FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ACS POLI - CFR CLUJ 0-0, 6-5 LA PENALTY-URI

VIDEO Scăriţă către semifinale » Timișoara, specialista cupelor: după finala Cupei Ligii, bifează și semifinală în Cupa României

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2017 00:00

Poli a ajuns în penultimul act al competiţiei după ce Larie a bătut prosteşte o lovitură de departajare, încercând să-l lobeze pe Curileac.

Ionuţ Popa poate fi numit fără nicio exagerare Claudio Ranieri de România. Aşa cum italianul a câştigat Premier League incredibil, cu Leicester, când nu se aştepta nimeni, simpaticul tehnician cu mustaţă a preluat o echipă a Timişoarei cu un lot adunat de pe maidane, datorii şi o penalizare la startul sezonului de 14 puncte.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu toate acestea, Popa nu a capitulat, a făcut ce a ştiut mai bine şi acum Poli este în play-out cu 13 puncte după înjumătăţire, imediat deasupra liniei de retrogradare.

Ca şi cum nu era de ajuns, bănăţenii sunt calificaţi în finala Cupei Ligii şi s-au duelat aseară pentru a merge în semifinalele Cupei României cu "grandul" CFR. "Feroviarii" cu un plus de moral în ultima vreme, intraţi în play-off pe ultima sută, dar şi sub spectrul unui nou investitor cu putere financiară.

Arbitraj dezastruos

Probabil invidioşi pe performanţele lui "Popică", arbitrii s-au pus de-a curmezişul în faţa Timişoarei, să nu cumva să ajungă în semifinalele Cupei României.

Prima dată, "centralul" Adrian Cojocaru l-a eliminat pe Şeroni pentru un fault la Laurenţiu Rus. Alte câteva faulturi pe care le-a considerat eronat simulări şi a mai scos "galbene".

Cireaşa de pe tort, în minutul 67, Bărbuţ a plecat perfect de lângă fundaşii clujeni, a rămas singur cu Mincă şi chiar a marcat, dar a încasat imediat cartonaş pentru că a şutat după fluierul arbitrului, asistenul Sebastian Stoianov arătând ofsaid total greşit. Şi total surprinzător pentru că tuşierul din Constanţa a fost plasat perfect.

Jocul din prelungiri nu a fost unul anost, la alibi. Ambele echipe şi-au creat ocazii, dar au îngheţat complet în faţa porţii, alegând cele mai nepotrivite variante.

Ajunşi la loviturile de departajare, jucătorii celor două echipe au dat mari emoţii. Întâi a ratat fundaşul Străuţ, spre disperarea lui Ionuţ Popa, dar replica a venit imediat. Larie, stoperul CFR-ului, s-a găsit să se creadă Mutu şi a încercat o scăriţă apărată fără probleme.

A început a doua rundă de penalty-uri. Lovitura de graţie dată lui Miriuţă a venit chiar de la unul dintre favoriţii săi, Ciprian Deac, care a ratat, astfel că vişiniii au rămas acasă, iar Ionuţ Popa continuă să facă minuni în Banat.

"Eu nu am văzut niciun penalty, nu mă uit, am luat-o aşa uşor spre vestiar. Nu mă bucur că am ajuns în semifinale, eu am nevoie ca la Iaşi, Chiajna şi Târgu Jiu să scot puncte"
Ionuţ Popa, antrenor Poli Timişoara

"Am făcut un meci foarte prost, suntem toţi vinovaţi, şi noi, şi antrenorii, toţi. Curileac a plecat de fiecare dată pe un colţ şi am crezut că dacă dau scăriţă e gol"
Ionuţ Larie, fundaş CFR

"Acum 12 ani am ratat un penalty în Ghencea şi mi-am jurat că nu mai bat niciodată de la punctul cu var. M-am rugat la Dumnezeu să nu îmi vină rândul să bat, dar dacă se ajungea la mine, închideam ochii şi asta era"
Marius Croitoru, mijlocaş Poli Timişoara

"Sigur că sunt supărat pe Larie, o să am o discuţie cu el. Dacă trăgea tare în portar sau pe lângă, îl înţelegeam, dar aşa nu"
Vasile Miriuţă, antrenor CFR

acs poli cfr 0 0 6 5

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează