FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - PETROLUL 0-1

VIDEO Mîndria Ploieştiului » Petrolul a eliminat-o pe Astra cu golul de generic al lui Buhuşi

Buhuși exultă după eurogolul reușit
FOTO MediafaxFoto
Buhuși exultă după eurogolul reușit FOTO MediafaxFoto

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 23:12

Echipa secundă a lui Răchită şi-a eliminat rivala din oraş, după o reuşită a lui Buhuşi demnă de Champions League


Primul derby al Ploieştiului după aproape un deceniu. Orgolii nemăsurate ca şi atunci. S-a jucat în cartierul de vest al urbei, iar fotbalul de calitate şi-a făcut loc chiar dacă Petrolul a afişat garnitura a doua. După un start ce a aparţinut gazdelor, galben-albaştrii s-au scuturat de trac şi-au pus monopol pe joc după reuşita de clasă a lui Alexandru Buhuşi. Puştiul de 21 de ani, care mai avea în acest sezon doar 70 de minute adunate în două meciuri de Liga 1, i-a electrizat pe ai lui. Komazek (33) a tras din unghi, Petrovici (34) a reluat după un corner, iar Lung junior a scos de pe linia porţii, în vreme ce Melinte (42) a fost aproape de gol, după un şut la colţul scurt.

VEZI AICI REUŞITA DE EXCEPŢIE A LUI BUHUŞI!

Cum echipa sa a trăit doar prin şutul imprecis, din start, al lui Udoji şi ocazia din final a lui Strătilă, reluare interesantă cu capul, de la 12 metri, Şumudică a mutat ofensiv în repriza secundă. L-a introdus pe Miranda, să se ia de piept cu Sipovici şi ceilalţi fundaşi masivi ai Petrolului. Conştienţi că nu pot să se apere la nesfîrşit, fiindcă Astra a avut posesia de partea ei, oaspeţii au încercat să surprindă pe contraatac. Enescu (51) era să puncteze, însă Lung junior a fost la post.

A urmat o cursă contracronometru a elevilor lui Şumudică de a duce partida în prelungiri, dar Fatai, de două ori, în minutul 90, şi, mai ales, N'Doye (90+3) au adus deziluzia în tabăra gazdelor de ieri şi o mare fericire în cea a Petrolului, care visează iar, după 16 ani, la cîştigarea Cupei.


"Eram sigur că voi marca. Ploieştiul cred că e un oraş fericit acum. Putem bate şi Steaua"
Alexandru Buhuşi, mijlocaş Petrolul

"Ne-am lăsat dominaţi fiindcă ştiam că Astra nu ştie să atace. Sperăm să legăm această calificare de un succes cu Steaua"
Valeriu Răchită, antrenor Petrolul

Penalty refuzat Astrei
În minutul 8, gazdele ar fi trebuit să aibă un penalty. Melinte s-a duelat pentru balon la marginea careului cu Strătilă, amîndoi atacînd mingea destul de periculos, au căzut, iar apoi, cînd jucătorul lui Şumudică era în suprafaţa de pedeapsă, fundaşul galben-albaştrilor l-a lovit violent cu piciorul pe adversar! Destul de aproape de fază, atît "centralul" Comănescu, cît şi asistentul Ghinduleac n-au observat nimic dubios, deşi reluările TV arată că petrolistul a lovit.

Inbox
- Şumudică a refuzat să vină la conferinţa de presă, acuzînd probleme medicale.
- Patronul Astrei, Ioan Niculae, şi-a adus la Ploieşti, ieri, angajaţii de la firmele sale din Giurgiu, Zimnicea şi Alexandria. Ca să mai populeze tribunele, şeful clubului i-a adus cu 20 de autocare pe cei aproximativ 800 de oameni, învoindu-i de la serviciu.
- În minutul 24, la semnalizarea asistentului Ghinguleac a fost anulat, corect, golul înscris de Fatai. Nigerianul a fost în ofsaid.

Astra
Aşezare: 4-2-3-1
1. S. Lung junior (cpt)    5
4. Ov. Mihalache    5
5. Bruno Miguel    5
# 17. B. Rusu, 66    5
25. V. Găman    5
13. Junior Morais    5
8. Takayuki    6
78. N'Doye    6
18. Strătilă    6
20. Băjenaru    6
88. Udoji    4
# 14. Miranda, 46    5
21. Fatai    5
Antrenor Marius Şumudică
Rezerve: C. Lungu, L. Goian, Ţigănaşu, Al. Stan, C. Matei

Petrolul
Aşezare: 4-2-3-1
12. Zimmerman    6
21. M. Tudor (cpt)    6
69. Sipovici    6
3. Petrovici    6
4. Melinte     6
26. Enescu    6
15. Bărbulescu    6
7. Stoimirovici    6
10. Al. Buhuşi    8
# 2. Fl. Dumitru, 71    6
11. Komazek    6
# 25. Djurovici, 84
92. M. Roman II    5
# 19. Opriţa, 55    6
Antrenor Valeriu Răchită
Rezerve: Campar, Borza, Milea, Mitea

Cartonaşe galbene: Băjenaru (41) / Sipovici (23), M. Roman II (41), Komazek (60)

Arbitru Ad. Comănescu (Rm. Vîlcea) - 4. Asistenţi Ad. Ghinguleac - 5, V. Avram (ambii din Bucureşti) - 7

Stadion Astra    Spectatori: 3.000

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
lau72
lau72  •  28 Octombrie 2011, 12:30

Cand a dat gol Petrolul , tot stadionul s-a bucurat in afara de angajatii patronului Astrei , nu ma asteptam sa bata Petrolul cu atat mai mare este bucuria . Nesimtitul de Niculae a pus pretul la bilete de 50 de lei mai vrea si spectatori , sa se duca la Giurgiu cat mai repede

badeadorian
badeadorian  •  28 Octombrie 2011, 11:53
Postat de flafy pe 28 Octombrie 2011, 10:47

Niculae asta e un nenorocit cum sa pui 50 de lei biletul?si sa mai aduci si oameni de la peste 100 de km la meci!numai pentru a sustine Astra!!daca Astra nu are suporteri in Ploiesti ce vrea sa faca?sa-i oblige sa tina cu Astra?

Lasa ca se muta la Giurgiu din urmatorul sezon . Astra este un fel de Unirea Urziceni .

badeadorian
badeadorian  •  28 Octombrie 2011, 11:52

Niculaeeeee , da-l repede afara pe Sumudica !!! ... Pana la meciul de duminica cu noi . Te rugaaaaam .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează