FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  VIITORUL

VIDEO Ianis magicianul » Messi și Ronaldo nici n-au încercat ce a reușit Hagi Jr. în Cupă! Un singur fotbalist îl depășește

Articol de , - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 17:16

Ianis Hagi, 20 de ani, a bifat o performanță remarcabilă în confruntarea câștigată de Viitorul cu Poli Iași, 2-2 în timpul regulamentar și 5-3 la penalty-uri. Căpitanul dobrogenilor a transformat două lovituri de pedeapsă, prima cu dreptul, a doua cu stângul!

Puțini fotbaliști pot controla mingea la fel de bine cu ambele picioare. Și mai puțini au suficientă încredere în calitățile lor ca să lovească mingea în momentele cheie cu piciorul mai slab. Ianis a făcut-o! 

În partida de miercuri, Hagi Jr. a transformat un penalty în minutul 16 cu piciorul drept, iar la loviturile de departajare a înscris cu stângul. (VIDEO)

A șutat de fiecare dată pe jos, suficient de puternic ca portarul Rusu să nu mai ajungă la minge, deși a ghicit de fiecare dată colțul.

”Şi-a recăpătat ritmul, că fotbal ştia”

Profit că pot lovi cu ambele picioare mingea. Aşa am simţit în acele momente şi am tras un penalty cu dreptul, unul cu stângul. Au fost emoţii, dar important e cum le gestionezi”, a mărturisit Ianis la finalul partidei. Gică Hagi, tatăl și antrenorul ”decarului” de la Viitorul, și-a lăudat în dese rânduri fiul pentru că lovește balonul la fel de bine cu ambele picioare și are o tehnică superioară față de cea pe care a avut-o el ca fotbalist. 

Și marți a fost din noul mulțumit de evoluția mijlocașului: ”Ianis confirmă. Şi-a recăpătat ritmul, că fotbal ştia. El decide dacă bate un penalty cu stângul sau cu dreptul. Îi dau sfaturi, dar el ia decizia finală. E într-o perioadă foarte bună a sa, ne demonstrează că am făcut un transfer bun când l-am adus”.

Brehme a lovit la Mondiale

Puțini reușesc în întreaga carieră să execute fie și în meciuri diferite penalty-uri și cu stângul și cu dreptul. În Premier League numai doi jucători au bifat această performanță, Bobby Zamora și Obafemi Martins! Renumit la acest capitol este Andreas Brehme, fundașul stânga al naționalei Germaniei între 1984 și 1994.

Neamțul a înscris în sferturile Mondialului din 1986 cu piciorul stâng împotriva Mexicului. Patru ani mai târziu, Brehme a transformat penalty-ul decisiv în finala cu Argentina, scor 1-0, folosind piciorul drept.

Noua provocare pentru Ianis

Transferat în această vară de Napoli, Simone Verdi deține un record pe care probabil și Ianis Hagi va încerca să îl doboare. Atacantul a marcat două goluri cu picioare diferite din lovitură liberă pentru Bologna la înfrângerea cu Crotone, 2-3, suferită în noiembrie 2017. În minutul 38 a înscris de la 20 de metri cu piciorul stâng, pentru ca 7 minute mai târziu să transforme o nouă lovitură liberă, de data aceasta cu piciorul drept.

15 goluria marcat Ianis Hagi în 63 de meciuri disputate în Liga 1, toate pentru Viitorul

Vezi și: VIDEO + FOTO Bucurie inedită a lui Ianis Hagi » Cum a sărbătorit golul marcat în Cupa României, al 5-lea în poarta lui Poli Iași

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
dakesis
dakesis  •  01 Noiembrie 2018, 11:48

una e sa dai de la 11m si alta de la 25 de metri, cum a dat italianul din lovitura libera... Hagiletz este un peste baban intr-o mica balta. Mai vorbim despre el cand o fi pe la o echipa mare titular, ca taica-su. Dar parca vad ca 'lumea rea' si 'dusmanii' o sa-l impiedice sa ajunga acolo. Deja s-au activat oamenii aia rai de la Fiorentina, vai-vai, lume rea...

cobra_z
cobra_z  •  01 Noiembrie 2018, 11:14

nici messi , nici ronaldo nu au freza lui hagi jr, nu au inaltimea lui hagi jr si nici greutatea lui hagi jr ! hagi jr e unic !!! logica gsp...

aius
aius  •  01 Noiembrie 2018, 10:27

La naiba cu Messi si Ronaldo,Hagi Jr. e miezul di dodoasca !Bai penibililor, nu mai aveti ***?! Baiatul e bun, e de viitor, dar sa faci o asemnea comparatie...!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează