FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GAZ METAN - DINAMO 1-3

VIDEO Revanșa roșie » La 10 zile după eșecul șocant din L1, 0-4, "câinii" s-au impus lejer aseară în Cupa României

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 00:00

Busuladzici a făcut diferența între umilința din campionat, 0-4, și calificarea în ”sferturile” Cupei, 3-1 pentru roș-albi.

Dinamo joacă 5-4-1. Așezarea cu trei fundași centrali nu e o aliniere în trendul pe care Antonio Conte l-a inițiat cu activitatea de la Juventus și de la Chelsea, e vorba despre frică.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Frica de încă o umilință pe un teren pe care a pierdut de curând în campionat cu 0-4. "Dacă tot n-am fundași buni, măcar să fie mulți" e principiul la care a ajuns Andone ca urmare a experienței din acest sezon.

Temători

Distribuția fricoasă a "câinilor" poate constitui explicația pentru schimbarea peisajului. Jocul e echilibrat, Eric și Llullaku nu se mai distrează ca în partida din campionat. Printr-o apărare din cinci e mai greu să pătrunzi. O explicație e și reapariția lui Busuladzici în formula roș-albilor.

Bosniacul a absentat în campionat din cauza unei suspendări. Prezența lui consolidează defensiva mai mult decât aglomerația pe care a creat-o Andone. Dinamo l-a adus pe Busuladzici într-o părere, fără să fi știut prea multe despre mijlocașul venit din Danemarca, apoi jucătorul a devenit indispensabil deoarece "câinii" nu mai au altul pe poziția de "paznic" din fața apărării.

Sclipirea

Azer nu este însă doar un gardian preocupat să măture ce le scapă celor trei mijlocași din fața lui. El pasează mai bine decât playmakerii de pe listă, ceea ce nu este tocmai un compliment pentru structura lotului dinamovist. Nistor ar trebui să fie, în teorie, mintea limpede, creatorul jocului.

Teoria posturilor și a calităților în funcție de poziția ocupată pe teren nu se verifică în câmp. Busuladzici e mai bun în apărare și pasează mai bine decât colegii ofensivi.

Bosniacul inventează de la zero primul gol. Într-un atac pozițional, ridică mingea peste apărarea Gazului și-l lasă pe Romera singur cu Pleșca. Spaniolul finalizează și el perfect, ca o extremă, nu ca un apărător.

Cadoul

Organizarea mai bună a defensivei lui Dinamo nu mai oferă garanții și în faze fixe. Eric bate o lovitură liberă, balonul e respins și recentrat la Axente. S-a făcut 1-1 tocmai cu golul unui "ex", Axente. Reușita cu capul a atacantului modifică un pic cursul, Gazul e mai curajos, "câinii" se dezechilibrează și suferă mai mult. Aspectul disputei nu e relevant, două gafe decid. Cristea tremură cu mingea la picior, Daniel Popa îl deposedează și centrează.

De la prima bară, Buzean deviază în poarta proprie. Pasa lui Busuladzici și finalizarea lui Romera. Momentul de blackout al lui Cristea, suspriza și reflexul prost al lui Buzean. Acestea sunt momentele care au stabilit cine merge mai departe în Cupa României.

În ultima secundă, Nistor are o acțiune frumoasă, prima de când a venit la București, și stabilește rezultatul, 1-3. Dinamo a jucat un pic mai bine și a avut mult mai mult noroc decât în campionat.

"Am controlat prima repriză, dar am pierdut din cauza unor greșeli. E adevărat și că Dinamo și-a luat măsuri, a fost mai pregătită decât în meciul din campionat, s-a organizat mai bine"
Mircea Axente, atacant Gaz Metan

"O să facem o analiză a parcursului pe 22 decembrie, după semifinala din Cupa Ligii cu Steaua. Facem o analiză, nu mai zic că tragem o linie, că se interpretează drept trimitere la Mutu. M-a luat gura pe dinainte în conferință"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Dinamo s-a apărat în 5 oameni, ne-a fost mai greu să găsim spații în condițiile astea. Nu știu unde voi juca în 2017, mai am un meci pentru Gaz Metan, voi hotărî pe urmă împreună cu clubul"
Azdren Llullaku, atacant Gaz metan

"A fost Palici căpitan în locul meu, foarte bine, nu contează asta! Nu are nici o importanță, contează să câștige echipa, nu cine are banderola"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

Gaz Metan - Dinamo    1-3 (0-0)
Au marcat: Axente (66) / Romera (60), Buzean (78 - aut), Nistor (90+3)

Gaz Metan: Pleșca - V. Crețu (82 Buziuc), I. Cristea, Buzean, Rugasevici - Al. Munteanu, Bic, R. Zaharia, Llullaku (90 Al. Zaharia) - Eric (80 Danci) - Axente. Antrenor: Cristian Pustai

Dinamo: Brănescu - Romera, Ceccarelli, Nedelcearu, Marici, S. Filip (72 M. Oliva) - D. Rotariu (84 Hanca), Busuladzici, Palici, Nistor - Nemec (69 D. Popa). Antrenor: Ioan Andone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
zecs93
zecs93  •  17 Decembrie 2016, 01:30

Fata de meciu din campionat au lipsit 3 elemente : busuladzic, palic si arbitru tudor care sa nu faca diferenta !!!

fangigi
fangigi  •  16 Decembrie 2016, 22:07
Postat de tandd pe 16 Decembrie 2016, 12:11

n-ai prins tonul articolului?nu ti-ai dat seama ca asta care l-a scris e ***?dinamo s-a aparat cu 70 de fundasi si-a batut cu 3-1 si in plus a avut si ocazii foarte mari,gazul a dat gol dintr-un fault in atac asta a uitat sa zica

Este evident ca articolul este scris de un aghiotant al ciobanului! Incearca sa induca ideea ca Andone a jucat fricos si a castigat cu mult noroc! Adevarul este ca Pustai n-a avut replica si a cam fost surclasat la tactica aseara!

tandd
tandd  •  16 Decembrie 2016, 16:15
Postat de geo.b. pe 16 Decembrie 2016, 16:07

"Dinamo joacă 5-4-1. Așezarea cu trei fundași centrali nu e o aliniere în trendul pe care Antonio Conte l-a inițiat cu activitatea de la Juventus și de la Chelsea, e vorba despre frică." Mai nenea zero(nu stiu cum te numesti pentru ca tie frica sa te semnezi),din cei cinci fundasi,atat Nedelcearu cat si Filip,au mai jucat si la inchidere.Daca nu crezi cauta in arhive.Iar pe faza de aparare,chiar daca are doar doi fundasi centrali in loc de trei,se apara si cu mijlocasii de la inchidre si cu atacantii.

vrei sa-l inveti tactica pe fostul stundent ***))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează