FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CS HUNEDOARA - FCSB

Agitație în oraș! Unde se va juca CS Hunedoara - FCSB, unul dintre meciurile-vedetă din „16-imile” Cupei

Așa arată acum vechea arenă a Corvinului / Sursă foto: Primăria Hunedoar
Așa arată acum vechea arenă a Corvinului / Sursă foto: Primăria Hunedoar

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 17:00 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 17:30

FCSB o va înfrunta în „șaisprezecimile” Cupei României pe CS Hunedoara, echipa care încearcă să preia brand-ul legendarei Corvinul. Meciul ar trebui să fie un eveniment la Hunedoara, iar autoritățile au intrat deja în alertă.

Astfel, hunedorenii vor face toate demersurile pentru a închiria o nocturnă mobilă, dorința oamenilor din club fiind ca meciul să se joace cu orice preț la Hunedoara. Regulamentul FRF susține că, în cazul în care o echipă nu deține instalație de nocturnă, poate disputa partida în cea mai apropiată localitate care deține o astfel de instalație.

Practica e la modă în rândul formațiilor care nu dețin nocturnă. În ultimii ani, FCM Baia Mare sau Foresta Suceava au închiriat nocturne mobile pentru a putea juca în Cupă în fața propriilor suporteri.

Agitație în oraș! Unde se va juca CS Hunedoara - FCSB, unul dintre meciurile-vedetă din „16-imile” Cupei

Stadionul din Hunedoara e în degradare!

Până la finalizarea discuțiilor pentru un nou stadion în Hunedoara, arena „Michael Klein” își trăiește ultimii ani într-o stare avansată de degradare. Locul unde s-au născut legende ale fotbalului românesc e departe de anii de glorie, când Corvinul reprezenta o forță a primei ligi. Vezi aici un reportaj realizat de Gazeta Sporturilor la „bătrânul” stadion din Hunedoara

VIDEO Stadionul din Hunedoara a ajuns în paragină! Proiect pentru o arenă nouă + fanii strâng bani pentru brandul legendar

Corvinul Hunedoara vrea brandul înapoi!

Săptămâna trecută, în cadrul evenimentului în care au sărbătorit centenarul clubului, hunedorenii au organizat o campanie de strângere de fonduri pentru a recupera brandul Corvinul, deținut acum de o persoană fizică. Aceștia aveau nevoie să obțină 47.000 de euro, bani ce au fost strânși din vânzarea de tricouri și donații. Brandul ar urma să revină echipei actuale, ce se luptă pentru promovarea în Liga 2.

Hunedoara, unul dintre orașele care au dat fotbalului românesc nume de legendă, a fost în plină sărbătoare în sfârșitul săptămânii trecute. Autoritățile locale au pus la cale un eveniment de mare anvergură cu ocazia Centenarului Corvinului Hunedoara.

Nume dintre cele mai sonore au fost la Hunedoara pentru un meci spectaculos: de la Mircea Lucescu la Cosmin Olăroiu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Dănuț Lupu și Ioan Andone sau Mircea Rednic. Multe dintre vedetele pe care le-a dat Hunedoara fotbalului s-au întors acasă pentru o seară specială în care Corvinul, echipa fanion a orașului, a înfruntat o selecționată a „Generației de Aur”.

Tot atunci, Mircea Rednic, Dorin Mateuț, Ioan Petcu și Florea Văetuș au primit fiecare titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Hunedoara”, toți cei 4 fiind foști jucători importanți ai Corvinului.

16-imile Cupei României:

  • CS Universitatea Craiova - CFR Cluj
  • Minaur Baia Mare (L3) – Poli Iași (L2)
  • CSM Slatina (L3) - Dunărea Călărași (L2)
  • Csikszereda (L2) - Chindia
  • Ripensia (L2) - Dinamo
  • Petrolul (L2) - FCU Craiova 1948
  • CS Hunedoara (L3) - FCSB
  • FC Argeș - Botoșani
  • ACSO Filiași (L3) - UTA
  • Unirea Slobozia (L2) - Poli Timișoara (L2)
  • Concordia Chiajna (L2) - Gaz Metan
  • FC Buzău (L2) - Academica Clinceni
  • Farul - Sepsi
  • Șomuz Fălticeni (L3) - FC Voluntari
  • CS Mioveni - Rapid
  • ACS CAO (L3) - Hermannstadt (L2)

Citește și alte știri de actualitate:

Duel-șoc în „șaisprezecimile” Cupei României: Craiova vs. CFR! + adversari facili pentru Dinamo și FCSB

Dan Petrescu, revoltat după ce a aflat că va întâlni Craiova în Cupă: „Am citit criteriile, dar nu înțeleg! Nu are logică” + reacția lui Reghecampf

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează