FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GAZ METAN - DINAMO 2-1 (0-1 ÎN TUR)

VIDEO Dorel Stoica a alungat problemele » "Invenţia" lui Bonetti a calificat-o pe Dinamo în finala Cupei României

Niculae s-a luptat ca un gladiator cu puternicii fundaşi ai Gazului, însă a şi ratat destul de mult
Niculae s-a luptat ca un gladiator cu puternicii fundaşi ai Gazului, însă a şi ratat destul de mult

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 aprilie 2012 17:44

Dinamo a apăsat F5 pentru refresh în toiul sezonului pe banca tehnică, însă Dario Bonetti nu a găsit încă algoritmul fericirii. Aceeaşi apărare care l-a trădat pe Ciobotariu şi l-a trimis în concediu de relaxare în Belgia i-a stricat şi debutul italianului. O şarjă ofensivă a lui Bawab l-a pus în dificultate pe Dragoş Grigore, care l-a incomodat pe medieşean în careu, iar Radu Petrescu, acoperit de regulament, a întins mîna către punctul de la 11 metri. Iordanianul a căutat artificiul din penalty, Bălgrădean a fost păcălit, dar "scăriţa" sa a trecut la o palmă peste "transversală" (VIDEO 5).

Golul mijlocaşului dinamovist i-a securizat lui Bonetti primul obiectiv. În campionat, migrenele italianului sînt abia la început.

AICI AI MAI MULTE IMAGINI DE LA MECI!

Nici nu au apucat să se usuce broboanele de sudoare de pe chipul peninsularului că defensiva "cîinilor roşii" a îngenuncheat din nou, Markovici penalizînd marcajul lui Moţi cu o lovitură de cap, după cornerul lui Ciprian Petre (8 VIDEO). Fost fundaş, Bonetti nu a înţeles cum spaţiile din defensiva sa au căpătat dimensiunile unor alei de promenadă pentru jucătorii Mediaşului, care s-ar fi putut găsi şi dacă instalaţia de nocturnă s-ar fi stins.

Apărare-şvaiţer
În Săptămîna Patimilor, galeria dinamovistă a prefaţat revirimentul cu un banner, "Aşteptăm Învierea", dar echipa a părut cuprinsă de un somn adînc. Doar căpitanul Niculae a înţeles că joaca din Cupă se poate sfîrşi dureros şi l-a dezmorţit pe Pleşca cu un voleu (13). De pe margine, italianul s-a prins că noul sistem 4-1-4-1 nu-i poate gira biletele pentru finală, urcîndu-i pe cei doi mijlocaşi laterali, Rus şi Alexe, în atac.

Dinamo a pus stăpînire pe joc, dar tot Gazul a fost la un pas de desprindere, după ce "medicul" Bawab a operat prin întreaga apărare roşie, l-a lobat pe Bălgrădean, însă Moţi a intervenit salvator (30). Două tresăriri de orgoliu au avut bucureştenii pe finalul reprizei, însă efectul a fost nul.

Totul sau nimic după pauză
La reluare, Bonetti a renunţat la orice precauţie şi a introdus un nou atacant, Ţucudean, dar stîngăciile din apărare au rămas la fel de vizibile. Vitinho, Issa Ba, Al. Muntean l-au mitraliat pe Bălgrădean, descumpănit şi el de lejeritatea cu care medieşenii ajung să tragă la poartă (54). A fost de-ajuns o singură scăpare în careul gazdelor de care a profitat Dorel Stoica (58 VIDEO), iar Dinamo s-a văzut în ultimul act.
Issa Ba a aprins speranţele în final (80 VIDEO), finalul a fost absolut halucinant. Cătălin Munteanu întîi a respins de pe linia porţii (87), apoi, în prelungiri (90+2), tot el a ratat incredibil, din poziţie de "unu la unu" cu goalkeeper-ul advers! Dinamo a prins pînă la urmă marea finală, de pe 23 mai, pe Naţional Arena, însă jocul încă suferă îngrozitor!

"Înfrîngere fericită. Îmi doresc un trofeu şi vrem să tranşăm finala cu Rapid în 90 de minute" (Dorel Stoica, mijlocaş Dinamo)

"Am suferit mult pentru această calificare. E o înfrîngere dulce, mergem în finală s-o cîştigăm, fiindcă eu n-am pierdut niciodată în ultimul act. Dimpotrivă, am cîştigat şi-n 2000, şi-n 2001. Naţional Arena va fi plină de dinamovişti la finala cu Rapid" (Marius Niculae, atacant Dinamo)

"Joc palpitant, n-ar fi trebuit să avem asemenea probleme în apărare, avînd în vedere ce adversari am întîlnit. S-a văzut şocul aducerii lui Bonetti în atitudine. Însă trebuie să atacăm mai mult" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Tehnicitatea lui Bawab e bună, însă nu trebuia să dea «scăriţă». Ar trebui să fie mai concentrat în partidele cu miză" (Cristian Todea, mijlocaş Gaz Metan)

"Am început cu mari greşeli. Am avut obiectivul să-i ţinem departe pe ei de poarta noastră. Eu zic că s-a văzut spiritul lui Dinamo. Jucătorii s-au sacrificat şi au dat toată energia lor spre a ajunge în finală" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

"După ce-am pierdut tot cu Poli Timişoara, vreau să cîştig un trofeu cu Dinamo. Ne dă aripi această calificare în finală" (Alex Curtean, mijlocaş Dinamo)

474084-cifre.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Eroul cu bandaj, la CFR!

Zarko Markovici a jucat avînd un bandaj alb în jurul capului, după loviturile şi sîngerarea de la meciul medieşenilor de la Tîrgu Mureş, din etapa trecută de Liga 1. Fundaşul i-a cerut antrenorului Pustai să-l folosească în partida de aseară. Şi-a lovit decisiv, cu capul, deschizînd scorul! "Vreau să mă sacrific pentru echipă", declara el înaintea partidei. N-a vrut să comenteze iminentul său transfer la CFR Cluj: "Nu ştiu nimic, poate conducerea. Degeaba am învins pe Dinamo, dacă nu mergem în finală, dar măcar am încercat".

Danciu-gol, sacrificat de tot
Aşa cum a anunţat Gazeta încă de miercuri, Dănciulescu a fost sacrificat, fiind lăsat pe banca de rezerve de către Bonetti. Nici n-a fost introdus pe parcurs, mai ales că n-a fost nici în mandatul trecut unul dintre preferaţii italianului. În locul său a jucat din primul moment Alexe, pe care italianul a promis să-l resusciteze. Peninsularul a fost precaut, schimbînd sistemul, din 4-4-2 în 4-1-4-1, cu veteranul Stoica în faţa apărării. Asta doar cîteva minute, întrucît, după 1-0 pentru gazde, italianul i-a cerut lui Alexe, pe stînga, să treacă în atac, lîngă Niculae, dar şi lui Rus, pe dreapta, ajungînd să joace în 4-3-3. În repriza secundă, Dinamo a încheiat superfedensiv. (Cosmin Prişcă)

Nu-l atinge, dar e penalty!

În minutul 5, Bawab a intrat în forţă în careul advers, Grigore l-a atacat prin alunecare, nu l-a atins, însă atacantul medieşenilor a căzut, iar arbitrul Radu Petrescu a arătat punctul cu var. Dinamoviştii au protestat, dar fără să facă prea mare scandal. În Legile Jocului, legea 12, se precizează că se poate acorda penalty şi într-o asemenea situaţie, dacă fundaşul atacă prin alunecare şi încearcă să pună piedică. Petrescu are acoperire. Oricum, Bawab n-a ştiut să fructifice momentul, a ales să dea "scăriţă" la penalty, iar balonul s-a dus peste bară!

Eroul cu bandaj
Zoran Markovici a jucat avînd un bandaj alb în jurul capului, după loviturile şi sîngerarea de la meciul medieşenilor de la Tîrgu Mureş. Fundaşul i-a cerut antrenorului Pustai să-l folosească în partida decisivă de aseară. Şi-a lovit decisiv, cu capul, deschizînd scorul! "Vreau să mă sacrific pentru echipă", declara el înaintea partidei.

Schimb din mers
Aşa cum a anunţat Gazeta încă de miercuri, Dănciulescu a fost sacrificat, fiind lăsat pe banca de rezerve de către Bonetti. În locul său a jucat din primul moment Alexe, pe care italianul a promis să-l resusciteze. Peninsularul a fost precaut, schimbînd sistemul, din 4-4-2 în 4-1-4-1, cu veteranul Stoica în faţa apărării. Asta doar cîteva minute, întrucît, după 1-0 pentru gazde, italianul i-a cerut lui Alexe, pe stînga, să treacă în atac, lîngă Niculae, dar şi lui Rus, pe dreapta, ajungînd să joace în 4-3-3. (Cosmin Prişcă)

Secundul lui Ciobi, bun pentru o seară
Dario Bonetti şi-a adus staff tehnic italian, însă aseară, la Mediaş, Ilie "Bebe" Alexe a dat indicaţii alături de italian, din postura de antrenor secund. Alexe a fost colaboratorul lui Ciobotariu, Bonetti a renunţat la el, însă a găsit de cuviinţă să apeleze la serviciile lui pentru întîlnirea de la Mediaş întrucît cunoaşte mai bine lotul, dacă tot a lucrat cu el din vară şi pînă acum cîteva zile.

Inbox
- Moţi a revenit ca titular la Dinamo după cartonaşul roşu încasat la manşa tur. Cosmin nu mai jucase în cele două partide de campionat, 0-0 în Giuleşti şi 1-3 cu Petrolul.
- Banner sugestiv în rîndul suporterilor dinamovişti la Mediaş: "Aşteptăm Învierea!". Roş-albii au o serie de 6 meciuri fără victorie în Liga 1 şi n-au mai luat un trofeu din 2007.
- Doi jandarmi au verificat cu atenţie produsele Dinamobilului înainte de meci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
bazileon
bazileon  •  13 Aprilie 2012, 18:24

Ala a fost la fel de panalty ca si cel acordat muhaielelor de la Pandurii: adica deloc! Dar fireste ca presa nu poate face scandal pe aceasta tema! Nici la lovitura libera ce a dus la al doilea gol al Mediasului nu a fost fault! Iar Dinamo, una peste alta, nu a avut mai putine ocazii ca Gazu'. Care Gaz nu a fost batut de Steaua. Care Steaua, eheu, a iesit de mult din "a doua competitie"!

aldo_m
aldo_m  •  13 Aprilie 2012, 15:46

pt dasteptul ala ce spune despre securisti PRIMII CARE AU TRAS LA REVOLUTIE AU FOST CEI DIN ARMATA -ARMATA A TRAS LA GREU IN POPOR APOI AU INTORS ARMELE ,POATE INTREBI SI TU UN FOST SOLDAT CINE SI CAT A TRAS IN 89 ,inteligentule ,oropsitule

valah.redandblue
valah.redandblue  •  13 Aprilie 2012, 12:55
Postat de sundance_.nr_one pe 13 Aprilie 2012, 09:18

Eu is cam tolomache din nastere dar dinamo nu este echipa de liga i. Sa plece toti batranii sa ramanem numai noi astia care suntem gay.

Bai de ce nu spui aici la toată lumea o spovedanie publica: ca tactu a fost ofițer de Securitate și a făcut parte din sistemul opresiv și fosta soție a terminat și ea Școala de Securitate . Probabil ca tot familia ta de securiști ti-au ales și nevasta. Apoi sa spui public cum fosta soție a fost în anturajul banditului Adrian Năstase? Dinamo s-a calificat cu șansa , noroc și nemeritat cu Gazul jucând un fotbal de 2 lei.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează