pădureţu, Dîlbea, Şaim - Cr. Cristea, Huiban (Apostu 59). Antrenor Daniel Isăilă
Cartonaş roşu: Gardoş (31)

VEZI AICI TOATE REZULTATELE DIN CUPA ROMÂNIEI

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Paszkany se ocupă cu "făină"!"
La finalul partidei de aseară, Gigi Becali l-a atacat dur pe patronul CFR-ului, Arpad Paszkany. "A zis că am dungă roşie în buletin? Păi, el se ocupă cu "făină" din Columbia. Are o firmă de import-export de "făină" columbiană. Are acolo o moară şi o macină!", a spus Becali la DigiSport.

S-a rupt Szukala
Stoperul Lukasz Szukala s-a accidentat aseară, după un duel cu Bogdan Apostu, care a căzut pe piciorul său. Fundaşul polonez a rămas întins pe gazon, zvîrcolindu-se de durere şi nu a mai putut continua partida. Steliştii au terminat meciul în 9, pentru că Laurenţiu Reghecampf efectuase deja toate cele trei schimbări. Accidentarea lui Szukala a părut una destul de gravă, iar şansele ca el să evolueze la Ploieşti etapa viitoare sînt extrem de mici. Situaţia sa va fi clară abia după efectuarea unui RMN.

Inbox:
- Golurile reuşite de Mihai Costea aseară sînt primele ale atacantului stelist din luna aprilie. Atunci, "Nilă" a marcat în victoria roş-albaştrilor, cu 2-1, de la Galaţi. Ultima sa "dublă" a fost acum trei ani, tot în Cupă, în succesul Craiovei cu Poli Iaşi, 3-0.
- În minutul 46, Stefan Nikolici a fost iertat de eliminare, după o intrare dură asupra lui Pascariu. El a văzut doar "galben" din partea arbitrului Lucian Rusandru. Muntenegreanul avea doar cîteva secunde pe teren, el fiind introdus la pauză.
- Tragerea la sorţi pentru "optimile" Cupei României va avea loc miercuri, 3 octombrie, la sediul FRF
- Tehnicianul Petrolului, Mircea Rednic, a fost aseară în Ghencea pentru a-i spiona pe stelişti, echipa cu care se va duela duminică, la Ploieşti

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (48)
on1e
on1e  •  28 Septembrie 2012, 19:58
Postat de corectu pe 28 Septembrie 2012, 18:16

Rectificare.Pentru ursul belciug:esti un retadat.

Nu mai baga în seama pe copiii frustrați de securiști ! ei sunt în faliment și se uita în curtea Stelei !

corectu
corectu  •  28 Septembrie 2012, 18:16

Rectificare.Pentru ursul belciug:esti un retadat.

plesan
plesan  •  28 Septembrie 2012, 17:14

In stire se precizeaza ca Nila a marcat golul victoriei cu Galati 2-1..FALS :P ..FLORIN COSTEA a marcat golul victoriei ;)

Vezi toate comentariile (48)
Comentează