FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEMIFINALELE CUPEI: GAZ METAN - AFC HERMANNSTADT 2-3 (0-1 ÎN TUR)

VIDEO AFC Hermannstadt e adversara Craiovei din finala Cupei României, după o victorie superbă la Mediaș! » Clubul din "B" a reușit o performanță unică în ultimele 36 de sezoane

FOTO: TurnulSfatului.ro
FOTO: TurnulSfatului.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 10 mai 2018 22:06

AFC Hermannstadt a trecut de Gaz Metan Mediaș, 3-2 (1-0 în tur), în semifinalele Cupei României, și o va întâlni pe U Craiova în ultimul act.

  • Finala Cupei României, U Craiova - AFC Hermannstadt, se va disputa pe 27 mai, pe Arena Națională.

Cine câștigă Cupa României ediția 2017-2018?

Craiova
Hermannstadt

Manșa retur s-a decis într-o primă repriză spectaculoasă, cu 4 goluri. Sergiu Popovici a trimis mingea în poartă pentru gazde după doar 6 minute, iar prim divizionara părea să reușească o răsturnare spectaculoasă.

Ștefan Blănaru și Petrișor Petrescu, cu un gol superb din marginea careului de 16 metri, au tăiat elanul medieșenilor. Cristi Sîrghi a deviat apoi o centrare în propria poartă în minutul 31 și a limpezit apele.

Repriza secundă a fost controlată steril de Gaz Metan. Cea mai mare șansă a venit cu 20 de minute înaintea finalului, când Olaru a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală.David Caiado a redus din diferență în minutul 78, un gol tardiv și inutil, care a stabilit scorul final, 3-2 în favoarea sibienilor.

 Vezi VIDEO cu cele mai importante faze din Gaz Metan - Hermannstadt! 

Performanță istorică 

AFC Hermannstadt intră într-o galerie selectă, egalând o performanță nemaiîntâlnită din sezonul 1981/1982, ultima finală în care a fost implicată o echipă dintr-un eșalon inferior. Atunci, divizionara secundă FC Baia Mare pierdea finala Cupei României disputată împotriva lui Dinamo. Vezi AICI toate finalele în care au fost implicate formații din eșaloanele inferioare. 

Gaz Metan - Hermannstadt 2-3
Au marcat: Popovici '6, Caiado '78 / Blănaru '11, P. Petrescu '28, Sîrghi (autogol) '31

echipele de start

Gaz Metan: Pleşca - Creţu, Fytanidis, Constantin, Buşu - L. Cristea, Popovici, Olaru, Chamed, Ely Fernandes - Rondon.
Antrenor: Cristi Pustai

Hermannstadt: Căbuz - Coman, Stoica, Crişan, Tătar - Boboc, Dîlbea - Hergheligiu, Rusu, Petrescu - Blănaru.
Antrenor: Alexandru Pelic

Gaz Metan Mediaș are un final plin de sezon. Medieșenii pot intra în istorie, retrogradând în liga secundă și calificându-se în cupele europene. Formația lui Cristi Pustai ocupă locul de baraj în acest moment în play-out.

AFC Hermannstadt a depășit de mult așteptările fanilor. Sibienii sunt ca și promovați în Liga 1, având nevoie de un singur punct în ultimele 5 etape, și la un singur meci de o calificare în finala Cupei României. 

U Craiova este prima finalistă a Cupei României. Oltenii s-au calificat cu scorul general de 6-3 în fața celor de la FC Botoșani. Vezi detalii AICI!

 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
thebluestlion
thebluestlion  •  10 Mai 2018, 21:54

Bravo sibieni, o surpriză plăcută și niște jucători ce își depășesc propria valoare jucând cu entuziasm meci de meci! Frumos!

1445711122202150
Genu Ses  •  11 Mai 2018, 13:35

F.C.Scornicesti, varianta 2018!

mandpv964
mandpv964  •  11 Mai 2018, 07:49
Postat de sala_dalles pe 11 Mai 2018, 02:46

Cel mai frumos oras din Ro este Kronstadt .

Kronstadt, Hermannstadt, ba *** in burgurile astea romanii n - aveau voie sa locuiasca, si ptr a intra sa vanda cinci kile de branza aveau nevoie de bilet de voie!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează