FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  VIITORUL - STEAUA 0-1

VIDEO James Bond Reghe! Steaua a bătut Viitorul a doua oară la 3 zile distanţă, scor 1-0

Chițu a fost blocat și aseară de Filip, așa cum se întîmplase și în duelul din Liga 1
Chițu a fost blocat și aseară de Filip, așa cum se întîmplase și în duelul din Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 decembrie 2015 00:00

Trupa lui Hagi n-a trecut examenul de maturitate şi dezvoltă un adevărat complex în faţa Stelei, care pare renăscută în mod miraculos o dată cu instalarea noului antrenor.

Reghecampf s-a întors pus pe fapte mari la Steaua. Vrea toate trofeele interne, inclusiv Cupa României, competiţie pe care a respectat-o ieri din moment ce a trimis în teren cel mai bun "11" pe care îl avea la dispoziţie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Hagi a făcut la fel, dar elevii săi au venit direct de acasă. Regele a renunţat la cantonament, dar şi la unii dintre titularii cu care pierduse luni în faţa campioanei.

Gol Stanciu, assist Rîpă

În prima repriză nu s-a jucat fotbal. Nici o ocazie, doar cartonaşe galbene, intrări tari, o simulare a lui Ianis şi cam atît. În vestiarul celor două echipe trebuie să se fi întîmplat ceva în pauză. Imediat după startul reprizei secunde, meciul a explodat.

Steaua a înscris după o fază de echipă mare. Pasă a lui Hamroun care a tăiat toată defensiva Viitorului, Rîpă a centrat perfect, iar Stanciu a avut o execuţie de fotbalist de clasă: din drop a pus mingea în vinclu. 0-1.

Viitorul parcă a băgat degetele în priză o dată cu golul încasat. Oamenii lui Hagi s-au încărcat electrostatic şi au început să se lipească de careul Stelei. În două minute, Ganea şi Chiţu au ratat 3 ocazii mari: mai întîi, Varela a scos cu capul din faţa porţii goale, după care Niţă a avut două parade de Spiderman.

Viitorul cu Cernat&Bănel, Steaua cu Neubert

Hagi a forţat în final şi cu oamenii de mare experienţă pe care îi lăsase pe bancă. Nicoliţă şi Cernat au intrat şi ei, numai că Steaua are parte de o transformare cu adevărat miraculoasă de cînd cuplul Reghe-Neubert s-a instalat pe bancă. A continuat să joace sus, să alerge şi să fie cu atît mai proaspătă cu cît se apropia finalul partidei.

E greu de înţeles cum în urmă cu 3-4 săptămîni, jucătorii gîfîiau în meciurile cu Dinamo, CFR, Astra, iar acum, forma lor fizică pare una impecabilă. Dacă explicaţia e exclusiv în metodele neamţului Tommy, atunci acel salariu de 100.000 de euro, lăsat la vedere de notiţele lui Argăseală, e chiar mic.

Steaua a mai marcat o dată, dar reuşita a fost anulată pe semnalizarea lui Ovidiu Artene, care a văzut un ofsaid la Tade. S-a păcălit. Fusese gol valabil! Finalul a fost fragmentat şi cu puţină calitate. Steaua cîştigă pe bandă rulantă cu Reghe antrenor şi rămîne în joc pentru toate trofeele interne.

Viitorul, în schimb, şi-a arătat limitele, exact ca în meciul de campionat de luni. Va prinde play-off-ul, dar încă nu arată ca o echipă de titlu. Ca una care să o poată bate pe Steaua, sigur nu!

Semifinalele pe 2 martie şi 20 aprilie

ASA Tg. Mureş, Dinamo, CFR Cluj şi Steaua sînt cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei României. Tragerea la sorţi va avea loc anul viitor, iar meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, pe 2 martie, respectiv 20 aprilie 2016. Va fi posibil orice duel, inclusiv derby-ul Steaua - Dinamo. Finala Cupei României este programată pe 14 mai, la doar trei zile de la disputarea ultimului act din Cupa Ligii.

Campionii premiaţi de Hagi

Simona Halep, Eliza Samara şi Horia Tecău au primit premii speciale din partea lui Gică Hagi, chiar înainte de începerea meciului. Singurul care nu a putut fi prezent a fost Tecău, al cărui premiu a fost ridicat de tatăl său. "Este o mare bucurie să fiu acasă, la Constanţa, şi să primesc acest premiu din partea domnului Hagi. Şi dînsul a făcut multe pentru România, un om bun cu un suflet mare", a spus Halep.

"Cupa nu e un obiectiv primordial, e un bonus. Ţinta principală e titlul şi apoi calificarea în grupele Champions League. Mi-aş dori să picăm cu Dinamo în semifinale, ca să fie două meciuri spectaculoase, oricum, în primăvară vom fi mult mai puternici"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Cred că noi l-am făcut mare pe Niţă, nu neapărat că a apărat el senzaţional, dar important e că ei au cîştigat şi s-au calificat. Ne vom revedea în play-off şi sper ca acolo să-i batem"
Cristi Ganea, fundaş Viitorul

"Sînt supărat că am pierdut aceste două meciuri, dar dacă stau să mă gîndesc că în ambele, cel mai bun de pe teren a fost portarul lor, atunci cred că avem şi multe lucruri bune cu care rămînem"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

8 victoriiîn 9 meciuri are Steaua în faţa Viitorului, singurul insucces fiind acel 2-5 din Ghencea, din primăvara lui 2013, cînd Reghecampf ameninţase pentru cîteva minute că demisionează

3 victoriiîn 3 meciuri are Steaua cu Reghecampf pe bancă: 2-0 cu Craiova şi de două ori 1-0 cu Viitorul

1-0a fost scorul cu care Steaua a cîştigat toate cele 3 meciuri disputate cu Viitorul în acest sezon: două în campionat şi unul în Cupa României

viitorul steaua 0 1 cupa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
457432601085726
Dan Chicu  •  18 Decembrie 2015, 11:01

Reghe a plecat din Romania fiind sigur ca va ajunge un Guardiola, Mourinho, sau mai mult (impins de sotia sa cu pene, insetata de bani si glorie)....si s-a intors cu coada intre picioare...vorba aceea - mai bine chior printre orbi, decat neica nimeni in lumea fotbalului adevarat....

ortega
ortega  •  18 Decembrie 2015, 10:47

James Bond Reghe! ...*** ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  18 Decembrie 2015, 10:27
Postat de gerulozaurus pe 18 Decembrie 2015, 10:12

ai vazut meciul ?

nu l-a vazut....a fost invitat la rin grand hotel,la petrecerea data de ionut negoita in cinstea performantelor deosebite obtinute de catre echipa aflata in stare de insolventa,echipa din stefan cel mare

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close