FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DACIA BRĂILA - DINAMO 2-3

VIDEO Bizonu', un Lewa al "cîinilor" » Dinamo a fost salvată de tripla lui Gnohere, 3-2 cu Brăila

Gnohere a jucat excelent, deși vine după o accidentare care l-a scos din calcule etapa trecută de campionat, la Botoșani // Foto: 
Raed Krishan (Brăila)
Gnohere a jucat excelent, deși vine după o accidentare care l-a scos din calcule etapa trecută de campionat, la Botoșani // Foto: Raed Krishan (Brăila)

Articol de - Publicat vineri, 25 septembrie 2015 00:00

Brăila a încercat marea calificare, a avut prima oră sub control, dar Dinamo a savurat o victorie cu emoţii în ziua cînd a ieşit din insolvenţă.

Pe singurul stadion cu semafor din ţară, Dacia Unirea s-a luat la trîntă cu "cîinii" şi era să-i doboare, chiar în ziua în care, oficial, aceştia au ieşit din insolvenţă. Aproximativ 9.000 de suflete au umplut arena decupată din vremurile comuniste, iar localnicii au demonstrat că sînt mai stelişti decît roş-albaştrii din Ghencea şi din Militari.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Au fost atinşi de orice scandare anti-Steaua a celor 300 de fani ai roș-albilor, dar au ştiut şi să-şi împingă favoriţii de la spate atunci cînd au atacat buturile lui Iustin Popescu.

Ora Brăilei

"S-ar putea să ne desfiinţăm după acest meci, nu mai avem bani", a sunat mesajul sumbru al brăilenilor înainte de confruntare. "Dar dacă o fi să batem, le-am pregătit băieţilor o primă de Champions League, cîte o bere de la mine!", a promis Sorin Frunză, căpitanul albaştrilor. Îl mai ţineţi minte? Fost campion cu Urziceni, în 2009, tocmai în detrimentul dinamoviștilor, pe care-i ironiza din uşa autocarului, şi pe ei, şi pe "Borcică".

Gazdele au jucat de parcă era ultimul meci din viaţa lor. Cu picioarele, cu capul, cu inima. Cu atitudine şi cu determinare, de parcă ei ieşiseră dimineaţa din insolvenţă. Bucureștenii au crezut că joacă echipamentul în locul lor.

Brăilenii au avut prima repriză la discreţie. După mai multe tentative eşuate, Necoară (40) a devenit erou local bătînd sigur un penalty pentru 1-0 la pauză.

Salvaţi de la ruşine

Scăpaţi de un glonţ ce putea fi letal, Ivan (48) a trimis în bară!, oaspeții s-au dezmeticit. Fai (61) a crezut că e la circ, tratînd nonşalant o fază, Patrick Petre (62) a vrut să fie altruist, însă s-a împleticit, doar că Paul Anton a fost atent şi a continuat pînă cînd l-a lăsat pe Gnohere cu poarta goală: 1-1!

Arătîndu-şi, mîndru, nevoie mare, pacheţelele de muşchi, în locul kilogramelor în plus de acum două luni, Gnohere a mai dat două. A savurat fiecare reuşită ca un vîrf pursînge, devenind noul idol al galeriei, care i-a dedicat un cîntec.

Bravii jucători ai lui Pînzaru au căzut eroic, iar spectatorii au sperat într-o revenire istorică, mai ales după reuşita cu latul a lui Muscă (86). Brăila a murit în picioare, Dinamo s-a salvat de la o mare ruşine. După meci, mulţi localnici au uitat de simpatiile afişate pe durata partidei şi-au stat să facă poze cu învingătorii.

Ghomsi, certat

Arbitrul Cojocaru a fost ferm în decizie în minutul 39: a arătat punctul cu var după ce Ghomsi i-a pus mîna în gît lui Costel Roşu. Camerunezul a ripostat, cu gesturi largi, susţinînd că nu şi-a lovit adversarul chiar la marginea careului, dar în interior, însă "centralul" i-a acordat şi cartonaş galben. Nici coechipierii nu l-au menajat pe Ghomsi, iar Mevlja chiar l-a certat pe colegul ce-a provocat penalty-ul.

S-a întors Van Haaren

Rezervă timp de o repriză, Ricky Van Haaren a intrat în partea secundă în locul lui Tîrcoveanu. Olandezul fusese declarat indezirabil în Ştefan cel Mare în urmă cu o lună, s-a încercat realizarea unui acord cu el pentru a se rezilia contractul, însă batavul n-a dorit. A fost trimis şi la echipa secundă, iar ieri a jucat din nou pentru "cîini".

"Cea mai mare bucurie e că au venit atîția oameni la meci. Am crezut că putem merge mai departe, mai ales după cum am jucat în prima repriză. Dinamo ne-a taxat însă, s-a văzut că e echipa mai experimentată"
Sorin Frunză, căpitan Dacia Unirea

"Știam că va fi un meci greu, formațiile mici se mobilizează mereu cînd joacă împotriva cluburilor de tradiție. Terenul a fost greu, a fost un meci fizic, de luptă"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

"Nici eu nu am înțeles ce am jucat în prima repriză! Am suferit pentru că i-am lăsat să construiască. Mutările făcute în partea secundă au fost benefice, Mircea Rednic le-a decis"
Iulian Mihaiescu, secund Dinamo

4 victorii,3 remize şi 2 înfrîngeri are Dinamo în palmaresul direct cu Dacia Unirea Brăila

16 luniau trecut de la momentul în care clubul a intrat în insolvenţă, pînă ieri, cînd, oficial, Tribunalul Bucureşti a dat verdict favorabil ieşirii din insolvenţă

 Dacia Unirea Brăila - Dinamo    2-3 (1-0)

Au marcat: Necoară (40), Muscă (86) / Gnohere (62, 73, 75)

Dacia: Cr. Mitrea - Iosofache (G. Niţă 70), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Petean (Muscă 76), Necoară (Olenic 66) - Onofraş, S. Frunză, C. Roşu - Puşcaşu. Antrenor: Alin Pînzaru

Dinamo: I. Popescu - Fai, Puljici, Nedelcearu (P. Anton 60), Ghomsi - Mevlja - P. Petre, Tîrcoveanu (Van Haaren 46), Vojnovici, Moldoveanu - Gnohere (Manole 78). Antrenor: Mircea Rednic

Inbox

  • Ghomsi a protestat la faza în care arbitrul Cojocaru a dictat 11 metri, în urma faultului asupra lui Costel Roșu, primind cartonaș galben. Colegul Mevlja l-a certat și el pe camerunez pentru neatenție.
  • Rednic a urmărit meciul din tribună, pe bancă fiind şef secundul său, Iulian Mihăiescu. "Puriul" a ispăşit ieri ultima partidă de suspendare.
  • Collins Fai, 21 de ani, a ajuns la prima selecţionată a Camerunului! Fundaşul dreapta luat de Dinamo în urma unor trialuri în vara 2013 a fost convocat de către selecţionerul Volker Finke pentru meciurile "leilor neîmblînziţi" cu Nigeria şi cu Congo.
  • Vojnovici a revenit pe gazon și a primit înapoi şi banderola.
  • A fost primul meci ca titular al fundaşului Ante Puljici, după trei partide în care a intrat doar pe parcurs.
  • Gnohere a mai înscris şi în minutul 47, dar golul a fost anulat la semnalizarea asistentului Joszef.
  • Robert Moldoveanu a avut un tricou cu dedicaţie pentru tatăl său, Vali, care ieri a împlinit 39 de ani.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
vasy86le
vasy86le  •  26 Septembrie 2015, 11:15

√ Ghohere = Chipciu+Tade+Tudorie. Dinamovistul, adus gratis, e mult mai eficient decît cei 3 steliști care au costat-o pe Steaua 2 milioane de euro! hahahahahahaha

vasy86le
vasy86le  •  25 Septembrie 2015, 15:14

Bizonul ar mai fi marcat 2 3 goluri daca l-ar mai fi lasat rednic. Imi place cum se pozitioneaza, e atacant, in atac il vezi mereu, nu ca altii care sunt atacanti, dar cand e un contraatac ei sunt in spatele fundasilor :)

gabineg
gabineg  •  25 Septembrie 2015, 12:37

Nenea Frunza, ai avut momentul tau de glorie dupa ce acel arbitru spaniol de trista amintire prieten cu Gica Popescu (prieten cu Dan Petrescu) n-a acordat penalty la hent clar in careu la Urziceni-Dinamo in 2009. Patronul de la Urziceni a luat banii de la CL si s-a facut nevazut cu ei, imitat de Paszkany de la CFR, Adamescu de la Otelul si, nu in ultimul rand, de *** national de la FCSB.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează