FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

VIDEO Nu vă e dor de anii '90? Imagini unice cu discursul unui antrenor înainte de finala Cupei: "Să nu fim disperaţi! Doamne-ajută!"

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2016 12:58

A trecut aproape un sfert de secol de la ultima finală de Cupă a României câştigată de Universitatea Craiova, 2-0 împotriva celor de la Dacia Unirea Brăila.

Chiar dacă au pierdut finala, brăilenii au rezistat până în minutul 81, când Cristian Vasc a deschis scorul. Gică Craioveanu a făcut 2-0 şi a închis finala cu două minute înainte de ultimul fluier.

Un mare aport l-a avut şi tehnicianul Ioan Sdrobiş. Contul de YouTube al clubului brăilean a scos la lumină imagini inedite filmate înainte de partidă, atât în vestiar, cât şi la încălzirea Daciei Unirea.

Discursul lui Sdrobiş este unul spumos.

"Bă băieţi! Vreau să jucaţi cu toată suflarea voastră. Ceea ce trebuie să ţinem cont e că nu putem ieşi ca nişte disperaţi fără luciditate. Dacă nu suntem lucizi şi nu ne dozăm efortul, nu ne putem întinde pe cele 90 de minute, eventual 120 de minute", începe Sdrobiş.

"Totul făcut cu răbdare, pasiune, încă o dată spun cuvântul răbdare, deci jucăm cu ceea ce ştim noi. Ceea ce am discutat... este jocul vostru. Baftă şi Doamne-ajută!", încheie tehnicianul Daciei Unirea Brăila, în timp ce jucătorii săi se închină. 

Universitatea Craiova - Dacia Unirea Brăila 2-0
26 iunie 1993, stadionul "Naţional", Bucureşti, 10.000 spectatori
Arbitru: Mircea Salomir (Cluj-Napoca)
Universitatea Craiova: S. Lung - Mogoşanu, N. Zamfir, Săndoi (cpt.) (85 Predoi), V. Cojocaru - S. Cristescu (70 G. Craioveanu), Papură, Ov. Stângă, Vasc - Gane, E. Neagoe. Antrenor: Marian Bondrea
Dacia Unirea Brăila: C. Hăisan - Baldovin, V. Brătianu, Darie (cpt.), Minciu - Pelin, Măstăcan (83 Gh. Negoiţă), M. Petrache, I. Drăgoi - Matincă, Minga (85 M. Lazăr). Antrenor: Ioan Sdrobiş

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
george_br
george_br  •  07 Aprilie 2016, 21:15
Postat de Romeo Gabriel Barbu pe 07 Aprilie 2016, 14:40

Pana sa il rupa pe Sandoi a fost jaf armat la acel meci eliminare gratis in min 10 penalty clar in primele 5 min neacordat Salomir montat de la inceput sa ia Craiova cupa si sa joace Bistrita in Europa ... vechea cooperativa. Braila a jucat 80 min in 10 oameni ! Sandoi putea sa retraga piciorul la lovitura aia libera scorul era 2-0....Oricum Petrache a stat pe margine pana si-a revenit Sandoi nu ca acuma!

"Sandoi putea sa retraga piciorul la lovitura aia libera ..." Mai ..................... (aici te las sa completezi tu un epitet care crezi ca ti se potriveste), tu ai citit gogomania pe care-ai scris-o aici?? Adica dupa mintea-ti luminata, Sandoi putea sa se fereasca dar n-a vrut! A preferat sa -si lase piciorul in inertie si sa si-l rupa, nu??? Mare-i gradina Ta, Doamne! multe lighione vietuiesc prin ea!!

juliusmad
juliusmad  •  07 Aprilie 2016, 18:13
Postat de moshu_shukaru pe 07 Aprilie 2016, 15:42

***

vezi, tetelu. nu se intelege nimic din ce ai scris, banuiesc ca ai aberat ca un copil cu mai putin de 8 clase :))

dl.axinte
dl.axinte  •  07 Aprilie 2016, 17:22
Postat de juliusmad pe 07 Aprilie 2016, 15:17

la fel ca la astra :)). am fost pe stadion la meci. braila a ratat mult si a jucat mai bine decat craiova tinand cont ca am jucat in 10 oameni inca din prima repriza. pacat, atunci braila avea bani, sponsor era insula mare a brailei, sdrobis era un antrenor in voga iar in echipa ii aveam pe matinca, eterna speranta, pa fratii bratianu, pe dragoi, cel care a facut penalty-ul cu juventus, darie, o legenda locala :)))

...lasand gluma la o parte...anii "90 au fost cei mai frumosi ani...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează