FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - CFR CLUJ 1-0

VIDEO Merge și pe apă! Campioana Astra a luat Supercupa pe o ploaie care a inundat Cluj Arena, 1-0 cu CFR

Păun și Camora l-au vânat prin apă pe albanezul Vangjeli
Păun și Camora l-au vânat prin apă pe albanezul Vangjeli

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iulie 2016 00:00

Campioana Astra a luat și Supercupa. Cu vedeta Alibec accidentată, echipa lui Șumudică a fost încurcată și apoi ajutată de ploaia care a inundat Cluj Arena.

CFR ilustrează interpretarea fotbalistică a insolvenței. O lege creată pentru a le mai da o șansă unor societăți cu probleme, în interesul mediului de afaceri, e citită diferit în fotbal.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La Cluj, insolvența a afectat doar statul, alături de alți câțiva creditori care s-au trezit că li s-au topit creanțele peste noapte. Echipa nu e insolventă, valoarea fotbaliștilor a rămas la un nivel ridicat.

CFR a păstrat un nivel salarial bun după ce a trecut cu pastă corectoare peste tabelul cu datoriile, dovadă că la Cluj sunt atrași în continuare jucători peste media campionatului.

Atacantul pitic

Cupa luată lui Dinamo a fost un exemplu că ștampila insolvenței păcălește și ardelenii sunt buni în continuare. Supercupa a confirmat impresia, CFR e capabilă să lupte de la egal la egal cu campioana Astra. E drept, pe Cluj Arena transformată în piscină e mai ușor să te ții aproape de un adversar superior din punct de vedere tehnic.

E adevărat și că Astra nu mai e trupa din toamna trecută. Șumudică a înlocuit între timp doi supergrei, pe Alibec și pe Budescu, cu "musca" Boudjemaa. Folosit vârf, micuțul francez e un țânțar de Dunăre ciupind un leu.

Pare o glumă duelul care-i așteaptă pe giurgiuveni în Champions League, unde îl vor opune pe cel mai light atacant din România cuplului din ofensiva lui Copenhaga, Cornelius-Santander, a cărui medie de înălțime e de 1,90.

Polo fight

Ploaia l-a înecat de tot pe micul Boudjemaa. Astra a fost periculoasă cu legiunea străină și experimentată, portughezul Teixeira și brazilianul Fabricio. Miriuță nu i-a dat ocazia lui Șumudică să-și pună în scenă programul stabilit, contraatacul, Clujul a rămas compact și răbdător.

Condus de italianul Petrucci, un mijlocaș puternic și agresiv, potrivit cu emblema AS Roma, centrul din care provine cel mai bun închizător al Italiei, De Rossi.

Pe un teren pe care mingea nu e condusă, ci împinsă și rostogolită prin bălți, determinarea italianului e un atribut al echilibrului lui CFR. Primul meci văzut din tribună de selecționerul Daum e o combinată fotbal-polo irelevantă pentru nivelul individual al fotbaliștilor.

Prima repriză a fost decentă, ploaia a diluat nivelul jocului cu fiecare minut și cu fiecare picătură. În locul posesiei, ar trebui numărate duelurile prea multe și prea dure, născute 90 la sută din frustrarea de a nu putea pasa pe un astfel de teren și 10 la sută de miza meciului.

Ploaia dă decizia

Împotriva aspectului de bătălie în apă, în ciuda câmpului îmbibat, Astra produce o fază de fotbal, primul moment foarte bun al meciului. În minutul 80. Daniel Florea trimite cu călcâiul pe spate, Lovin preia și centrează excelent la bara a doua pentru Teixeira.

Petrucci îl blochează însă pe portughezul neobișnuit să înscrie cu lovituri de cap. Faza-excepție a trecut, se revine la "stilul umed". O pasă înapoi a lui Larie se oprește în apă, mai scurt decât ar fi zis fundașul, portarul Marc sesizează criza și iese în alunecare în fața lui Daniel Florea.

Goalkeeperul ciupește balonul, dar mingea sare din respingere la 20 de metri, unde se află De Amorim. Apa a stricat jocul, apa a făcut diferența! Braziliano-românul De Amorim îndeplinește formalitatea și înscrie golul victoriei.

Campioana Astra face dubla titlu-Supercupă. Giurgiuvenii au 10 zile să se pregătească pentru Copenhaga și să-și usuce tricourile.

CFR iertată de două eliminări!

Tiago Lopez trebuia să fie eliminat de arbitrul Istvan Kovacs în minutul 54, după ce portughezul l-a faultat dur pe William de Amorim. "Centralul" nu i-a arătat cartonașul galben lui Lopez, care ar fi fost al doilea după cel încasat în minutul 45. Același lucru s-a întâmplat și cu Petrucci, care trebuia să primească și el al doilea avertisment în minutul 71 după o ținere de tricou a lui Teixeira.

INBOX

  • În minutul 28, Lung jr. și Păun s-au lovit violent! Portarul și-a spart nasul sângerând abundent, în timp ce Păun a avut nevoie de îngrijiri medicale la cap. Meciul a fost reluat după cinci minute de pauză.
  • Selecționerul Christoph Daum a fost în tribune la Supercupă, iar la final a acordat trofeul. Înainte de startul meciului i-a vizitat la hotel pe Marius Șumudică și Vasile Miriuță, cărora le-a transmis succes și a făcut câte o fotografie cu fiecare.
  • Marius Șumudică nu a stat aseară pe banca Astrei, fiind suspendat pentru Supercupa României de către Comisia de Disciplină a FRF după gesturile obscene pe care le-a făcut la meciul din deplasare cu ASA Tg. Mureș.

Câștigătoarele Supercupei

  • Steaua: 1994, 1995, 1998, 2001, 2006, 2013
  • Rapid: 1999, 2002, 2003, 2007
  • Astra: 2014, 2016
  • Dinamo: 2005, 2012
  • CFR Cluj: 2009, 2010
  • ASA Tg. Mureş: 2015
  • Oțelul: 2011
  ASTRA CFR CLUJ
posesie 44% 56%
șuturi pe poartă 3 3
șuturi la poartă 5 8
cornere 3 5

astra cfr 1 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  17 Iulie 2016, 11:03

Meciul nu a castigat Astra ci a pierdut Clujul.Sumudica a avut un noroc,altfel primea lectie de la CFR.

haideusicfr
haideusicfr  •  17 Iulie 2016, 09:12

Golul norocos al Astrei i se datoreaza lui Larie.E buna nota acordata de d*voastra.A comis o greseala copilareasca.

haideusicfr
haideusicfr  •  17 Iulie 2016, 09:10

CFR a primit in prima repriza 5 cartonase galbene.Jumatate de echipa.Exagerat si unele acordate cam usor.Astra niciunul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează